Λέσβος: Ενημέρωση των μεριδιούχων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας

09:59 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέλευση και ενημέρωση του Συλλόγου Μεριδιούχων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-11-2017 στο Επιμελητήριο Λέσβου με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου κ. Ευάγγελου Γκιγκιλίνη. Χαιρετισμό απεύθυναν η κ. Μαρία Νικολάρα εκ μέρους του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κ. Γιώργου Πάλλη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελος Μυρσινίας .

Παραβρέθηκαν γύρω στους 70 μεριδιούχους – μετόχους και τα μέσα ενημέρωσης. Μετά την

αναλυτική ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πουλέλλη και τις ενέργειες που προτείνονται από το Δ.Σ. , έγινε αναλυτική παρουσίαση της μέχρι τώρα κατάστασης από Νομικής πλευράς από τον κ. Γκιγκιλίνη οποίος υπήρξε από το κλείσιμο της Τράπεζας και την αρχή της εκκαθάρισης της ο βασικός νομικός ο οποίος παρακολούθησε όλα τα στάδια της προανάκρισης. Ο κ. Γκιγκιλίνης κατέθεσε απόψεις και σκέψεις για τις προγραμματισμένες άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσων αφορά την προστασία των συμφερόντων των μελών του Συλλόγου. Παρουσία του εν λόγω δικηγόρου, συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι λεπτομέρειες και οι δυνατότητες του συλλόγου και των μεριδιούχων τόσο στο ποινικό, όσο και για την αστική διεκδίκηση αποζημιώσεων και ηθικής βλάβης.

Συζητήθηκε το θέμα του κινδύνου να πληρώσουν οι μεριδιούχοι, αν η εκκαθάριση έχει ζημία, το διπλάσιο της αξίας της μερίδας των, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει ο σύλλογος σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και απόψεις από τους παραβρισκόμενους Μεριδιούχους και τοποθετήσεις από τους κ. Μπάμπη Αράπη Γραμματέα και τον κ. Βασίλη Γάλλο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Με πλήρη συναίνεση και ομοφωνία αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη την 7.12.2017 (παραπομπή κατηγορουμένων βάσει του υπ αριθμ. 58/2015 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών) από τον Δικηγόρο Βαγγέλη Γκιγκιλίνη καθώς και να δηλωθεί (ακόμα και για ηθικούς μόνο λόγους, λόγω των γνωστών δικονομικών κινδύνων) παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, για λογαριασμό όλων των εμμέσως ζημιωθέντων από τις πράξεις των κατηγορουμένων, ήτοι Συλλόγου, μεριδιούχων και μεριδιούχου Δήμου (από τον οποίο επίσης έχει διοριστεί).

Επίσης αποφασίστηκε να επισκεφτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Δήμαρχο Λέσβου, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου (όλοι μεριδιούχοι της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου) και στη συνέχεια να στείλουν κοινή επιστολή στον εκκαθαριστή της τράπεζας κ. Ξάνθο Βραχά και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, προκειμένου να γίνει εφικτή, μέσω της αμέσως ζημιωθείσας υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, τουλάχιστον η ουσιαστική «παράσταση» στο δικαστήριο όλων των παραπάνω.

Τέλος αποφασίστηκε και καλούνται όλοι οι μεριδιούχοι, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Διοίκηση e-mail: [email protected] και να δηλώσουν τον αριθμό των μερίδων τους και τις τυχόν οφειλές τους προς την τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα