Κομοτηνή: Εκδηλώσεις στην 24η «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016»

17:56 20/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ετοιμάσει για φέτος η πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής και οι συνεργάτες της κα Κατερίνα Ιωαννίδου για την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016». Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τον πολιτισμό, την παράδοση, την οικονομία, τον τουρισμό και την ενέργεια, προβάλλοντας τη γεωγραφική θέση, αλλά και την πλούσια παράδοση του τόπου .

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της Έκθεσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά με έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από το Σύλλογο Καλλιτεχνών «Αθηνίων».

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Forum με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας Βουλγαρίας Ευκαιρίες Εμπόδια». Και στις έξι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ημερίδα με θέμα: «Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και Αειφορία στην Ανατολικής Μακεδονία Θράκη», εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Δ.Π.Θ.

Ιδιαίτερο χρώμα, παράδοσης και γευσιγνωσίας, δίνει στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση η μουσικοχορευτική βραδιά του Σαββάτου, καθώς το κοινό θα γευτεί το παραδοσιακό, τοπικό τσίπουρο «ΕΩΘΙΝΩΝ» απολαμβάνοντας χορούς και τραγούδια από τους:Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσάνων Θράκης, Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Οι Φιλοτέχνες» και ο «Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής». Το «ταξίδι» αυτό με ήχους, μουσικές και γεύσεις της Θράκης κλείνει την Κυριακή στις έντεκα το πρωϊ και μέχρι το μεσημέρι με την έκθεση γευσιγνωσίας Μαρωνείτικων παραδοσιακών προϊόντων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία».

Το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με τον αγαπημένο έργο του Αντουάν ντε Σαντ Εξυπερύ « Ο Μικρός Πρόγκιπας » να ανεβαίνει στην «σκηνή» της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016». Μάλιστα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, όλες αυτές τις μέρες λεωφορείο ανά μία ώρα θα εκτελεί δρομολόγια από το κεντρικό σταθμαρχείο των Αστικών προς το εκθεσιακό κέντρο στη ΒΙ.ΠΕ. και αντιστρόφως.
Φώτο:Κατερίνα Ιωαννίδου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα