«Γνωστός ως τρελό σκυλί ετοιμάζεται για υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ»

17:52 20/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι γνωστός ως «Mad Dog» («Τρελό Σκυλί») και ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο. O στρατηγός εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς, θεωρείται φαβορί για τη θέση του υπουργού Άμυνας καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ του «έπλεξε εγκώμιο», την επομένη της συνάντησης τους στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το 2005 ο Τζέιμς Ματίς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε «ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter

ότι ο Ματίς, «ήταν πολύ εντυπωσιακός χθες. Αληθινός στρατηγός».

General James "Mad Dog" Mattis, who is being considered for Secretary of Defense, was very impressive yesterday. A true General's General!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 20, 2016

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ «έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για τον απόστρατο στρατηγό των Πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003″.

Όσον αφορά την θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Τραμπ ενδέχεται να επιλέξει τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, «αλλά έχει υπόψη του και άλλους υποψήφιους».

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ χθες Σάββατο, ήταν σφοδρός επικριτής του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την πιθανότητα τοποθέτησης του Ρόμνεϊ στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Ρέινς Πρίμπους στην εκπομπή του ABC «This Week».

ΠΗΓΗ:CNN,AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα