Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 18-07-2017

09:16 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΝ ΚΛΩ
Αναμονή της αποτίμησης της αξίας της ΕΝ ΚΛΩ αναμένουν οι εν δυνάμει εργαζόμενοι
Ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύουν τα κέντρα παραπληροφόρησης, εξέδωσαν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ, που κάνουν λόγο πως η «ΕΝ ΚΛΩ πέθανε» και πως εγκατέλειψε ο επενδυτής τo όλο εγχείρημα τον περασμένο Μάϊο.
Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως άμεσα πρέπει να ορισθεί ημερομηνία δημόσιου πλειστηριασμού και πως πρέπει να γίνει η αποτίμηση της αξία της ΕΝ ΚΛΩ.
Ωστόσο όμως η σύνδικος πτώχευσης ισχυρίζεται πως η αποτίμηση είναι σε εξέλιξη και δυστυχώς μπορεί και πλειστηριάζει κομμάτι-κομμάτι,

εξοπλισμό ολόκληρων εργοστασίων, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις αποτίμηση παρούσας αξίας γίνεται σε χρόνους εξπρές!
«ΟΛΟΙ οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των εργαζομένων καθώς και ο ΕΦΚΑ, κατέθεσαν πρόσθετες παρεμβάσεις στις πτωχευτικές αρχές υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών την 24 και 30/ 5/2017. Για να υπάρξει ημερομηνία δημόσιου πλειστηριασμού, πρέπει να υπάρχει αποτίμηση της αξίας της εναπομένουσας πτωχευτικής περιουσίας από τις πτωχευτικές αρχές.
Από την 1η Ιουνίου όλοι οι προνομιακοί πιστωτές και από την 9η Μαΐου ο επενδυτής, αναμένουν την αποτίμηση της αξίας της εναπομένουσας πτωχευτικής περιουσίας, η οποία έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένη εδώ και δύο, τουλάχιστον χρόνια και ταυτόχρονα, ζητούν την ημερομηνία δημόσιου πλειστηριασμού, ώστε να μπορεί να εκτελεσθεί το επιχειρησιακό σχέδιο άμεσα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Κοινωνική Οικονομία
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την πρώτη γιορτή Κ.ΑΛ.Ο στο Δασικό χωριό Παγγαίου
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την πρώτη γιορτή Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, που διοργανώνει το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, στο Δασικό Χωριό Παγγαίου στις 28-29-30 Ιούλη.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πρόκειται να συμμετάσχουν πάνω από 40 ΚΟΙΝΣΕΠ από όλη τη Ελλάδα, αλλά και από 3-4 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες θα παρουσιάσουν το αντικείμενό τους και την πορεία τους.
Επίσης θα γίνουν σεμινάρια για το πώς μπορεί να ξεκινήσει μια ΚΟΙΝΣΕΠ, θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων, χειροποίητων δημιουργιών, ελεύθερος χώρος για κατασκήνωση μια και η θάλασσα είναι μια ανάσα!
Σύμφωνα τον υπεύθυνο του Δασικού Χωριού Παγγαίου, Λευθέρη Κοκκινίδη, το μήνυμα που πρέπει να εκπεμφθεί είναι πως, η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πλούτο, ο οποίος μπορεί να αναδειχθεί και μέσα από την Κοινωνική Οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, που μέχρι στιγμής φτάνουν το 0,02% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ στην ΕΕ φτάνουν και το 10%.
«Είναι ώρα να ξεκινήσει η παραγωγή στην Ελλάδα και την δύναμη του να παράγεις να τη συνειδητοποιήσουν οι νέοι, να παραμείνουν στην Ελλάδα και να παλέψουν», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κοκκινίδης.
Πρωτογενής Τομέας
Παρέμβαση Αποστόλου στην Τσεχία για το τύπου ελληνικό γιαούρτι
Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας- Αλιείας, χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της παρέμβασής του για τις «συνέπειες της υποχρεωτικής επισήμανσης της χώρας καταγωγής στην εσωτερική αγορά», εξέφρασε την αντίθεσή του προς τον Τσέχο συνάδελφό του κ. Marian Jurečka σχετικά με την υιοθέτηση εθνικής νομοθεσίας η οποία νομιμοποιεί στην Τσεχία την εμπορία προϊόντων με την ονομασία «ελληνικό γιαούρτι».

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ σε δικαιούχους για την εφαρμογή του Π Α Α σε δασικού χαρακτήρα επεμβάσεις
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2380) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, με την οποία ορίζεται η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης και εκχωρούνται σε αυτήν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 οι κατάλληλες αρμοδιότητες.
Με την ΚΥΑ αυτή καθορίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ θα έχει την αρμοδιότητα για μια σειρά από μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συνολικής δαπάνης 301.268.200 €, τα οποία, μεταξύ άλλων, διάφοροι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στον πρωτογενή τομέα της χώρας, σε δασικού χαρακτήρα επεμβάσεις.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι των κονδυλίων είναι:
•Φυσικά πρόσωπα (Ιδιώτες κάτοχοι και διαχειριστές γης)
•Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου
•Ενώσεις
•Δήμοι ή ενώσεις δήμων
•Περιφέρειες
•Διαχειριστές δημόσιας ή ιδιωτικής γης
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Μέτρο 8.1 ενεργοποιείται ξανά για πρώτη φορά μετά το 2006, ένα μέτρο αναγκαίο και σημαντικό για τη αναδάσωση της χώρας.
Για πρώτη φορά, επίσης, ενεργοποιείται στη χώρα μας και το Μέτρο 8.2 «Ενίσχυση για γεωργοδασοκομικά συστήματα».
Πρώτη φορά θα ενεργοποιηθεί και το Μέτρο 12.2, ενώ, τέλος, νέες δράσεις εφαρμόζονται για τα Μέτρα 8.3 και 8.4, όπως η αποκατάσταση δασικών υποδομών, η εγκατάσταση εξοπλισμού για την παρακολούθηση εμφάνισης παθογόνων οργανισμών, ενώ χρηματοδοτούνται και οι δαπάνες ειδικών δασοκομικών χειρισμών για την πρόληψη της εξάπλωσής τους.

Τρία βραβεία ποιότητας για την οινοποιεία Ανατολικός Vineyards στον διαγωνισμό Olymp Awards 2017
Τρία βραβεία, ένα πλατινένιο και δύο χάλκινα βραβεία ποιότητας για τα οινοποιεία Ανατολικός Vineyards, στα Άβδηρα Ξάνθης, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2017.
Ο θεσμός των Olymp Awards είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός θεσμός με υψηλές προδιαγραφές συμμετοχής των προϊόντων. Όλα τα προϊόντα αξιολογήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες, οινολόγους, οινοκριτικούς, επιστήμονες, γευσιγνώστες, αρχιμάγειρες και για τους δύο διαγωνισμούς TASTE & WINE Olymp Awards.
Επίσης, στον 3ο διαγωνισμό της συσκευασίας DESIGN Olymp Awards συμμετείχαν σαν κριτές έμπειροι και καταξιωμένοι γραφίστες-graphic designers
Ο Βιολογικός Πιστοποιημένος Αμπελώνας ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS ,που από το 2005 δημιουργεί πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη και είναι ο βορειότερος παραθαλάσσιος βιολογικός αμπελώνας στην Ελλάδα.

Κυβέρνηση-Περιβάλλον
ΥΠΕΝ: Στις 27 Ιουλίου ολοκληρώνεται η περίοδος ανάρτησης των δασικών χαρτών σε έκταση 120 Δήμων
Στις 27 Ιουλίου ολοκληρώνεται η περίοδος ανάρτησης των δασικών χαρτών για το 35% της χώρας μας, σε έκταση 120 Δήμων
Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει πως,
«Ήδη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους τελευταίους έξι μήνες έχει δημιουργήσει πολλά εργαλεία εξυπηρέτησης των πολιτών και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων.
Επιπλέον, το σύνολο του αγροτικού κόσμου έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία με πολύ χαμηλό κόστος και μηδενικά τέλη αντιρρήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Μεταφορές

Τσουχτερά» πρόστιμα για τα φορτηγά που θα «συλλαμβάνονται» σε εθνική οδό
Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα είναι οι οδηγοί φορτηγών που θα «συλληφθούν» από την Τροχαία να κινούνται με οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε εθνικό οδικό δίκτυο. Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4388 που ψηφίστηκε πέρυσι και απαγορεύει την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων εκτός Εγνατίας και των άλλων μεγάλων οδικών αρτηριών της χώρας.
Να σημειώσουμε πως αυτό αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων που κατά καιρούς είχαν εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους προβάλλοντας ως επιχειρήματα την επικινδυνότητα που προκαλεί η διακίνηση μεγάλων οχημάτων μέσα από χωριά αλλά και την καταστροφή του οδοστρώματος

Αυτοδιοίκηση

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Μπένης
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, Δημήτρης Μπένης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Στην επιστολή που έστειλε, κάνει λόγο για αδυναμία να προσφέρει στο βαθμό που θα το ήθελε από τη θέση του αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στις επόμενες εκλογές, παρά την παραίτησή του από αυτή τη θητεία. Tη θέση του καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών ο Μπεκήρ Ογλου Σουά

Τα 36α «Δημοκρίτεια» στον δήμο Αβδήρων
Επτά ημέρες εκδηλώσεων με 11 εκδηλώσεις στο διάστημα 19 Ιουλίου ως 6 Αυγούστου περιλαμβάνει το 36ο φεστιβάλ «Δημοκρίτεια» του δήμου Αβδήρων, και δίνεται έμφαση κυρίως στην τοπική μουσική παραγωγή με αρκετές εμφάνισης νέων μουσικών σχημάτων αλλά δεν λείπουν και τα μεγάλα ονόματα όπως η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, μαζί του η Νεκταρία Τσομπάνογλου στις 21.30 – πλατεία Αβδήρων την Τετάρτη 26 Ιουλίου.
Επιμελητήρια

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΤΕΕ Θράκης
Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης συναίνεσαν με διάθεση συνεργασίας στην ισομερή κατανομή των αξιωμάτων, με εναλλαγή των διακριτών θέσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του οργάνου ανάμεσα στα μέλη όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται.
Η προκύπτουσα σύνθεση της Επιτροπής κατά την πρώτη περίοδο θητείας του οργάνου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δουκέλης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Γιαννώτας Σταύρος
Γραμματέας: Ελευθεριάδης Λεωνίδας
Μέλος: Μαυράκη Ελπινίκη
Μέλος: Παπασταυρινίδης Ηλίας.

ΑΜΕΑ
Μπάνια στη θάλασσα με τον Περπατώ
Ξεκινούν και φέτος αυτή την εβδομάδα τα θαλασσινά μπάνια για τα μέλη του Συλλόγου «Περπατώ». Πρόκειται για ΑμεΑ που 15 χρόνια τώρα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα προσαρμογής. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

Σύλλογοι
Δεύτερος ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής μεταξύ 85 συλλόγων απ όλη την Ελλάδα
Δεύτερος μεταξύ 85 ορειβατικών σωματείων απ όλη την Ελλάδα αξιολογήθηκε ο ορειβατικός σύλλογος αγωνιστικής αναρρίχησης Κομοτηνής από την Ελληνική Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης. Οι ορειβατικοί σύλλογοι κατατάχθηκαν σε 5 κατηγορίες με τον Ορειβατικό σύλλογο Κομοτηνής να εντάσσεται στην Α κατηγορία στην δεύτερη θέση με 1.366 βαθμούς ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε με 1395 βαθμούς ο ορειβατικός σύλλογος Αχαρνών.
Μιλώντας για την πολύ καλή θέση που κατέλαβε ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής ο επίτιμος πρόεδρος του Κωνσταντίνος Σαραντάκος τόνισε πως “σε αυτή την αξιολόγηση περάσαμε σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Τα μέλη του συλλόγου ασχολούνται με την αγωνιστική αναρρίχηση, την φυσική αναρρίχηση , τον ορειβατικό μαραθώνιο ,με 4 πρωτιές στην αγωνιστική αναρρίχηση εφήβων και 1η θέση στην ελληνική επανάληψη με μπιβουάκ (διανυκτέρευση κρεμασμένοι σε βράχους)».
Επίσης υπάρχει και τμήμα παιδικής ορειβασίας.
Αζίζει να σημειωθεί η προσπάθεια πριν από λίγους μήνες της Κικής Τσακαλδήμη να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ (υψόμετρο 8.848 μέτρα). Η Κική που ανήκει στον ορειβατικό όμιλο Κομοτηνής ανέβηκε στα 8500 μέτρα όταν λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Άλλες επιτυχίες του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής είναι η ανάβαση στο όρος Αγκογκάγνουα στα σύνορα Αργεντινής Χιλής , στην υψηλότερη κορυφή της Αλάσκας και στο όρος Ούσπα στην Ρωσία όπου πρώτη φορά ανεβηκαν Έλληνες ορειβάτες κι αυτοί ήταν του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής.

Πολιτισμός

Γιορτή σαρδέλας στο Φανάρι
Γιορτή σαρδέλας διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου. Με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα «Ορφέας» που αποτελούν οι: Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα, τραγούδι), Νίκος Σακίδης (βιολί), Ρούλα Κυριακάκη (καβάλι, τραγούδι), Τάσος Λύρατζης (λαούτο) και Γιώργος Αθανασιάδης (μπάσο) και Αθανάσιος Βασιλούδης (μπουζούκι, τραγούδι).

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εφκα, ιουνίου, μαΐου, ελλαδα, αεπ, φεκ, κυα, wine, design, εκλογες, χατζηγιαννης, τεε, αμεα, αθηνα, θεσσαλονικη, ρωσία, μετρο, αλλαγη ωρας, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, μπανιας, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ξανα, ημερομήνια, χωρες της ευρωπης, υιοθετηση, χωρες, ρωσία, αεπ, αμεα, εθνικη, εργαλεια, θαλασσα, θητεια, θρακη, μουσικη, οικονομια, ονοματα, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, τεε, τραγουδια, φυσικη, ωρα, αδυναμια, αθανασιαδης, βρισκεται, γινει, γινεται, διαστημα, διευθυνση, δυναμη, δυστυχως, δικτυο, εβερεστ, εγχειρημα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, εξελιξη, εξι, επενδυτης, επρεπε, υπηρεσια, κινηση, κικη, κυα, λογο, μαΐου, μηνες, ορος, οχηματων, οχηματα, σεμιναρια, σειρα, σωμα, συλλογοι, σχεδιο, τασος, τμημα, τροχαια, τσεχια, φεστιβαλ, φορα, φορτηγα, κωνσταντινος, ανηκει, design, δημητρης, εφαρμογη, εμφαση, εθνικο, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, οδηγοι, πληροφοριες, θαλασσινα, wine
Τυχαία Θέματα