Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 14-4-2017
Έλεγχος της ποιότητας των υδάτων στις ακτές της ΠΑΜΘ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας 2014-2020
Η παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων στις ακτές της Περιφέρειας για την περίοδο 2017-2023, προϋπολογισμού 60.373 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου σε 56 ακτές της Περιφέρειας. Τα κριτήρια για την επιλογή των συγκεκριμένων ακτών είναι αν αυτές
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται με δειγματοληψίες, αναλύσεις και οπτικές παρατηρήσεις για την παρακολούθηση τόσο της μικροβιολογικής όσο και της φυσικοχημικής ποιότητας του νερού ενώ για την κάθε ακτή θα συντάσσεται στη συνέχεια μια «ταυτότητα υδάτων κολύμβησης».
Η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στις ακτές της Περιφέρειας ΑΜΘ απορρέει από την Οδηγία 2006/7/ΕΚ η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία από το 2009 και στοχεύει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.
Επισκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ ενόψει του Πάσχα
Επισκέψεις ενόψει του εορτασμού του Πάσχα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητρόπολης, στον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα καθώς και σε ευαγή ιδρύματα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Αρχικά ο κ. Μέτιος μετέβη στα γραφεία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τους χώρους του Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητρόπολης «Αγία Αικατερίνη» όπου ευχήθηκαν καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή δύναμη στο προσωπικό και πρόσφεραν δώρα.
Κατόπιν ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στα γραφεία της Μητρόπολης και αντάλλαξαν ευχές. Μαζί επισκέφθηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» όπου αντάλλαξαν ευχές για υγεία και καλή Ανάσταση, πρόσφεραν δώρα και ενημερώθηκαν για τα θέματα του γηροκομείου από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Παπαχρόνη και την κ. Φιφή Χατζηστόικου.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου, αντάλλαξαν ευχές για καλό Πάσχα και πρόσφεραν δώρα.
Επίσκεψη στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης
Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης, πραγματοποίησε σήμερα Μ. Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκο Ευφραιμίδη και τους Περιφερειακούς Σύμβουλους κ. Μιχάλη Αμοιρίδη και κ. Ιωάννη Μπούτο. Εκεί συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους επαγγελματίες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη και την στήριξη στην τοπική αγορά.
Οδηγίες προς καταναλωτές
Να αγοράζουν οι καταναλωτές από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς προτρέπει με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ. Να αγοράζουν κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα και μικρόβια. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ’ όπου προμηθεύεστε τρόφιμα. Να εξετάζουν προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.
Αγορά αμνοεριφίων
STRΚατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος πρέπει να προσεχθεί : Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας, επίσης, αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας. Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του. Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις ούτε να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον. Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.
Πάσχα στο Νοσοκομείο
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σε συνεργασία με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Νοσοκομείου παραθέτουν γεύμα σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ,και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Το γεύμα θα διατίθεται από την τραπεζαρία του Νοσοκομείου τις ακόλουθες ώρες
– ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 12 μν (νυχτερινή βάρδια).
– ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ στις 1,00μμ(πρωινή βάρδια ).
Αστυνομικό Δελτίο
Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 12 Απριλίου 2017, για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις. Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση φθορών σε στοιχεία του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» για το χρονικό διάστημα από 30-04-2017 έως 30-04-2018, από τον Α/Κ Χρυσουπόλεως έως τον Α/Κ Ιάσμου, θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου.
Καιρός
Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι Άνεμοι θα πνέουν: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί: Από 4 έως 20 βαθμούς κελσίου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το ήξερες; Τα δάχτυλα των ποδιών προδίδουν τη.... φυλή στην οποία ανήκεις! [photos]
- Εεεε; Eταιρεία νοικιάζει άντρες -”σκλάβους” σε γυναίκες για 80 δολ. την ώρα -Διαβάστε τα απίστευτα καθήκοντά τους!
- Πως είναι σήμερα η Παναγία του "Ιησού από τη Ναζαρέτ"
- Η Τζολί παντρεύεται!
- Ο άγνωστος τραυματισμός που κράτησε την Ειρήνη Κολιδά στον Άγιο Δομίνικο
- Παντρεύτηκε τον άνδρα που σκότωσε το 5χρονο γιο της σε τροχαίο
- Η «χρυσή ευκαιρία» του Τσίπρα και οι εκλογές
- Πρώτη φορά στο φως: Το συγκλονιστικό ειδώλιο για ένα νεκρό παιδί
- Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η «ερυθρόλευκη» εταιρία κινδυνεύει με «βαριά» τιμωρία
- Σεισμός στην Τουρκία "ταρακούνησε" τη Ρόδο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- ΕΡΤ1 – Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ
- Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Αγιοταφίτες» στην ΕΡΤ3
- Νέα σύσκεψη ΥΠΕΣ «δείχνει» ενδιάμεση λύση στις Ορθονιές
- ΕΡΤ2 – Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ
- ΕΡΤ2 – Φωτεινά μονοπάτια: «Ιερουσαλήμ, η Αγία Πόλη»
- Ζάκυνθος: Δεν θα γίνουν οι λιτανείες αν δεν καθαριστεί ολόκληρη η πόλη
- Νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλώνει ο Ερντογάν
- 74 χρόνια από το σαμποτάζ στην Παλαβίτσα – Μεγάλο κόστος για τον ανεφοδιασμό του Ρόμελ
- Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 14-4-2017
- Κασιμάτης για απορρίμματα: Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος
- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 14-4-2017
- 74 χρόνια από το σαμποτάζ στην Παλαβίτσα – Μεγάλο κόστος για τον ανεφοδιασμό του Ρόμελ
- ΕΡΤ1 – Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ
- Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Αγιοταφίτες» στην ΕΡΤ3
- ΕΡΤ2 – Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ
- ΕΡΤ2 – Φωτεινά μονοπάτια: «Ιερουσαλήμ, η Αγία Πόλη»
- Νέα σύσκεψη ΥΠΕΣ «δείχνει» ενδιάμεση λύση στις Ορθονιές
- Κασιμάτης για απορρίμματα: Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος
- Ζάκυνθος: Δεν θα γίνουν οι λιτανείες αν δεν καθαριστεί ολόκληρη η πόλη
- Νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλώνει ο Ερντογάν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρία «θανατηφόρα» συναισθήματα
- Μην πετάτε τους λογαριασμούς και τα χαρτάκια από POS για πέντε χρόνια!
- Ένα ρολόι από εξαρτήματα μιας Porsche 911
- Ραντεβού στην Κέρκυρα με τον ανασχηματισμό; Το δίλημμα του πρωθυπουργού – Το ερώτημα με τον Τσακαλώτο
- Μετά τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν ο Τραμπ προειδοποιεί τη Βόρεια Κορέα
- Καιρός: Μεγάλη Παρασκευή με ζέστη - Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων υποχρεούνται, εντός 3 μηνών, να εγκαταστήσουν POS
- «Καίνε» τα πρώτα εκκαθαριστικά του 2017
- Λαός υπό πτώχευση: Αυξάνονται τα νοικοκυριά που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα
- Επιτάφιος στην καρδιά του δάσους



