Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-02-2018

09:19 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό
Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Ροδόπη-πλην Κομοτηνής- και Ξάνθης
Την απόφαση να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε όλο το Δήμο Ξάνθης έλαβε η δημοτική αρχή.
Με ανάλογη απόφαση , όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μύκης ,Αβδήρων και Τοπείρου θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μύκης Τζεμήλ Καπζά υπέγραψε ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας την απόφαση να παραμείνουν

κλειστά λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μύκης, ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί.
Το ίδιο συνέβη και στο Δήμο Αβδήρων όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώνεται και υπέγραψε αντίστοιχη απόφαση για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Αβδήρων.
Κλειστά τα σχολεία στην ορεινή Ροδόπη. Κλειστά στο Δήμο Αρριανών και στα Δήμο Μαρώνειας Σαππών και στο Δήμο Ιάσμου
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Κομοτηνή.

Προβλήματα στην Ξάνθη από το Χιονιά
Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν χθες μετά το μεσημέρι στην Ξάνθη από την πυκνή χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.
Το χιόνι στους δρόμους, ιδιαίτερα τους μη κεντρικούς, προκάλεσε προβλήματα, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις οδηγών που “κόλλησαν” στους δρόμους και άλλοι που αναγκάστηκαν να περάσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμη και μέσα στην πόλη.
Στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένουν τα προβλήματα στην Εγνατία Οδό καταγράφονται σποραδικά προβλήματα στο τμήμα Ξάνθης-Ιάσμου ,από την αστυνομία συστήνεται αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων το βράδυ και απαραίτητα να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Ροδόπη στον ορεινό όγκο χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Ωστόσο οι δρόμοι εκτιμάται πως θα καθαρισθούν γρήγορα από τα εκχιονιστικά μηχανήματα, που ήδη έχουν αναλάβει δουλειά.

Πρωτογενής Τομέας
Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με την ανάπτυξη του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών

Σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, υπέγραψε δύο Υπουργικές Αποφάσεις (ΥΑ): «ΥΑ για τον καθορισμός της διαδικασίας, του είδους και του περιεχομένου της πράξης παραχώρησης ή της σύναψης έννομης σχέσης με τρίτους ως προς το μίσθιο και τις εγκαταστάσεις πλωτών μονάδων υδατοκαλλιέργειας» και, «ΥΑ για τον καθορισμό υποδειγμάτων εντύπων άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας».
Στην πρώτη καθορίζεται η διαδικασία, το είδος και το περιεχόμενο της πράξης παραχώρησης ή της σύναξης έννομης σχέσης με τρίτους.
Στην δεύτερη καθορίζεται το υπόδειγμα του εντύπου της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας .
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργού σχετικά με τον δυναμικό κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, οι δύο αυτές ΥΑ προστίθενται στα θεσμικά εργαλεία που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και θα λύσουν βασικά οργανωτικά προβλήματα.

Aυτοδιοίκηση
Παραιτήθηκε από πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο Σωτήρης Μποταϊτης

Tην παραίτηση του από το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπέβαλε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβούλιο Σωτήρης Μποταϊτης.. ¨όπως εξήγησε στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ Μποταϊτης οι λόγοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί είναι επαγγελματικοί καθώς λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του ως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως γιατρός χειρουργός και στις ακαδημαίκες υποχρεώσεις του ως καθηγητή του ΔΠΘ.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου πρόεδρου θα πραγματοποιηθούν σε 5 ημέρες από την ημέρα της παραίτησης του και θα λάβουν χώρα στην ερχόμενη εβδομάδα

10 προσλήψεις στην ΑΜΘ
Δέκα άτομα με σύμβαση εργασίας 8 μηνών πρόκειται να προσληφθούν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκεκριμένα θα προσληφθούν Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Χειριστές μηχανημάτων, Πτυχιούχοι πληροφορικής και ένας γεωπόνος . Η σύμβαση θα πραγματοποιηθεί για το έτος 2018
Πρόταση για πυροσβεστικό σταθμό στο δήμο Μύκης
Την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή του δήμου Μύκης και την αποστολή της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου στα αρμόδια υπουργεία αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Αυτό τόνισε ο αντιπερειαρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης. Είναι αδιανόητο είπε ο κ Ζαγναφέρης η περιοχή να μην διαθέτει πυροσβεστικό σταθμό, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού και στη νότια Θάσο.

Αιτήσεις για τη «βιολογική κτηνοτροφία» από 19 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου
Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας του μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ύψους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, με πρώτο έτος εφαρμογής το 2018.Για την Π.Α.Μ.-Θ. η κατανομή του ποσού είναι 18.000.000,00 € και για τις δύο δράσεις.
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 19 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου .
Προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις του μέτρου 11 που προκηρύσσονται , οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες:
Στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και στα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥπΑΑ-Τ (πρώην Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr.
Βαγγέλης Αποστόλου: Το νομοσχέδιο για την αλιεία θα έρθει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο για την αλιεία θα έλθει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Θα καταλήξουμε σε ένα νόμο ο οποίος θα διασφαλίζει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μπορούν να αλιεύουν, αλλά ταυτόχρονα θα ενσωματώνει τις αρχές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, ώστε να καθίσταται βιώσιμη η αλιεία», τόνισε καταλήγοντας ο κ. ΑΠοστόλου.
Κόμματα
Αντώνης Πασχάλης: Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ στις δεκατρείς Μαΐου
Η ΝΔ σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει στείλει ο Οργανωτικός Γραμματέας, Στυλιανός Κονταδάκης ,ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές ,με πιθανή ημερομηνία την 13η Μαΐου και ήδη έχουν ξεκινήσει η προετοιμασίες για την άρτια οργάνωση των διαδικασιών τόνισε ο υπεύθυνος της ΝΔ για την περιφέρεια ΑΜ-Θ Αντώνης Πασχάλης, μιλώντας στην Περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ .
Σημείωσε δε πως το Μάρτιο θα υπάρχουν αρκετές επισκέψειςς, άλλες που ήδη είχαν προγραμματισθεί και άλλες που θα προγραμματισθούν εν όψει εσωτερικών εκλογών στην ΝΔ. Ανέφερε ότι την Δευτέρα 12 Μαρτίου στην Ξάνθη θα βρεθεί ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος ΝΔ και Βουλευτής Β’ Αθηνών. Επίσης τόνισε ότι η τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ορεστιάδα στις 18 Μαρτίου και αναμένονται και άλλες που θα ανακοινωθούν .

Προσυνεδριακή συζήτηση στο κίνημα Αλλαγής
Το Κίνημα Αλλαγής (Δημοκρατική Συμπαράταξη) διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ορφέας στον πρώτο όροφο σε μια ανοιχτή προσυνεδριακή συζήτηση για την αποτύπωση των ιδεών ,την πολιτική φιλοσοφία, τις πολιτικές θέσεις σε όλους τους τομείς, τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος με την βουλευτή Δράμας Κεφαλίδου Χαρά και τον πρώην υπουργό Γιώργο Πεταλωτή .
Εκδήλωση ΚΚΕ στην Ξάνθη
Την Πέμπτη 1 Μάρτη 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό».
Ομιλητής θα είναι ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ υπεύθυνο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΠΘ
Ευρωπαϊκή εβδομάδα επιχειρηματικότητας
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. διοργανώνει εκδηλώσεις, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΕΠιχειρηματικότητας “.
Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5, την Τρίτη 6 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών9, Ξάνθη και ώρα 17:30.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας “STARTUP EUROPE WEEK” διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 5 ως 9 Μαρτίου 2018, σε 50 χώρες και σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ξάνθη οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας ‘Startup Europe’ καθώς και για το Ενωσιακό, το Εθνικό και το Περιφερειακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και να πληροφορηθούν για το UNIFUND, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Εκπαίδευση
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την Κυριακή εν μέσω λαμπρής τελετής και βράβευσης μαθητών, το Μουσείο Καραθεοδωρή και θα το φιλοξενήσουν για 10 μέρες στο Μουσείο «Τσιτσάνη» στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Πέντε σχολεία την ημέρα θα ξεναγούνται και θα γνωρίζουν την παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα του Καραθεοδωρή, από την Μουσειολόγο του Μουσείου Καραθεοδωρή, Χαρά Μαρκουλάκη.

Στην περιοδεύουσα έκθεση παρουσιάζονται ακριβή αντίγραφα από χειρόγραφα και επιστολές του Καραθεοδωρή καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες.

Μειονοτικό

Ημερίδα με θέμα «ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ και ΣΑΡΙΑ στην ΘΡΑΚΗ«
Αύριο στις 19,00 το Σωματείο Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ και ΣΑΡΙΑ στην ΘΡΑΚΗ στο Ξενοδοχείο Chris & Eve 3ον χιλ. Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης Κομοτηνή η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Πολιτισμός
Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι στη ΦΕΧ
Σήμερα στις [21.00] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ προβάλλει ταινία στο πλαίσιο αφιερώματος στον Πιερ Πάολο Παζολίνι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΦΕΞ – Εργαστήριο Φωτογραφίας της ΦΕΞ
Αύριο και ώρα 17.00 – 19.00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στο κύκλο των μαθημάτων για τη φωτογραφία η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΦΕΞ σας ενημερώνει για τα εισαγωγικά μαθήματα στο LightRoom και Photoshop που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αίθουσα προβολών, από το Γιώργο Κράλλη.

Λαϊκός πολιτισμός και παράδοση σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο
Αύριο στις [20.00]στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο
«Λαϊκός πολιτισμός και παράδοση σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο»
Ομιλήτρια θα είναι η Αικατερίνη Μάρκου, Ιστορική-κοινωνική ανθρωπολόγος, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, του ΔΠΘ

Αστυνομικό Δελτίο
Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές πορτοφολιών στην Κομοτηνή

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε (5) κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν την 16, 17 και 24-2-2018.

Συγκεκριμένα συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης μια 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η δράστιδα επιχειρούσε κατά τη διάρκεια της λαϊκής Αγοράς, εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, σχολεια, ξανθη, δπθ, δραση, ηλεκτρονική, βουλη, εκλογες, μαΐου, χατζηδακης, αθηνα, ΚΚΕ, europe, τρικαλα, θρακη, eve, προβάλλει, λεσχη, lightroom, photoshop, συλληψεις, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, χιονι, ημερομήνια, χωρες, ηλεκτρονική, αιτηση, αστυνομια, δουλεια, δπθ, εργαλεια, θεμα, θρακη, πλαισιο, φωτογραφιες, φωτογραφια, ωρα, photoshop, αικατερινη, αλιεια, αννα, βαλκανια, βραδυ, γεωπονος, γονεις, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δομη, δικτυο, δυναμικο, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκθεση, εβδομαδα, ερευνες, εσωτερικων, ετος, ευρωπη, ιδιο, ειδος, ιδρυση, θασο, ιδρυμα, ιστορικο, λειτουργια, λεσχη, λογο, μαΐου, ξενοδοχειο, προβάλλει, ορεστιαδα, ορφεας, παζολινι, πεμπτη, περιφερειακο, προβληματα, προσληψεις, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, σωματειο, τμημα, τριτη, υπηκοος, χαρα, κωνσταντινος, δικαιωμα, εφαρμογη, eve, εκχιονιστικα, εθνικο, europe, χωρα, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, lightroom, νοσοκομειο, ογκο, πληροφοριες, σωτηρης, θεσεις
Τυχαία Θέματα