Κομοτηνή:Μικρά σχολικά προβλήματα, μεγάλες μελλοντικές δυσκολίες

07:56 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δυσκολίες από τη σχολική ζωή δεν λείπουν! Τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο ακόμη και φτάνοντας στο Πανεπιστήμιο τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με σημαντικά προβλήματα. Τόσο τα ίδια και οι γονείς τους, όσο και οι εκπαιδευτικοί συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν ζητήματα που τους είναι άγνωστα και που αναστατώνουν σοβαρά τη ζωή τους.


Προβλήματα Λόγου
«Όπως για παράδειγμα προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με το λόγο του παιδιού, γραπτό ή προφορικό, τα οποία εν δυνάμει θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλά και

να αγγίξουν ακόμη και τη σχολική άρνηση.» εξηγεί, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο λογοπεδικός Λευτέρης Τσακιρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακιρίδη προκαλείται αντίδραση στη φυσιολογική πορεία αυτών των παιδιών όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα όπως ο τραυλισμός, οι διαταραχές στην άρθρωση, οι μαθησιακές δυσκολίες. «Προβλήματα που σχετίζονται με τον λόγο και θα μπορούσαν να προκαλέσουν παραβατική συμπεριφορά, ή άρνηση στο σχολικό περιβάλλον με αποτελέσματα και στις μαθητικές επιδόσεις.» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει με νόημα «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.»

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ειδικός δεν θα πρέπει οι γονείς να εφησυχάζουν.Τους καλεί να είναι περισσότερο διερευνητικοί, να έρχονται σε επαφή με τους ειδικούς και να μην διστάζουν να συζητήσουν μαζί τους. «Οι ειδικοί να ενημερώνουν τους γονείς, και οι γονείς να απευθύνονται πάντα σ’ αυτούς, για να μπορούν να κατανοήσουν και να ενημερώσουν με τη σειρά τους σωστά τους εκπαιδευτικούς. Να λύσουν αυτά τα προβλήματα πριν διογκωθούν και έχουν πολλές επιπτώσεις στη φυσιολογική ζωή ενός παιδιού.»
Φώτο: Ο Λευτέρης Τσακιρίδης στο μέσο του πάνελ Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα