Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 29-11-2017

09:14 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος
Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» με τα χρήματα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. Πρόνοιας έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 600.000 αιτήσεις, ενώ οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 1.500.000 από το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε ο κ.

Καρέλας από τις 600.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν οι 296.000 εγκρίθηκαν και θα πιστωθούν σύντομα στους δικαιούχους περίπου 167.000.000 ευρώ. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 18% απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες.
Αναφορικά με τους φιλοξενούμενους υπενθύμισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί.
Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν – αν το επιθυμούν – να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.
Έκανε επίσης γνωστό ότι προστέθηκε στην εφαρμογή και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017.
Τέλος, όπως σημείωσε αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση.

Υγεία
Προσλήψεις σε 177 νέες μόνιμες θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία η 7 στην περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης, που αφορά σε 177 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και στο ΕΚΑΒ, οι οποίες καλύπτονται από προστατευόμενους του ν. 2643/1998.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την περιφέρεια ΑΜ-Θ για το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 3 θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας 3 θέσεις και για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής 1 θέση.
Εκτός των παραπάνω θέσεων η διαδικασία συνεχίζεται και για άλλες αντίστοιχες θέσεις, τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων θα εκδίδονται σταδιακά.
Πρωτογενής Τομέας
Υπουργική Απόφαση για τα «Σχέδια Βελτίωσης»
προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ
O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο εφαρμογής των λεγόμενων «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας –ΑΠΕ- καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ και η προκήρυξή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Σ. Αραχωβίτης: «Έρχεται νομοσχέδιο για την Συνδικαλιστική εκπροσώπηση»
Μπαράζ προκηρύξεων προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα μέσα στις επόμενες εβδομάδες ανήγγειλε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερία της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Συντονιστής της Επιτροπής παρακολούθησης και Ελέγχου του κυβερνητικού έργου για τον πρωτογενή τομέα, Σταύρος Αραχωβίτης.
Τα προγράμματα αυτά είναι για τις ομάδες παραγωγών, τα Σχέδια Βελτίωσης και την Βιολογική Κτηνοτροφία.
Για το λίντερ η προκήρυξη θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου.
«Για τις όποιες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί, αυτό οφείλεται στο ότι τα προγράμματα θα πρέπει να είναι καλα τεκμηριωμένα, προκειμένου να μην σημειωθούν τα προβλήματα του παρελθόντος», υπογράμμισε ο κ.Αραχωβίτης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θα θέσει και σε διαβούλευση και θα αφορά σε θέμα εκπροσώπησης των Αγροτών, σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
«Από τη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση του τόπου, παραλάβαμε δύο πλήρους διαλυμένους τομείς στον Πρωτογενή τομέα, τις οποίες και προσπαθούμε να επουλώσουμε και να θέοσυμε σε υγιή βάση, τους Συνεταιρισμούς και το Συνδικαλισμό των Αγροτών», τόνισε καταλήγοντας ο κ.Αραχωβίτης.
Αυτοδιοίκηση
Φώτης Καραλίδης: «Γιατί δεν έγινε η Γενική Εμπορική Έκθεση ΑΜ-Θ»
Επερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Κοινωνική Συμμαχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, Φώτης Καραλίδης, για το λόγο της μη διεξαγωγής φέτος της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Μάλιστα στην ίδια επερώτηση γίνεται λόγος και για το γεγονός πως η Έκθεση συμπεριλαμβάνεται ως εργαλείο στην Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας το 2018.
«Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», ένα αναπτυξιακό εργαλείο που ανήκει στην Περιφέρεια και «μέσα από αυτό εκφράζονται τα προϊόντα και η Περιφερειακή συνείδηση»; Μήπως γιατί θεωρείτε την Παγκρήτια Έκθεση πιο σημαντική;», τονίζει καταλήγοντας στην επερώτησή του ο κ. Καραλίδης.

Συνεδρίαση σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ_Θ

Συνεδριάζει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στην Κομοτηνή, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, στην αίθουσα Γιώργος Παυλίδης, της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν ξεχωρίζουν οι προσλήψεις για ανάγκες των υπηρεσιών της περιφέρειας, ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ευρωπαϊκά προγράμματα

Αποχή αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής αναβολή των περισσότερων θεμάτων

Η αποχή και από τις 2 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής της δημοτικής παράταξης “εμείς η πόλη” ,της Φελίνας Καζάκου , η αποχή της παράταξης “Σπάρτακος¨και η δήλωση της επικεφαλής της Πολιτικής Ανατροπής Ελένης Λαφτσή ότι θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο μόνο για τα άκρως επείγοντα θέματα, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο τα περισσότερα από τα 37 θέματα της ημερήσιας διάταξης του προγραμματισμένου για χθες δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.
Λίγο νωρίτερα είχε ψηφιστεί ο ισολογισμός του έτος 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση του δήμου Κομοτηνής είχε αποστείλει έγγραφο στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου στο όποιο έλεγε ότι θα απείχε από την συνεδρίαση, καθώς, δεν φτάνουν έγκαιρα τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να τα μελετήσουν,.

Η διακοπή ρεύματος αναστέλλει από 28 έως 30 Νοεμβρίου τη λειτουργία των ταμείων της ΔΕΥΑΞ
Λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή των γραφείων της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης εξαιτίας των εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ , δεν θα λειτουργούν τα ταμεία της επιχείρησης σήμερα και αύριο από ώρα 9:00 μέχρι 12:30

Νεολαία
Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης/Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία – Eurodesk Ελλάδας και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό τη διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο του «Νεολαία ’17-‘27» Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εϋη και διεξάγεται στο πλαίσιο των περιφερειακών, διά ζώσης, διαβουλεύσεων που διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με δήμους και τοπικές οργανώσεις νέων.
Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Κόμματα

Ο Σωτήρης Αλεξίου, από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης εξελέγη νέος Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωτήρης Αλεξίου, τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης εξελέγη νέος Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο γραμματέα συνεχάρη και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καθώς για πολλά χρόνια αποτελεί στέλεχος της νεολαίας με έντονη παρουσία στα πολιτικά πράγματα της περιοχής.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, διεξήχθη στην Αθήνα η 5η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Με το πέρας των εργασιών, εξελέγη ομόφωνα νέος Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης ο Σωτήρης Αλεξίου.
ΑΜΕΑ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ
Ο σύλλογος Φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του παρέα με τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, σήμερα το απόγευμα (18.00) στο εστιατόριο «Ξανθίππη.
Σύλλογοι

Δραστηριότητες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης. Σε μια περίοδο, που το Βασικό Σχολείο Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών-Διασωστών, που διοργανώνει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ΕΟΔ Ροδόπης συνεχίζει τις επιμέρους δραστηριότητές της και παράλληλα, συμμετέχει και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται με την πρωτοβουλία συλλόγων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Δήμου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών «Τα Κάλαντα του Καραγκιόζη» στην Ξάνθη, την ερχόμενη Κυριακή 03 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθη.

Αθλητική Ενημέρωση
Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών & Γυναικών και το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών
Ολοκληρώνεται σήμερα το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών και το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών, που διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και με την απόλυτη υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 44χρονος για ρευματοκλοπή
Συνελήφθη στη Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης,ένας 44χρονος για ρευματοκλοπή.
Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας πραγματοποιήσει παράνομη σύνδεση της οικίας του με το δίκτυο φωτισμού.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, διακοπη ρευματος, νέα, εκαβ, προυπολογισμος, οφείλεται, υγιή, δεη, europe, ελλαδα, συριζα, αθηνα, εοδ, ξανθη, συλληψεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, καλαντα, δημοκριτειο, αιτηση, εκαβ, εμπορικη, θεμα, θιασος, θρακη, πλαισιο, ωρα, αιτησεις, αλεξιου, αναπηρια, εβδομαδες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δηλωση, δρωμενα, δικτυο, εγινε, εγγραφο, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκθεση, εξελιξη, εοδ, ετων, ετος, υγιή, ιδια, ιδρυμα, κυβερνηση, κλοπη, λαθος, λειτουργια, λογο, μακεδονια, νεολαια, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, οφείλεται, παραμυθια, παυλιδης, περιφερειακο, προβληματα, προγραμματα, προσληψεις, κτηνοτροφια, συνεχεια, συντομα, συνταξη, σχεδια, σχολειο, χρηστος, ανηκει, εφαρμογη, europe, φιλοι, χωρα, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, σωτηρης, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα