Κομοτηνή: Είναι ακόμη ζωντανοί κι ελπίζουν

13:27 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χθες έζησαν στιγμές τρόμου. Οι δυο τους μαζί με άλλους δώδεκα παράνομα εισερχόμενους μετανάστες επέβαιναν στο όχημα που χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ο 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, οδηγός του, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των ανδρών της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια του να διαφύγει, αλλά το όχημα εξετράπη της οδού και ανετράπη. Ο ένας από τους δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες έχασε τη ζωή του. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, τρεις υπήκοοι Πακιστάν, τρεις υπήκοοι Ιράκ και τρεις υπήκοοι Ιράν.

Ο Νίμα από το Ιράν

Ο Νίμα

είναι από το Ιράν και ο Μοσάντ από το Μπαγκλαντές. Είχαν την τύχη με το μέρος τους στην καταδίωξη αυτή. Στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί σημειώνουν και οι άνδρες των σωστικών συνεργείων που τους βοήθησαν. «Τα προβλήματα στο Ιράν είναι πολλά. Αν έμενα εκεί, θα με σκότωναν» δηλώνει ο Νίμα κι εξηγεί ότι το ταξίδι αυτό με προορισμό τη Γερμανία ήταν μονόδρομος. Στα 26 του χρόνια βρέθηκε να αποχαιρετά ό,τι μέχρι τότε ήταν δικό του, ό,τι πιο πολύ αγαπούσε. «Τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα, οι γονείς μου μπορούν και με στηρίζουν, έδωσα όσα μου ζήτησαν οι διακινητές» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι στον οδηγό εκείνος είχε δώσει 500 ευρώ. Η Αθήνα θα ήταν ο επόμενος σταθμός, πριν τη μεγάλη φυγή στη Γερμανία.

Ο Μοσάντ από το Μπαγκλαντές στα 26 του χρόνια θα αναζητούσε τους δικούς του στην Αθήνα. «Υπάρχουν κι άλλοι εκεί και με περιμένουν» δηλώνει απογοητευμένος που το ταξίδι αυτό τελείωσε τόσο άδοξα. «Ευτυχώς εμείς σωθήκαμε» λέει ευχαριστώντας το Θεό για την τύχη του. Αρνείται να αποκαλύψει πόσα χρήματα έδωσε στους διακινητές του. Ούτε τα ονόματα των ανθρώπων που τον περιμένουν. «Καλύτερα έτσι» λέει ξανά και σιωπά κοιτώντας τον άγνωστο του συνεπιβάτη, τον Νίμα στο απέναντι κρεβάτι. Κι οι δύο ευχαριστούν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την αστυνομία που τους βοήθησαν. Και οι δύο προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της σύγκρουσης. Χωρίς να κρύβουν ότι το ταξίδι τους δεν θέλουν να τελειώσει εδώ.
Φώτο: Ο Μοσάντ και ο Νίμα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα