Κομοτηνή: Εργαζόμενη στον καιρό της πανδημίας

15:19 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρχιτέκτονας μηχανικός, εργαζόμενη σε μελετητικό γραφείο της Κομοτηνής η νεαρή Α.Κ. Στο πρώτο lockdown ήταν σε αναστολή. Στο δεύτερο εργάζεται κανονικά. «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα και την οικογένεια μου. Πολλά δεν γνωρίζαμε. Τώρα νιώθω πιο καλά» δηλώνει.

Κομοτηνή, Φεβρουάριος 2021

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για

τον τρόπο εργασίας σημειώνει ότι: «Είμαστε «κλειδωμένοι» στο γραφείο, δεχόμαστε μόνο με ραντεβού και οι πελάτες νιώθω πως δεν έχουν και πολύ διάθεση να έρθουν».

Σύμφωνα με την νεαρή επιστημόνισσα « Είναι για όλους μια περίεργη περίοδος  αυτή της νέας Πανδημίας». Η μειωμένη η κίνηση είναι πια καθημερινότητα κι έτσι περιορίζονται στην αντιμετώπιση των όποιων εκκρεμοτήτων και έως εκεί, προσδοκώντας, όπως λένε, να περάσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι θα περάσει πιο γρήγορα. Τώρα όμως δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Κι αυτό προκαλεί μια ανησυχία. Βέβαια η έναρξη των εμβολιασμών προκαλεί αισιοδοξία ότι σιγά –σιγά φτάνουμε στο τέλος».

Αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία σημειώνει πως παρατηρεί μια κούραση στους πολίτες: «Έχουν κουραστεί όλοι» δηλώνει χαρακτηριστικά, ωστόσο, σπεύδει να σημειώσει ότι: «Πρέπει να δείξουμε παραπάνω υπομονή. Να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας και τους συμπολίτες μας. Για να περάσουμε και αυτή την περίοδο».

Φώτο: Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα