Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-08-2017

08:57 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΑΜΕΑ
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί ο ειδικός μηχανισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί ο ειδικός μηχανισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία Φαναρίου στη θέση «Ιουλία». Μάλιστα ο μηχανισμός αυτός βοήθησε και άτομα μεγάλης ηλικίας να κάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος.
Επι

πλέον πρόσθεσε πως φέτος η πειραματική χρήση αυτού του μηχανισμού πήγε εξαιρετικά καλά και ήταν μια προσφορά του Δήμου Κομοτηνής και του Δημάρχου Γιώργου Πετρίδη.
«Του χρόνου θα έχει διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος κατάλληλα με κάποιους οικίσκους, οπότε παίρνει σάρκα και οστά το όραμα πως η Ροδόπη, μπορεί να αποτελέσει με τις κατάλληλες υποδομές, τουριστικό προορισμό για ΑΜΕΑ, κάτι που σίγουρα θα τονώσει και την τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Καρούντζος.
Εξ άλλου ανέφερε και το αίτημα για την ανάγκη ενός ειδικού μεταφορικού Βαν, το οποίο μπορεί να εξασφαλισθεί με Συνέργεια της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου, ως ανταποδοτικό των έργων του ΤΑΠ.
Τέλος σε ότι αφορά τις εργασίες που ξεκινούν για το χώρο του Σωματείου ΑΜΕΑ Ροδόπης, στο κέντρο της πόλης, εξέφρασε την πεποίθηση πως σε 20 μέρες θα είναι έτοιμα και θα γνωρίζει και ο κόσμος που θα μπορεί να τους βρει.

ΜΜΕ-Εθελοντισμός
Αποχαιρετισμός καλοκαιριού… με μια καλή πράξη!
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ροδόπης, διοργανώνουν αύριο από κοινού εκδήλωση, πάρτυ αποχαιρετισμού του φετινού καλοκαιριού, με μια φιλανθρωπική δράση, ενισχύοντας τον νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, παιδιών και ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΔΑ-.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, και θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών, εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λαχειοφόρο αγορά, διαγωνισμό χορού, γυμναστική Ζούμπα, χορευτικές επιδείξεις κ.α.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τα σεμινάρια που υλοποιεί για τη στήριξη των ενηλίκων και των γονέων παιδιών με Αυτισμό.
Θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια από το αστικό ΚΤΕΛ ανά ώρα, για τους συμπολίτες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενισχύσουν το σύλλογο, καθώς η είσοδος θα κοστίζει για τους μεγάλους 3 ευρώ, ενώ θα είναι δωρεάν για τα παιδιά.
Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Μπορείς μην Αδιαφορείς. ΑΚόμα και στην Κρίση παραμένουμε Άνθρωποι».

Βαγγέλης Λαφτσής: «Αναζητούμε χώρο για δημιουργική απασχόληση των παιδιών»
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του ΔΑΔΔΑ, Βαγγέλης Λαφτσής, υπογράμμισε πως πέρα από τις εκπαιδευτικές δράσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς τους, αλλά και να καταρτίσουν τους γονείς για να έχουν την αρμόζουσα συμπεριφορά, στόχος του συλλόγου είναι και η ανεύρεση χώρου γύρω στα 200 τμ, το οποίο θα λειτουργήσει ως ΚΔΑΥ, σαν χώρος δημιουργικής απασχόλησης το απόγευμα για τα μέλη του συλλόγου. Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο σύλλογο και τις δράσεις του και άλλες οικογένειες.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την συνέντευξη του κ. Λαφτσή στην ΕΡΤ Κομοτηνής, υπήρξαν ιδιώτες που επικοινώνησαν με το σταθμό μας, για να προτείνουν χώρους για τον ΔΑΔΔΑ.
Κόμματα
Επίσκεψη Ιλχάν Αχμέτ στον Παιδειάρχη για την Μειονοτική ΕΚπαίδευση

Τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτη Κεραμάρη, επισκέφθηκε χθες στην Κομοτηνή με δική του πρωτοβουλία ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο Αχμέτ έθεσε προς τον κ. Κεραμάρη το ζήτημα των πολλαπλών αναστολών λειτουργίας Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων που παρατηρήθηκαν πέρυσι και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετέφερε τις αντιδράσεις των γονέων και των τοπικών κοινωνιών για την εξέλιξη αυτή, όπως αυτές εκφράζονται μέσα και από τις ανακοινώσεις των σχολικών εφοριών αλλά και της ίδιας της ΔΟΕ.

Πρωτογενής Τομέας
Συζήτηση σημερα για τα Αγρο-κτηνοτροφικά προβλήματα
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ροδόπης καλεί τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσουν για τα αγρο-κτηνοτροφικά προβλήματα.
Η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση –συζήτηση θα γίνει σήμερα στο «στέκι» στις 9 το βράδυ.

Όροι επιλεξιμότητας για τους δικαιούχους βόειου κρέατος

Με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, καθορίστηκαν οι όροι επιλεξιμότητας και οι δικαιούχοι χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του βόειου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού κανονισμού , που ισχύει από το έτος 2017 και μετά, με νέα και απλοποιημένη διαδικασία.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι ενεργοί γεωργοί, κάτοχοι βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων ανεξαρτήτως παραγωγικής κατεύθυνσης.
Η ενίσχυση καταβάλλεται υπό μορφή πρόσθετης ενίσχυσης στους δικαιούχους ανά επιλέξιμο ζώο, σε ετήσια βάση.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην ειδική θέση του εντύπου της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.

Αυτοδιοίκηση

Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εντός οικισμών
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που διατηρούν ενεργές σταβλικές εγκαταστάσεις εντός των ορίων οικισμών ή πλησίον αυτών, ότι εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2741/Β’/04 Αυγούστου 2017), βάσει της οποίας είναι, πλέον, δυνατή η έκδοση άδειας διατήρησης, για τις παραπάνω κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την καθυστέρηση στην εκτέλεση δημοσίων έργων

Για την καθυστέρηση στην εκτέλεση δημοσίων έργων, εξέδωσε ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος
Σύμφωνα με αυτή με το Νόμο 4472/2017 ορίστηκε ότι η δημοπρασία δημοσίων έργων θα γίνεται μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και ως ημερομηνία έναρξης της νέας διαδικασίας ορίστηκε η 20η Οκτωβρίου 2017.
Η Περιφέρειά ΑΜ-Θ προγραμμάτισε τις διαδικασίες ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τα έργα της με ορίζοντα αυτήν την ημερομηνία.
Ωστόσο, με νέο νόμο που ψηφίστηκε στις 25 Ιουλίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 2 Αυγούστου 2017, η ημερομηνία εφαρμογής της διαδικασίας άλλαξε και από τις 20 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε στις 25 Ιουλίου 2017. Την ίδια ώρα όμως, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
«Η μετάθεση της ημερομηνίας προς τα πίσω ουσιαστικά πάγωσε κάθε διαγωνιστική διαδικασία. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τον απαιτούμενο χρόνο για την αναγκαία εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφέρειας, είναι πολύ πιθανό να μη δημοπρατηθούν έργα εντός του 2017», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας πως Τα προβλήματα αυτά είναι κοινά σε ολόκληρη τη χώρα.

Πολιτισμός
Εκδηλώσεις στη ΦΕΞ και αυτή την εβδομάδα
Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις πολιτισμού στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.
Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο θα λειτουργεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, κέντρο Φωνητικών Τεχνών.

Επίσης σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ στην αυλή μετα χαμάμ στις 8 το βράδυ θα δοθούν παραστάσεις Καραγκιόζη.
Αύριο στον ίδιο χώρο στην αυλή με τα χαμάμ, πίσω στο Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ θα υπάρχει θερινό σινεμά.

Γουρούνι στο Σακί στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τη σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Γουρούνι στο Σακκί» σήμερα στις 21.00 στις εννέα το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής.
Αστυνομικό Δελτίο
Τρελή πορεία ενός αυτοκινήτου στην Ξάνθη
Τύχη βουνό είχε υπάλληλος σε κατάστημα της Ξάνθης όταν χθες το πρωί αυτοκίνητο εκτός ελέγχου εισήλθε στο χώρο όπου εργαζόταν.
Από την ισχυρή σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο υπάλληλος του καταστήματος, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες όπως και ο οδηγός σε κατάσταση σοκ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, αμεα, προσφορες, βαν, ταπ, δραση, κτελ, κδαυ, σχολεια, δοε, συριζα, νέα, αμθ, φεκ, ηλεκτρονική, θεατρο, κρητη, σοκ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, ξανθη, θερινη ωρα, μπανιας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ζουμπα, κδαυ, ημερομήνια, θερινο σινεμα, ηλεκτρονική, αμεα, αυτοκινητο, δοε, δωρεαν, πλαισιο, προγραμμα, σινεμα, ωρα, αγορα, αμθ, αχμετ, βραδυ, γινει, γινεται, γονεις, διευθυνση, δηλωση, δικη, δρομολογια, ευη, εφημεριδα της κυβερνησεως, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, εβδομαδα, εργα, εξελιξη, επικοινωνια, ετος, εφημεριδα, ζωο, χαμαμ, ιδια, ιδιο, ισχυει, ιλχάν αχμέτ, κωμωδια, μορφη, ξενοδοχειο, οδηγος, οραμα, οστα, ουσιαστικα, παιδια, περιβαλλον, περιφερειακο, προβληματα, παρτυ, πρωι, σεμιναρια, σιγουρα, σοκ, ταπ, χρηστος, αυλη, βαν, εννεα, ενωση, χωρα, νοσοκομειο, πληροφοριες, θαλασσινα, βουνο
Τυχαία Θέματα