Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 11-8-2017

07:36 11/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Έντονο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν οι αγρότες
Οι ταμιευτήρες άδειασαν, η στάθμη των γεωτρήσεων έπεσα αισθητά, το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι έντονο στο Νομό Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Μανίτσα, αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Κομοτηνής οι γεωργοί στο Νέο Σιδηροχώρι και την Ανδριανή αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλο πρόβλημα. «Είναι απαραίτητα τα έργα. Πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κυκλώματα για να μην οδηγείται το νερό του ταμιευτήρα στα κανάλια, όπου παρατηρείται πρόβλημα απώλειας του νερού τουλάχιστον κατά 80% » δηλώνει ο κος

Μανίτσας σημειώνοντας πως η απώλεια είναι μεγάλη καθώς για το πότισμα διατίθεται τελικά μόνο το 20% της ποσότητας.

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις ύψους 12.468.131,04 € καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 7.536 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια μέσα στο 2016 και το 2017.

Δήμος
Η Λαϊκή Αγορά της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου, αντί της Τρίτης, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Κοινωνικό φροντιστήριο Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης για το σχολικό έτος 2017-2018. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί μέρος των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ, ενώ δικαιούχοι είναι πλέον τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι αιτήσεις – δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας (Διοικητήριο) και στο Γραφείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης (Γεωργίου Σταύρου 20) του Δήμου Ξάνθης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η αίτηση – δήλωση χορηγείται από τις υπηρεσίες και πρέπει να φέρει τα στοιχεία και την υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής εφόσον δεν κατατίθεται αυτοπροσώπως) καθώς και ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ του ωφελούμενου.

Εθελοντισμός
Προσφορά Ενόπλων Δυνάμεων
Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων Δροσερού και την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, θα βρίσκεται ιατρικό κλιμάκιο με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, ιατρικά κλιμάκια του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Μητρόπολη
Πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι στο Παρεκκλήσι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Εκδηλώσεις στο Φανάρι της Ροδόπης
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής. Σήμερα στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου θα δοθεί συναυλία του Χρήστου Χατζόπουλου και του Νέσκο Νέσεφ. Ο Χρήστος Χατζόπουλος και ο Βούλγαρος ακορντεονίστας Νέσκο Νέσεφ παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα από παραδοιακά τραγούδια της Βαλκανικής χερσονήσου. Συμμετέχουν ακόμη οι μουσικοί: Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι), Ανδρέας Γεραγκλής (κλαρίνο), Γιάννης Σαρχοσάκης (τουμπερλέκι)
Αύριο Σάββατο 12 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην παραλία Μέσης συναυλία με το συγκρότημα του Γιώργου Σεργκενλίδη. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Σεργκενλίδης (πλήκτρα), Δημήτρης Λαζαρίδης (μπουζούκι), Αγγελική Φεύγα και Γιώργος Σακελλάρης (τραγούδι).
Και την Δευτέρα 14 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου θα διοργανωθεί λαϊκό πανηγύρι. Κέφι, τραγούδι και χορός με τη συνοδεία του συγκροτήματος «Θρακόμελο» με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το συγκρότημα αποτελούν οι: . Ματακάκης Στέλιος (γκάιντα, τραγούδι), Παπουτσής Αλέξανδρος (θρακιώτικη λύρα, τραγούδ)ι, Καρακατσιάνης Θάνος (ακορντεόν) και Μίσκας Ηλίας (νταούλι).

Τριήμερο συναπάντημα Ξυλαγανιωτών στην Ξυλαγανή
Τριήμερο συναπάντημα Ξυλαγανιωτών στην Ξυλαγανή θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εμφανίσεις παραδοσιακών συγκροτημάτων και φυσικά γλέντι και χορό. Κορύφωση η 15η Αυγούστου όταν και θα βραβευθούν οι επιτυχόντες του Λυκείου Ξυλαγανής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9μμ. Στις 13 Αυγούστου :Παίζουν οι «Λαλητάδες της Ροδόπης » και χορεύει το συγκρότημα του Συλλόγου Καππαδόκων και Μικρασιατών Ν Ροδόπης «Ο Αγιος Βασίλειος». Στις 14 Αυγούστου παίζει το μουσικό σχήμα «ΟΡΦΕΑΣ» και χορεύουν τα χορευτικά συγκροτήματα της «ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ» και στις 15 Αυγούστου παίζει το σχήμα » ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και χορεύουν τα συγκροτήματα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (ΠΟΞ)

Έκθεση φωτογραφίας
Η έκθεση φωτογραφίας της Άννα Τενέζη με τίτλο «Η γλυπτική της Φύσης» Κύπρος – Ξάνθης θα είναι ανοιχτή έως το τέλος του Αυγούστου στον πολυχώρο του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης. Η οργάνωση είναι της ΦΕΞ και της Φωτογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ.

Στο Φεστιβάλ Τυχερού
Οι Mice the swing band, το μουσικό σχήμα από την Κομοτηνή, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τυχερού, στις 19 Αυγούστου, στην ίδια σκηνή με τον γνωστό τραγουδοποιό Βασίλη Καρά.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 22χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού στην Ξάνθη, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός από τον Ιερέα και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Σύλληψη 3 ημεδαπών για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν την 9-8-2017 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 37 και 19 ετών, διότι εντοπίστηκαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 525 παιδικά παιχνίδια, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Επιστρέφονται οι πινακίδες

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, 10 Αυγούστου 2017, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 14 Αυγούστου 2017, για παραβάσεις που αφορούν σταθμεύσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πυροσβεστική
Φωτιά στο Περιαστικό Δάσος της Ξάνθης ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι οχήματα και αρκετοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θέτοντας την υπό έλεγχο πριν προλάβει να εξαπλωθεί.

Καιρός
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ όπου προειδοποιεί για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα υπάρχουν στην χώρα ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν κατά τόπους:

Σήμερα Παρασκευή(11-08-2017) στα δυτικά ηπειρωτικά τούς 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ιονίου τούς 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αύριο Παρασκευή (11-08-2017) τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σαββάτο (12-08-2017) τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (12-08-2017 και 13-08-2017) στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται απο ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββάτο (12-08-2017) στα δυτικά και την Κυριακή (13-08-2017) στην υπόλοιπη χώρα.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, κος, συμμετοχή, αφμ, ρομα, προσφορες, αει, τει, κυπρος, ημεδαπός, συλληψεις, ξανθη, διασ, καιρος, ΕΜΥ, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταυρος δημας, τελος ακινητων, σταυροι, ελγα αποζημιωσεις, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημεδαπός, αδεια, αιτηση, αφμ, δωρεαν, λυρα, νησια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, χορος, αγορα, αει, αιτησεις, αννα, απωλεια, τει, αφορμη, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γλεντι, γνησιο, δασος, δευτερα, διασ, δηλωση, δηλωσεις, δωδεκα, δοθει, εγινε, εκθεση, εργα, εξετασεις, εξι, ετων, ετος, ζωνη, ιδια, υπηρεσιες, κελσιου, κεφαλαιο, κος, μορφη, νερο, οχηματων, οχηματα, παιδικα, παιδια, πεμπτη, υπογραφη, ρομα, σαββατο, συμμετοχή, σοφια, τριημερο, φαναρι, φεστιβαλ, φευγα, φυσικα, φροντιστηριο, χρηστος, ωρες, δημητρης, ειδη, εμφανισεις, ηπειρωτικα, χωρα, ιατρικο, ιατρικα, κυριακη, πωληση, σκηνη, θανος, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα