Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 23-11-2017

10:20 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Αναγκαία η αναδιανομή των δικαιωμάτων της KAΠ

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε και στη χώρα μας, η συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).
Η συζήτηση θα κινηθεί σε δύο άξονες, ο πρώτος για τις επιμέρους αλλαγές που προτείνουν τα κράτη-μέλη στον τρόπο εφαρμογής της τρέχουσας ΚΑΠ και ο δεύτερος για την εξαιρετικά σημαντική αναθεώρηση των κατευθύνσεων της επόμενης.
Η διαβούλευση για την προγραμματική περίοδο 2021-27 θα οριοθετηθεί από τη συνολική στρατηγική και το δημοσιονομικό

πλαίσιο που θα χαραχτεί στην Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και από τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν από την ίδια στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).
«Η θέση μας θα εντάσσεται και θα υπηρετεί το στρατηγικό μας σχέδιο για την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα», επισημαίνει σε πρόσφατο άρθρο του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σεμινάριο για την αναγνώριση ταυτότητας και Φυτογενετικών Πόρων
Από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, γίνεται γνωστό θα διεξαχθεί ημερήσιο σεμινάριο με τίτλο, « Αναγνώριση ταυτότητας ζιζανίων και αρχές ολοκληρωμένης διαχείρισης τους» που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο του Ινστιτούτου στη Θέρμη Θες/νικης.
Το σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο του αυτοχρηματοδοτούμενου έργου «Βιώσιμη λειτουργία του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων».

Αγρότες Αφορολόγητο: Δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής
Λίγο πριν το τέλος του έτους 2017 το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Παράρτημα Θράκης, υπενθυμίζει σε όλους τους μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ότι προκειμένου να διατηρηθεί η μείωση φόρου ή «αφορολόγητο» σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα φορολογίας εισοδήματος (αρ. 16 ν.4172/2013), απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες, οι οποίες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως, ενδεικτικά, κάρτες, πληρωμή μέσω λογαριασμού, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κ.λπ.,
Το ελάχιστο ποσό των οποίων προσδιορίζεται ως ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματος του.

ΔΠΘ
Διημερίδα για την Αρχαιοκαπηλία του ΔΠΘ και του Ιδρύματος Sciacca
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από κοινού με το Ίδρυμα Sciacca διοργανώνει διημερίδα με θέμα ‘Αρχαιοκαπηλία: Ιστορία, πολιτιστική πολιτική και νομική διαχείριση’, στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής, στις 25 και 26 Νοεμβρίου.
Σκοπός της διημερίδας, που είναι ανοικτή στο κοινό, είναι να δοθεί μια γενική εικόνα των κύριων πλευρών του προβλήματος της αρχαιοκαπηλίας από τις πλευρές της ιστορίας, της πολιτιστικής πολιτικής και της νομικής διαχείρισης του θέματος αυτού.
Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο κ. Matthew Bogdanos, που θα μιλήσει για το θέμα ‘Διακινητές αρχαιοτήτων και οι τρομοκράτες που χρηματοδοτούν’).
Επίσης, θα συμμετάσχει και ο Δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος, της εκπομπής ‘Η Μηχανή του χρόνου’.
Η διημερίδα θα αναμεταδίδεται μέσω live streaming (

Περιβάλλον
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τις Natura 2000 που αφορούν το εργασιακό τους καθεστώς, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Συγκεκριμένα ζητούν την αλλαγή των διατάξεων που αφορούν το νέο εργασιακό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο, το 2018 θα παραμείνει ένα ακόμη μεταβατικό έτος, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Ωστόσο, από το 2019 οι εργαζόμενοι στους εν λόγω φορείς, θα προσλαμβάνονται με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα, ζητούν τη μετάβαση της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου συμβάσεις.

Αυτοδιοίκηση
Μείωση τελών από τον δήμο Ξάνθης
Σε δραστικές μειώσεις που φτάνουν και το 50% των Δημοτικών τελών προχωρά για το 2018 ο Δήμος Ξάνθης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, παρά
τη μείωση των διαθέσιμων πόρων από την κρατική χρηματοδότηση, προτεραιότητα του δήμου αποτελεί η ενίσχυση και προστασία της οικογένειας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και των επαγγελματιών.
Μεταξύ άλλων οι μειώσεις για το έτος 2018 αφορούν,
Την αναπροσαρμογή των συντελεστών για την επιβολή του τέλους καθαριότητας και φωτισμού για καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες εν γένει, μείωση από το ποσό των 3,50€/τ.μ./ετησίως, στο ποσό των 3,00€/τ.μ./ετησίως

Μείωση κατά 50% του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Μείωση κατά 50% του τέλους για το πλανόδιο εμπόριο.

Η μείωση κατά 50% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί που προσέρχονται στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
Η πλήρης απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας σε άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και
Η μείωση κατά 20% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Και τέλος μείωση 50% του δικαιώματος ύδρευσης ζώων.

Επιμελητήρια
Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑΝΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – β’ κύκλος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (18.00) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.
Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην 100% χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους.
Συγχρηματοδοτείται δε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Κοινωνία-Γυναίκα
Εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Εκδηλώσεις από σήμερα τριήμερης διάρκειας για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου διοργανώνουν το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, το ΚΕΘΙ, ο Δήμος Κομοτηναίων με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν, βιωματικά σεμινάρια, σεμινάρια αυτοάμυνας, δράσεις δρόμου και διανομή έντυπου υλικού.

Πολιτισμός

Σχολική Ιστορία και Ιστορική Κουλτούρα
Σήμερα , στις 6:30μμ, στο «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνουν εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Σχολική Ιστορία και Ιστορική Κουλτούρα».
Ομιλητές θα είναι ο Χάρης Αθανασιάδης : Καθηγητής Ιστορίας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι καθηγήτριες Λένα Παπαδοπούλου Βάσω Γεωργιάδου

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στο «Δύο» της Ξάνθης
Τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και το νέο βιβλίο του «Ντεπό» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Πατάκη.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ομόλογός του Κώστας Καβανόζης.

Αστυνομικό Δελτίο
Εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα συντηρητικής εκπαίδευσης διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά έξι (6) διαπραγματευτές, , ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί της ειδικής εκπαιδευτικής ομάδας διαπραγματευτών.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, live streaming, εν λόγω, ποε, ελλαδα, δπθ, live, απεργια, natura, ΑΣΕΠ, δραση, ελμε, βιβλιοπωλείο, κινηση στους δρομους, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αστυνομικο τμημα, αφορολογητο 2020, εσπα 2021, δημος ξανθης, το θεμα, αφορολογητο, βασιλοπουλος, δπθ, εδρα, θεμα, οικονομικο επιμελητηριο, πλαισιο, αγροτικη, αθανασιαδης, αρθρο, αξονες, αοριστου χρονου, βιβλιο, βραδυ, δημητρα, γινεται, δημος, δοθει, ελμε, εν λόγω, εξι, ετος, ζωων, ιδια, ιδρυμα, εικονα, εκδοσεις, λειτουργια, λενα παπαδοπουλου, μειωση, νομικη, παρουσιαση, ποε, ρολο, σεμιναρια, συζητηση, σχεδιο, τμημα, τριτη, χριστος, χωρα, live streaming, ηλεκτρονικα, κωστας, natura, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα