Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 10-3-2018

09:26 10/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία
Τραγικό δυστύχημα σε κτηνοτροφική μονάδα
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Μαρτίου στη Ροδόπη. Ημεδαπός εργαζόμενος σε κτηνοτροφική μονάδα έξω από τον οικισμό της Αμβροσίας βρήκε τραγικό τέλος. Ήταν στις έντεκα το πρωί όταν ο άτυχος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την ώρα που εργαζόταν σε μηχανή κοπής χόρτων.

Πολιτική
Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Πέμπτη ο ιστότοπος exoikonomisi.ypen.gr, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω αυτού να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό. Υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ. θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Ο Στάυρος Αραχωβίτης στη Ροδόπη
Ο υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Αραχωβίτης επισκέπτεται σήμερα την Ροδόπη με στόχο να ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα αγροτικά- κτηνοτροφικά ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή. Η συνέντευξη θα δοθεί στο Ξενοδοχείο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» στις 16:30.

Στο πλευρό των δύο στρατιωτικών οι Εβρίτες
Οι Σύλλογοι Εβριτών Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας με τους Συλλόγους του Ν. Έβρου, για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, προσυπογράφοντας το κάλεσμα των φορέων που έχει ως εξής:
Η σύλληψη και κράτηση, ήδη επί 10 μέρες, των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι μία προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για εμάς τους Εβρίτες. Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη. Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος. Αυτό που δεν πετυχαίνει η Πολιτική ας το πετύχει η φιλία, ο πολιτισμός και η Οικονομία. Θα αποτελεί ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων, για την αγωνία των οικογενειών τους, και για την τιμή του Στρατού και της Πατρίδας μας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Οικονομία

2η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜμΕ

Στη 2η Διεθνής συνάντηση Αθηνών συμμετείχαν οι Ανέστης Βαφειάδης, Νίκος Ευκαρπίδης και Γρηγόρης Τζενετίδης η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης Κυριακου Μητσοτακη , πολιτικων αρχηγών ,Υπουργών, Βουλευτών, Εκπροσώπων της Εκκλησίας και των Κοινωνικών Φορέων πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Δεύτερης Διεθνούς Συνάντησης των Αθηνών που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με θέμα: «Οικονομική Δημοκρατία και ΜμΕ.
Η Δεύτερη Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι «είναι γνωστό ότι σε αυτή τη δύσκολη και τραυματική χρονική περίοδο για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, οι συνέπειες από τη κρίση αλλά και από την πολιτική της διαχείρισής της, υπήρξαν επώδυνες σε ακραίο βαθμό. Και ξεκινάω την αναφορά μου με το πιο γνωστό σε όλους σας στοιχείο: στη διάρκεια αυτής της περιόδου και μέχρι το 2014, εξαφανίστηκε ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κυρίως μικρές και μεσαίες. Σύμφωνα με τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός έφτασε τις 220.000 αφού ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε από 840.000 το 2008 στις 620.000 το 2014. Από το «κλείσιμο» αυτών των επιχειρήσεων αλλά και από τις απολύσεις, περίπου 780.000 άτομα προστέθηκαν στο απόθεμα της ανεργίας».

Περιφέρεια
Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Έντεκα γυναίκες με πλούσια προσφορά στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής μας βράβευσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο γυναίκες από κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ βραβείο παρέλαβε και η Δήμαρχος Καβάλας. Τις βραβεύσεις έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Έβρου κ.κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο και Δημήτρη Πέτροβιτς και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Ευφραιμίδη και Χρήστο Λιθηρόπουλο οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Από την Ξάνθη και τη Ροδόπη βραβεύτηκαν: η Αναστασία Αμανατίδου – Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Γενισέας, η Δήμητρα Πυργελή – Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών. Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου – πρώην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και η Φισούν Σούκα – Ζωγράφος, Δασκάλα ζωγραφικής, Ποιήτρια. «Καταφέρατε, μέσα από προσωπική προσπάθεια, να ξεπεράσετε δυσκολίες, να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας και να προσφέρετε, εμπνέοντας ταυτόχρονα και άλλους ανθρώπους γύρω σας να κάνουν το ίδιο.» ανέφερε ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος και σημείωσε «Και με το παράδειγμά σας, μας δείξατε πως η πραγματική ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα.»

Δεν είσαι μόνη
Εκδήλωση διοργανώνει ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του δήμου Κομοτηνής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Δεν είσαι μόνη», δίκτυο προστασίας της Γυναίκας ενάντια στη βία, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, ώρα 6.30 μ.μ., στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, Μαρασλή 1. Η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή με ένα μικρό θεατρικό διαδραστικό δρώμενο.

Πρωτογενής Τομέας
Νέα δράση για το Κομφούζιο
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, προτίθεται εντός του Μαΐου 2018 να προβεί στην έκδοση 2ης Πρόσκλησης της γεωργοπεριβαλλοντικής-κλιματικής δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδoπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)». Με τη 2η πρόσκληση επεκτείνεται η εφαρμογή της δράσης και σε άλλες σημαντικές καλλιέργειες της χώρας μας όπως η μηλιά, η αχλαδιά και η κυδωνιά. Συγκεκριμένα επιλέξιμες στο πλαίσιο της δράσης είναι οι καλλιέργειες ροδακινιά, νεκταρινιά, βερικοκιά, μηλιά, αχλαδιά και κυδωνιά. Στόχος της δράσης είναι ο μετριασμός της επιβάρυνσης των περιοχών που καλλιεργούνται εντατικά με τις συγκεκριμένες καλλιέργειες από χημικά εντομοκτόνα. Γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης είναι οι περιοχές όλης της χώρες στις οποίες καλλιεργούνται τα παραπάνω είδη. Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2018 (έτος αναφοράς). Το έτος 2018 θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της δράσης. Δικαιούχοι είναι γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης με τις επιλέξιμες για τη δράση καλλιέργειες.

Παιδεία
Erasmus+ του ΔΠΘ
Το γραφείο Erasmus+ του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση για τους φοιτητές της Σχολή Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ. με θέμα την κινητικότητα για σπουδές ή για πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus+. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 09:00 π.μ. στην Αίθουσα 1 Τμήματος ΜΒΓ.

1ης Επιμορφωτικής Διημερίδας Αποφοίτων Ειδικότητας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.
Η 1η Επιμορφωτική Διημερίδα Αποφοίτων Ειδικότητας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. ξεκινά τις εργασίες της σήμερα. Η διημερίδα αποτελεί μια πρωτοβουλία των αποφοίτων της ειδικότητας ελληνικού παραδοσιακού χορού που στηρίζεται από τους καθηγητές και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. Το περιεχόμενο της έρχεται να καλύψει τις δικές τους αναζητήσεις, ερωτήσεις και προβληματισμούς. Ο χώρος διεξαγωγής της διημερίδας είναι η αίθουσα χορού του ΤΕΦΑΑΔΠΘ.Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

Βιωματικό σεμινάριο
Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Συμπεριφορικές Δυσκολίες σε Παιδιά Νηπιακής και Σχολικής Ηλικίας. Ανίχνευση, Διαχείριση και Τρόποι Αντιμετώπισης» διάρκειας: 8 ώρες/ 2 ημέρες των 4 ωρών θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 24 Μαρτίου στην Καπναποθήκη Π | Καπνεργατών 9 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Μητρόπολη – Ευχέλαιο
Ευχέλαιο για τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα τελεστεί την Τετάρτη, 14 Μαρτίου στις 10.30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ. θα τελεσθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση.

Πολιτισμός
Φεστιβάλ κλασικής μουσικής
Η ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής, το 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη είναι πρό των πυλών. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει στην Ξάνθη από τις 26 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2018 το 12o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής. «Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.
Θεατρική παράσταση
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, φιλοξενεί στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή) 4 την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ. τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα, που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος Ο.Γ.Ε.). Παίζουν : Αγγελακόπουλος Σωκράτης, Αναγνώστου Ευγενία, Βουζαράς Γιάννης, Γιάννου Τάνια, Ζάικου Στέλλα, Καζάκη Νατάσα, Μπεμπέκης Δήμος, Νεοφυτίδου Αγγελική, Παυλίδης Αλέξης, Πραντσίδου Αθηνά, Πριοβόλου Μαριαλένα και Τσιπούρη Βασιλική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Εκτός πλαισίου»
Τέσσερις Ευρωπαίοι ζωγράφοι. Τέσσερις σκηνοθέτες. Τέσσερις ιστορίες. Οι τέσσερις σκηνοθέτες της θεατρικής ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης από το 2000 μέχρι σήμερα 2018 ζωντανεύουν επί σκηνής, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ., και την Κυριακή 18 Μαρτίου την ίδια ώρα, ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική τέσσερις πίνακες εκλεκτών ζωγράφων. Σύλληψη – Σκηνοθεσία : Χ. Γρόζος, Μ. Λαντζουράκη, Κ. Μαυρίδης, Α. Μαχαιροπούλου Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποιητές του τόπου
Για 8η συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα αφιέρωμα στους Ποιητές του τόπου. Οι Ποιητές επιλέγουν και διαβάζουν ο καθένας δύο από τα ποιήματά τους και όσοι συγκινούμαστε από την Ποίηση διαβάζουμε ποιήματα που μας εκφράζουν.

Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την συμμετοχή εθελοντών του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, πρόκειται να υλοποιήσουν μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της». Στόχος αυτής της εκπαιδευτικής δράσης, είναι η πόλη μας να «συστηθεί» στους μικρούς μας φίλους και μελλοντικούς πολίτες της, χρησιμοποιώντας βιωματικά παιχνίδια για τη γνωριμία τους με τα μνημεία, το «πράσινο», τους δρόμους και τους ανθρώπους της. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο, το πρόγραμμα και τον σκοπό της δράσης, θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ. Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κυρία Νατάσα Λιβεριάδου, εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η επικεφαλής του Europe Direct, κυρία Λουίζα Σαλτσίδου και η Άρτεμις Τσολάκη.

Συναυλία δωματίου
Η τρίτη συναυλία στα πλαίσια του Κύκλου Μουσικής Δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, θα δοθεί σήμερα στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) με τους Tangology. Oι «Tangology» είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε με αφορμή την αγάπη τους για το αργεντίνικο Tango, έναν κόσμο που όσο τον εξερευνάς, τόσο σε γοητεύει. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο της Τασούλας Τσιλιμένη με τίτλο: «Το κουμπί και άλλες ιστορίες» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Καστανιώτη, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σήμερα στις 8 μ.μ. στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης (αντίκα 7, παλαιά πόλη). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Άννα Αφεντουλίδου, διδάκτωρ παιδικής λογοτεχνίας στο δπθ και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ξάνθης.

Καιρός
Ηλιοφάνεια σήμερα σε όλη τη Θράκη. Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι από το μεσημέρι τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

The post Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 10-3-2018 appeared first on ert.gr.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, εκδόσεις καστανιώτη, ημεδαπός, συριζα, συλληψεις, αθηνα, μμε, τσιπρας, κυριακου, ελλαδα, γσεβεε, προσφορες, αμθ, ξανθη, θεατρο, δραση, παα, μαΐου, τεφαα, δπθ, καπη, ογε, europe, συμμετοχή, σχολεια, ρεξ, θεσσαλονικη, tango, βιβλιοπωλείο, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, αξιολογηση, γιορτη σημερα, ημερα της γυναικας, ημεδαπός, δημοκριτειο, χωρες, γσεβεε, δημοκρατια, δπθ, θεμα, θρακη, λουιζα, μμε, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, σωκρατης, τεφαα, τυχη, φιλια, ωρα, ert.gr, αγαπη, αγωνια, αιτησεις, αλεξανδρα, αμθ, αννα, αξιοπρεπεια, αρτεμις, αφορμη, αχλαδια, βιβλιο, δημητρα, γειτονα, γνωριμια, γραφεια, γρηγορης, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δικη, δωδεκα, δοθει, δικτυο, ευγενια, αιθουσα, εκδόσεις καστανιώτη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ετος, ζωη, ζωγραφοι, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ομιλια, ιστορικο, καπη, εκδοσεις, κελσιου, κυρια, κυδωνια, λειτουργια, λεπτομερειες, λοχια, λογο, μαΐου, μηλια, μικρο, μνημεια, νικο, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ποιηση, παα, παιδια, παυλιδης, πεδιο, πεμπτη, πινακες, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σημαδια, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συλλογοι, τιμη, τμημα, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, χημικα, χρηστος, ατυχος, μποφορ, εφαρμογη, ειδη, ενωση, ερωτησεις, europe, φυλακες, γιορτη, χωρα, υπουργειο, κυριακου, κυριακη, ομαδες, ποιητες, tango, θερμοκρασια, υγειας, ξεκινησε, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα