Κομοτηνή: Δυναμικό παρόν στη Δ.Ε.Θ.

08:28 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ φιλοδοξεί να δώσει η Ροδόπη. Τα λεωφορεία για το Συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν στη 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής (πρώην ΡΕΞ). Με το Εργατικό Κέντρο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής να απευθύνουν έκκληση συμμετοχής. «Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι επειδή δεν βλέπουμε καμία λογική αλλαγής των πραγμάτων, αλλά τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής ο μόνος τρόπος για να

ανατρέψουμε αυτή την πολιτική είναι να αντιδράσουμε ή και να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι. » δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στόχος αυτής της κινητοποίησης είναι να περάσει το μήνυμα της ανάγκης να δοθεί τέλος στη λιτότητα. «Δεν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τα βάρη, τα συνήθη υποζύγια» δηλώνει σημειώνοντας πως πρόκειται για εκείνους τους ανθρώπους, που τα τελευταία 6-7 χρόνια πληρώνουν τα «σπασμένα» των προηγούμενων ετών διακυβέρνησης. «Πρέπει να γίνει μια ριζική ανακατανομή και να πληρώσουν τα βάρη αυτοί που έχουν.» τονίζει ο κος Τριανταφυλλόπουλος επισημαίνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές δεν έχει τελειώσει. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης θα πρέπει να συμμετάσχουν αυτοί που έχουν θιγεί από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, από την ανεργία και τις απολύσεις, από την φορολογική επιδρομή, από την μείωση των ήδη χαμηλών εισοδημάτων.
Φώτο:Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα