Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 14-10-2017

10:14 14/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Συνεδριάζει η Ένωση Περιφερειών στην Κομοτηνή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα συνεδριάσει στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή (Κακουλίδη 1) σήμερα σήμερα, Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ. μ.,. Πριν τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ. Κώστας Αγοραστός, και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος θα έχουν συνάντηση και θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Κ. Αγοραστό θα παραστεί στο μνημόσυνο με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του αείμνηστου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ, Γιώργου Παυλίδη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.

Απόφαση στήριξης των κατοίκων των ορεινών περιοχών
Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Σωκράτη Φάμελλο, η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τα κριτήρια κατανομής επιπρόσθετης ξυλείας για ατομικές ανάγκες στις παραδασόβιες περιοχές της χώρας, εντάσσοντας νέες περιοχές και αυξάνοντας τον αριθμό των δικαιούχων. Η απόφαση αυτή έρχεται να καλύψει τα αιτήματα πολλών περιοχών, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, που διαβιούν σε συνθήκες παρατεταμένου ψύχους και έχουν ανάγκη την παροχή επιπλέον ποσοτήτων καυσόξυλων για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών. Ως κριτήρια θα λαμβάνονται και τα κλιματολογικά δεδομένα των περιοχών, όπως καταγράφονται στους σταθμούς μέτρησης σε όλη την Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη εφαρμογή για όλους τους ανθρώπους της Περιφέρειας που έχουν ανάγκη.

Οικονομία
Ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών

Στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ στις Βρυξέλλες συμμετέχει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, μέσω του Προέδρου κ. Βαφειάδη Ανέστη και του Γενικού Γραμματέα, κ. Δεμίρη Αθανάσιου και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής μέσω της Προέδρου κ. Κωνσταντινίδου Κικής. Συναντήθηκαν με τον Επίτροπο κ Αβραμόπουλο και τον επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους οποίους επέδωσαν έκθεση με τις σκέψεις και τις απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν, σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής μας, ώστε να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής και κέντρο της νοτιανατολικής Ευρώπης, όπως της αρμόζει. Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και εξεδηλώθη αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα που βιώνει ο τόπος. Οι κκ Αβραμόπουλος και Παπαδημούλης προσκλήθηκαν να επισκεφτούν την περιοχή μας, ενώ ανταποκρίθηκαν άμεσα με τις προτάσεις τους στο πώς μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης ως φορείς, ως περιοχή και ως κοινωνία της Ροδόπης.

Βουλή
Ερώτηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ
Ερώτηση Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα την ποκατάσταση επενδυτικού κλίματος στην Θράκη και οι περιπτώσεις κλειστών λειτουργικών μονάδων (ΕΝΚΛΩ, ΣΕΛΜΑΝ κ.α.) αλλά και εργοστασίων– κουφαριών στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής κατέθεσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτής Ροδόπης-Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί γιατί «η Θράκη δεν θωρακίζεται με φορολογικά κίνητρα που θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την γεωγραφική της εγγύτητα με αναδυόμενες βαλκανικές οικονομίες που θα ήθελαν να επενδύσουν στον ελληνικό χώρο με μια πιθανή εγκατάστασή τους στην περιοχή ή και την έγερση των ενδιαφέροντος για την περιοχή ημεδαπών και Ευρωπαίων επενδυτών; Γιατί κόπηκαν, ανεστάλησαν και τελικώς απομειώθηκαν ή και εξαφανίστηκαν αναπτυξιακά κίνητρα που θεσπίστηκαν ειδικά για την Θράκη τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν είναι αποδειγμένη από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η μεγάλη απόκλιση των αναπτυξιακών της μεγεθών από τις υπόλοιπες ελληνικές περιφέρειες και φυσικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κλειστών εργοστασίων –κουφαριών στις ΒΙΠΕ της Θράκης; Πώς είναι δυνατόν το ελληνικό Δημόσιο ως προνομιακός πιστωτής να μη συμμετέχει σε καμία διαδικασία πτώχευσης «δικών του» επιχειρήσεων εδώ και χρόνια, αφήνοντας μεγάλη πρωτοβουλία κινήσεων στον εκάστοτε εκκαθαριστή; Πώς γίνεται μια επένδυση, όπως της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρώην Λαναρά), για την οποία υπάρχει ευρεία διακομματική συναίνεση, στην οποία ο επενδυτής έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή 100 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία στηρίζουν ενθέρμως οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και κατά τα λεγόμενά της και η ίδια η κυβέρνηση, να βαλτώνει επί χρόνια παρά τις όποιες καλές προθέσεις και ένα επεξεργασμένο επιχειρηματικό σχέδιο; Αν υπάρχει πλάνο ανάπτυξης τρίτης γραμμής παραγωγής για την μονάδα της DIAXON, θυγατρικής των ΕΛΠΕ, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αν ναι, πότε αυτό θα ενεργοποιηθεί;»

Κόμματα
Ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης κ. Βεζυργιαννίδης Ιωάννης για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’Εκφράζουμε την θλίψη και την οργή μας για την εν ψυχρώ δολοφονία του νομικού και συναγωνιστή Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Χρέος της πολιτείας, εκτός από την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά παραβατικότητας και ανομίας δυστυχώς πληθαίνουν .Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.’’

Περιφέρεια
Η Περιφέρεια ΑΜΘ υπέρ της συνεργασίας με όλους στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του καθενός
Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφέρεια Αν. Μ.Θ. στην οποία αναφέρεται ότι «Η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι υπέρ της εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα, πολλώ μάλλον με το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, και επιζητεί τη συνδρομή τους στην προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας. Για το θέμα αυτό άλλωστε, δε χρειάστηκε μέχρι σήμερα να υπάρξει καμία ιδιαίτερη ανακοίνωση ή διευκρίνιση.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται «Παρακαλούμε όμως τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις της να αποδίδει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση έχοντας πάντα κατά νου το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες του καθενός. Το ζήτημα της πτώσης της γέφυρας Κομψάτου δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση.»

Δήμος
Πληρωμή συμβασιούχων
Θετική η εξέλιξη για τους συμβασιούχους, καθώς η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό Ροδόπης θεώρησε τελικά τα εντάλματα για την πληρωμή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι 58 συμβασιούχοι ήταν απλήρωτοι για δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή συμβασιούχων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτώβριου.

Παιδεία
Διαμαρτυρία των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή από τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. Κύρια αιτήματα ήταν: Η Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων και η άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. «Στη Ροδόπη δεν έχουμε σημαντικά προβλήματα» σημείωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης σημειώνοντας ότι καταγράφονται 20 κενά πλην των ελλείψεων σε μουσικούς που παρουσιάζονται στο μουσικό σχολείο. «Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της Περιφέρειας, καθώς είναι μεγαλύτερα τα προβλήματά τους» τόνισε ο κύριος Βασιλειάδης (φώτο αρχείο ΕΡΤ).

Κοινωνία
Εορτασμός «Λευκού μπαστουνιού»
Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης δ ι ε κ δ ι κ ούν: Από όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τα έργα και τη βελτίωση της δόμησης της πόλης σύμφωνα με το νέο πολεοδομικό κανονισμό, σωστή προσβασιμότητα παντού, εύλογες κατασκευές στα σχολεία της ειδικής εκπαίδευσης αλλά και σε όλους τους δημόσιους χώρους για την πρόσβαση των τυφλών ατόμων αλλά και των ατόμων με προβλήματα όρασης. Και ζητούν από τους συνδημότες σεβασμό, προσοχή και ευαισθησία στους ανθρώπους αυτούς που έχουν ίσα δικαιώματα και απόλυτη ανάγκη συμμετοχής σε όλες τις πτυχές της ζωής.
Στις 15 Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του «Λευκού Μπαστουνιού», μία σημαντική γιορτή για τη διάδοση της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, για την ενημέρωση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν τα άτομα αυτά στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Συνέλευση του «Ορφέα»
Συγκλήθηκε τακτική γενική συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης ΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄ την προηγούμενη Τετάρτη, όπου πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Κέντρου Πρόληψης για την τριετία 2014-2017. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι προχώρησαν σε εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης ΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄, έχουν ως εξής : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΙΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΓΑΓΑΛΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΝΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕΛΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΣΣΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

Πρωτογενής Τομέας

Στο δρόμο οι κτηνοτρόφοι
Στο δρόμο βγαίνουν οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου τους. Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις έντεκα και μισή το πρωί θα συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κτηνοτρόφοι από όλη την Περιφέρεια. Σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης και ο Γραμματέας , οι κ. κ. Γιώργος Μάντζαρης και Σαιτ Νεντίμ μίλησαν για απώλεια του ζωικό τους κεφαλαίου λόγω ευλογιάς. Για απώλεια των εξισωτικών λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους βοσκοτόπους. σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν αποζημιώσεις ούτε και για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου λόγω της παρατεταμένης παγωνιάς του Χειμώνα ούτε για την αγορά ζωοτροφών.

