Κάτοικοι Χαλκειούς: Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Δέσμευση Δημάρχου για υπόδειξη νέου χώρου

15:05 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέση για τη δημιουργία νέας δομής στη Χίο, ώστε να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην πάει στο Θόλος, υποσχέθηκε ότι θα υποδείξει, ως Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στη χθεσινοβραδυνή λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός.
Έντονα έθεσε το θέμα της εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την επιστροφή του χώρου της ΒΙΑΛ από το Δημόσιο στο Δήμο, όπου από το 2016 λειτουργεί αρχικά ως HOTSPOT και εν συνεχεία ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών, ο πρόεδρος της κοινότητας Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας. Επισήμανε

ότι τόσο το Χαλκειός όσο και τα όμορα χωριά του Ζυφιά και των Βαβύλων έχουν περάσει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορούν ούτε να περιμένουν πότε θα αδειάσει τελείως η ΒΙΑΛ, ούτε να δουν την εξέλιξη της αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για νέα θέση στο Θόλος και των εκεί γειτονικών χωριών.
«Έχουμε 6 χρόνια ζήσει το μεταναστευτικό, να καθίσουν σε ένα τραπέζι εκείνοι που μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το που θα πάει η νέα δομή», σημείωσε.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, δήλωσε υπέρ του άμεσου κλεισίματος της ΒΙΑΛ, κάτι που είναι στο χέρι της Κυβέρνησης να το κάνει μέχρι το Πάσχα προχωρώντας στην αποσυμφόρηση του σημερινού ΚΥΤ και μην κάνοντας προσφυγή στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για παράδοση του χώρου και πάλι στο Δήμο.
«Εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή υπεύθυνα θα πάρουμε τότε θέση» τόνισε ο κ. Μπουγδάνος, σε αντιδιαστολή με το Δήμαρχο Χίου που όπως αναφέραμε πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να προτείνει νέο μέρος για Κλειστή Δομή.
Σήμερα το απόγευμα, 6.30 μ.μ., να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης μέσω της σελίδας του στο facebook διοργανώνει συζήτηση σχετικά με το θέμα της νέας Κλειστής Δομής στη Χίο.

The post Κάτοικοι Χαλκειούς: Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Δέσμευση Δημάρχου για υπόδειξη νέου χώρου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα