Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 4-6-2017

21:23 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Αποστόλου: Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί η υποθηκευμένη, λόγω παλαιών δανείων, αγροτική περιουσία συνεταιρισμών και ιδιωτών

Στο φλέγον ζήτημα της διατήρησης στον αγροτικό τομέα και της αξιοποίησης εκτάσεων και εγκαταστάσεων που είναι εγκλωβισμένες, λόγω «κόκκινων δανείων», στη διαδικασία εκκαθάρισης από την πρώην ΑΤΕ, αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα

& Αναπτυξιακή Προοπτική», που διοργάνωσε, στην Αθήνα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ). «Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί η υποθηκευμένη, λόγω παλαιών δανείων, αγροτική περιουσία συνεταιρισμών και ιδιωτών» τόνισε ο Υπουργός.

Οικονομία

ΕΝΚΛΩ

Πρόσθετη παρέμβαση στις πτωχευτικές αρχές υπέρ της επίσπευσης της διαδικασίας εκποίησης του υπολειπόμενου μέρους της πτωχευτικής περιουσίας εν τω συνόλω, με στόχο την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ, κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι πρώην εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ και μετά από τη σύμφωνη γνώμη τους.
Για την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους σε όλους τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους «για την άρτια ενημέρωση που μας πρόσφεραν, καθώς και την ικανοποίηση μας για την ταχύτατη νομική τους αντίδραση» όπως αναφέρουν. «Γνωρίζουμε όλοι μας τις νομικές δυσκολίες που έχει το θέμα ΕΝΚΛΩ, αλλά όπως ήδη έχουμε πει ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ όπως και η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων της ΑΜΘ για το νέο σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Μέστη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμοι και οι φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 στο σημείο κατασκευής του σταθμού. Σύσσωμοι αιρετοί και φορείς επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή και λειτουργία νέου σταθμού διοδίων λέγοντας «ΟΧΙ στα Διόδια, ΝΑΙ στην Ανάπτυξη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Δημήτριος Πέτροβιτς ανέγνωσε το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με το οποίο ζητείται η άμεση αναστολή όλων των εργασιών στο χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο νέος σταθμός διοδίων στη Μέστη, και συγχρόνως, η αναστολή οποιουδήποτε σχεδιασμού για τη λειτουργία επιπλέον σταθμών (π.χ. Άσπρη Άμμος Καβάλας, Αρδάνιο) κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί την πρώτη ενέργεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των φορέων της για το θέμα των διοδίων.

Δήλωση Δημήτρη Χαρίτου για τα διόδια

Συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής για τα διόδια στην Μέστη ο Δημήτρης Χαρίτου μέλος της Γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλιου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ δήλωσε. Η συμμετοχή μας στην συγκέντρωση συμβολίζει την ανάγκη να εκφράσει ενιαία η τοπική κοινωνία τα αισθήματα ανησυχίας και δυσαρέσκειας όλων των πολιτών για την εγκατάσταση νέων διοδίων. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι συμπράττουμε σε αντικυβερνητικούς σχεδιασμούς.Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το αίτημα για την κατάργηση και την μη εγκατάσταση νέων μετωπικών και
πλευρικών διοδίων στην Εγνατία.Υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό η εγκατάσταση ενός ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική
και δίκαιη χρέωση για τους χρήστες με βάση την χιλιομετρική απόσταση που διανύουν.Με πρόνοιες για την μετακίνηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,άνεργων , ΑΜΕΑ και άλλων.
Θέλω να εκφράσω την πολιτική μας βούληση να παραμείνει με το σημερινό καθεστώς ο αυτοκινητόδρομος στην εταιρία Εγνατία Α.Ε, δηλαδή υπό δημόσιο ελέγχον γιατί κατά την γνώμη μας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο εθνικής σημασίας για την περιοχή.

«Είναι ώρα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για τα διόδια στην Θράκη»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει άμεσα να σταματήσει το έργο της κατασκευής των διοδίων της Μέστης. Βέβαια, μέχρι να καταπέσει η ΚΥΑ στην ελληνική δικαιοσύνη, πράγμα για το οποίο δηλώνω βέβαιος, θα περάσει αρκετός χρόνος και η Θράκη δεν αντέχει!» δηλώνει ο βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν σημειώνοντας «Πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα διόδια αποτελούν την αναπτυξιακή ταφόπλακα της περιοχής μας. Ήδη αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, το παραμικρό ενδιαφέρον για την Θράκη. Με την προσθήκη των διοδίων της Μέστης και της Καβάλας ο νομός Ροδόπης και η Κομοτηνή ειδικότερα, θα απομονωθούν περαιτέρω και θα είναι το οριστικό τέλος για εμπόρους και επιχειρηματικότητα.» Και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλήγει:
«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το εξής μήνυμα: είμαστε όλοι εδώ ομόφωνα-ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς σημαίες, χωρίς πολιτικές ταυτότητες, χωρίς οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, σύσσωμοι διαδηλώνουμε και ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επέμβει επιτέλους για να προστατευτούν εκτός των άλλων και οι ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, που έχουν πρακτικά μεγάλες ανάγκες για την μετακίνησή τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους και μέσα στην Βουλή είχα αρχίσει έναν αγώνα για τα διόδια με κατάθεση ερώτησης και θα επανέλθουμε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως Δημοκρατική Συμπαράταξη με νέες παρεμβάσεις γι’ αυτό το θέμα προκειμένου να αναδείξουμε σε όλη του την διάσταση το πρόβλημα που υπάρχει στην Θράκη».

Κοινωνία -Αγορά

Μήλον της Έριδος οι σχολικές εκδρομές

Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι επαγγελματίες της Ροδόπης με αφορμή την προτίμηση πολλών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επιλέγουν τα Κ.Α.Α.Υ του Ιμέρου στη Ροδόπη και της Μάκρης στον Έβρο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης εξέφρασε την πίκρα του για την επιλογή του αυτή. «Η οικονομική κρίση από τη μια έχει γονατίσει τους επαγγελματίες, έρχονται και οι επιλογές αυτού του είδους και δυσχαιρένουν την κατάσταση πιο πολύ» δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι είναι δυσσάρεστο να «προτιμώνται ως εκδρομικός προορισμός των μαθητών τα ΚΑΑΥ, χώρος που αποκλειστικά προορίζεται για χρήση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, και λειτουργεί με την φορολόγηση του Έλληνα πολίτη. Και ενώ γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προσελκυστούν σχολικές εκδρομές στο Νομό μας, στην πραγματικότητα να συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι επιθυμούμε και περιμένουμε.»

Εμπορικός Σύλλογος

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα της Κομοτηνής αύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, ως κατ’ έθιμον αργία.

Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Καταστηματαρχών

Μετά από την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ έγινε συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ του Σωματείου: Πρόεδρος: Κασάπης Γιώργος, Α’ Αντιπρόεδρος: Πεχλεβάνη Σταυρούλα, Β Αντιπρόεδρος: Φαρασοπούλου Δέσποινα Σμαράγδα, Γενικός Γραμματέας: Αραμπατζή Θεολογία, Ταμίας: Ίτσας Γεώργιος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Λεοντή Σμαράγδα, Σύμβουλοι: Χατζημάνου Δέσποινα, Γκιουζελίδου Ευρωπία, Σεργκενλίδης Κωνσταντίνος.

Το Μαρωνίτικο ελαιόλαδο έλκει το ενδιαφέρον εντός κι εκτός Ελλάδας

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον για την παραγωγή ελαιολάδου σημειώνεται στη Μαρώνεια της Ροδόπης. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του λαδιού είναι τέτοια που το ενδιαφέρον από εταιρείες εντός κι εκτός Ελλάδας για την αγορά του είναι μεγάλο. Η Μαρωνίτικη ποικιλία έλκει το ενδιαφέρον.Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Μαρώνεια, στους πρόποδες του Ισμάρου στη Ροδόπη. Εκεί και οι ελαιώνες του Γιώργου Βολουδάκη.
Στη 2nd Gourmet Olive &Delicacies Exhibition στην οποία συμμετείχε για μια ακόμη φορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής και της συσκευασίας του προϊόντος ήρθαν στο επίκεντρο. Μεγάλη ανταμοιβή για τον Μαρωνίτη παραγωγό, που έβαλε ήδη στα σκαριά και το νεό του επιχειρηματικό σχέδιο ξεκινώντας από τον ελαιώνα και φτάνοντας μέχρι την παραγωγή του λαδιού και την τυποποίηση.

Νέο Δ.Σ. ΑμεΕΑ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Τρύφωνας Καρούντζος, Αντιπρόεδρος η Σοφία Φαναρά, Γεν Γραμματέας η Στέλλα Βογιατζή, Ταμίας ο Δημήτρης Χαριτάκης και Οργανωτικός Γραμματέας Χαλήλ Σιακήρ

Εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 10:00- 13:00 στο Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής, δράση προληπτικού χαρακτήρα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Πρόκειται για προληπτική δράση με τη συμμετοχή χορηγών σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής. Ο τίτλος της προληπτικής δράσης είναι «Φροντίζω την πόλη που ζω». Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το θέμα της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, καθώς και η συμμετοχική κινητοποίηση παιδιών, νέων και ενηλίκων στην προσπάθεια να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα ενάντια στις εξαρτητικές συμπεριφορές.
Στο πλαίσιο της δράσης, με τη συνδρομή εθελοντή καλλιτέχνη (Αναστασία Ψάλτου), θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση στο χώρο του Πάρκου Κομοτηνής, και συγκεκριμένα σε ένα απο τα κτίσματα εντός αυτού, σε μορφή ενός σχεδίου – μηνύματος σχετικό με την Πρόληψη. Στη δημιουργία αυτού, πέρα από τους καλλιτέχνες, θα συμμετέχουν μαθητές από δυο Δημοτικά σχολεία τα οποία συμμετείχαν στα προληπτικά προγράμματα του φορέα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ζωγραφίζοντας και αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην προσπάθεια αυτή. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χώρου απο το Δίκτυο Εθελοντών του Κ.Π «ΟΡΦΕΑΣ» σε συνεργασία με τους μαθητές.

Πολιτισμός-Αναβίωση εθίμου

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», διοργανώνει αύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου , του Αγίου Πνεύματος, το Ταφικό έθιμο που θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά έξω από τα νεκροταφεία του χωριού μετά τη Θεία Λειτουργία. Πρόκειται για αποχαιρετιστήριο τραπέζι στις αναστημένες ψυχές, λίγο πριν επιστρέψουν στον τόπο τους, σύμφωνα πάντα με τη θρησκευτική μας παράδοση.

Καταληκτήριο μάθημα

Για 17η χρονιά ολοκληρώνονται τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες και Ιστορίας/Πολιτισμού Θράκης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Για 12η χρονιά παρουσιάζεται με την ευθύνη του διδάσκοντα των τμημάτων Θανάση Μουσόπουλου το ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΤΑΛΗΚΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Π των Καπναποθηκών.

Εργαστήρια σύγχρονου και μοντέρνου χορού

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού και Capoeira του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 18:00 στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας (έναντι ΟΤΕ), την τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών τους για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Ο Μοντέρνος χορός χαρακτηρίζεται από την ελευθερία των κινήσεων και τις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικής, καθώς και από την έντονη εκφραστικότητα. Επικεντρώνεται δηλαδή, στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή. Καλλιεργεί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα αλλά και αυτογνωσία , αυτοέλεγχο και εκφραστική δύναμη.. .αποκτώντας ισορροπία, σωστή στάση σώματος, ανοίγματα, ευλυγισία και μυϊκό έλεγχο.

Αθλητισμός

Στην Ξάνθη πραγματοποιείται στις 23-25 Ιουνίου 2017 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής ανδρών και γυναικών.

Αστυνομικό δελτίο

Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην Κομοτηνή

Σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 6 ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κατά περίπτωση . Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί την 9 και 16-11-2016, στην Κομοτηνή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 33, 28, 24, 24, 23 και μίας 29χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατά περίπτωση.

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές δικύκλων και 5 διαρρήξεις καταστημάτων, στο νομό Ξάνθης

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, έξι (6) κλοπές δίκυκλων οχημάτων και πέντε (5) διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 14-3-2017 έως 1-6-2017, σε χωριά και την πόλη της Ξάνθης. Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 14, 15, 16 και 16 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Συνελήφθη προχθές (1-6-2017) το βράδυ, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας από τους δράστες, ηλικίας 16 ετών.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ατε, ελλαδα, αθηνα, ιεα, ενκλω, αμθ, ιουνίου, διοδια, ζητείται, συμμετοχή, σημαίνει, αμεα, κυα, τσιπρας, βουλη, σχολεια, κααυ, gourmet, olive, exhibition, γεν, δραση, οτε, ευλυγισία, ξανθη, συλληψεις, κινηση στους δρομους, συριζα, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, ανοιγμα σχολειων, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, οικονομικη κριση, ζητείται, το θεμα, αμεα, ατε, γνωμη, θεμα, θρακη, πλαισιο, σημαιες, σημερινη, υψος, χορος, ωρα, αγιου πνευματος, αγορα, αγροτικη, ελαιολαδο, αμθ, αμμος, αφορμη, αχμετ, βραδυ, γεν, γινεται, δεσποινα, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δημοσιο, δοθει, δικτυο, εγινε, εγνατια, εθιμο, αιθουσα, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελευθερια, ενεργεια, ενημερωση, ενκλω, εξελιξη, εξι, ερευνες, ερχονται, εταιρια, ετων, ετος, ευθυνη, ευλυγισία, ιδιο, θεια λειτουργια, ιδρυμα, ισορροπια, κααυ, κυβερνηση, κινηση, κυα, λειτουργια, μηκος, μορφη, νομικη, παντα, οχηματων, περιφερειακο, προγραμματα, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωμα, σοφια, στιγμα, σχεδιο, ταυτοτητες, τιτλος, φορα, χρονος, κωνσταντινος, δημητρης, δημοτικα, εφαρμογη, εκδρομες, exhibition, gourmet, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κυριακη, olive, ομαδες, σημαίνει, θεια, θεολογια, υγειας, ψυχες
Τυχαία Θέματα