Νέες καλλιέργειες που αρέσουν πολύ
Στην παραγωγή νέων καλλιεργειών, όπως η λεβάντα, το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, η μέντα στρέφονται τα χρόνια της κρίσης ολοένα και περισσότεροι νέοι. «Με προσεγγίζουν αρκετοί από όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων και από την περιφέρεια μας. Είναι κυρίως νέοι, οι οποίοι, εκτός από τα αρωματικά φυτά αρχίζουν να δραστηριοποιούνται και στο χώρο της παραγωγής ξηρών καρπών, όπως φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης, τα οποία είναι ποιοτικότερα του εξωτερικού, όπως και ο ηλιόσπορος» δηλώνει ο κ. Παναγιώτης Χοχλιός , ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης αρωματικών φυτών και άλλων καρπών της γης .

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Συναυλία για το Μάνο
Συναυλία με τα μουσικά σύνολα του «Ιόνιου Πανεπιστήμιου» και του « Trakya University» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» θα δοθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις εννέα το βράδυ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις).

Επιμορφωτικό σεμινάριο

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ψυχοκινητική πρακτική στο καθημερινό πρόγραμμα των υποδομών προσχολικής αγωγής» συνδιοργανώνουν σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής στις 17:00 μ.μ, με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Αντώνιο Καμπά και τη Νηπιαγωγό-εκπαιδεύτρια κα Ελένη Σιριβιανού το ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ. Το σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση – εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού που απασχολείται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής

Ημερίδα για τη Θράκη
Ημερίδα με θέμα: «Η Θράκη στο Σταυροδρόμι των γεωπολιτικών εξελίξεων» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου στην Ξάνθη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Ομιλητές θα είναι ο Άγγελος Συρίγος, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, ο Νίκος Μαραντζίδης Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και ο Δημήτριος Γαρούφας Δικηγόρος, πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ώσπερ όναρ
Θα επαναληφθεί η παράσταση «Ώσπερ όναρ!», η οποία παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, σήμερα στις 9.00 μ.μ., στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Σκηνοθεσία – επιμέλεια κειμένων: Άννα Μαχαιροπούλου.

Αστυνομική διεύθυνση

Απαγορεύθηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (15-10-2017) και ώρα 20.30, στο γήπεδο XANTHI F.C. ARENA, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Καιρός
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 7 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, ξηροι καρποι, super league, ελλαδα, ξανθη, εβδομαδα, βρυξέλλες, συριζα, αβραμοπουλος, ενκλω, σελμαν, βιπε, υπουργοι, ελστατ, eurostat, ελπε, θλίψη, χρεος, συλλυπητήρια, αμθ, διευκρίνιση, συμβασιουχοι, ελμε, σχολεια, εκλογες, νπδδ, δπθ, θεατρο, δηπεθε, super, league, xanthi, arena, καιρος, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, βουλη, κλειστα επαγγελματα, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, θεσσαλονικη, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, νεα κυβερνηση, θωμας λαναρας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, ραγκουσης, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, γιορτη σημερα, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, αρωματικα φυτα, ελενη, βγαινουν, super league, το στοιχημα, το θεμα, θλίψη, δπθ, εδρα, ελστατ, θεμα, θρακη, καθημερινη, μνημοσυνο, νπδδ, πλαισιο, προγραμμα, φυτα, ωρα, αγορα, αμθ, αννα, αναπηρια, απωλεια, αχμετ, βιπε, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονοτα, γινεται, γηπεδο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, δηπεθε, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, διευκρίνιση, διοικηση, δοθει, εγγυητικη επιστολη, εγερση, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελμε, ελπε, εβδομαδα, ενημερωση, εργα, εξελιξη, επενδυτης, ερχεται, ζωης, ιδια, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, κατασκευες, κελσιου, κυβερνηση, κυρια, κομμα, κτιριο, λεβαντα, μεντα, μηνες, νεντιμ, παντα, προβληματα, πρωι, ρολο, σαββατο, σελμαν, συνεχεια, συλλυπητήρια, σκεψεις, σκηνοθεσια, σπιτι, σχολειο, τσαι, τμημα, τριτη, φασκομηλο, φεστιβαλ, φυσικα, χρηστος, ιωαννης, arena, super, μποφορ, δικαιωματα, eurostat, εφαρμογη, εννεα, ενωση, γιορτη, ιδιαιτερα, κωστας, κυριακη, league, μπροστα, νομικου, οργη, πληροφοριες, θερμοκρασια, υγειας, xanthi
Τυχαία Θέματα