Κομοτηνή: Δώστε στα αδέσποτα μια ευκαιρία

07:53 19/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εννέα χρόνια τώρα η Φιλοζωική Κομοτηνής έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην Κομοτηνή με περισυλλογές, στειρώσεις, εμβολιασμούς, ιατρικές περιθάλψεις των αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, διατηρεί καταφύγιο στο οποίο φιλοξενούνται σήμερα 380 αδέσποτα ζώα. Καθημερινά οι υπεύθυνοι παρατηρούν τις ανάγκες τους να μεγαλώνουν, καθώς τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Μια αύξηση που ξεπερνά το 30% τα τελευταία δύο χρόνια με κύρια αιτία αυτής της αύξησης την οικονομική κρίση. «Ο κόσμος», όπως δηλώνει η κα Έλενα

Δημοσθένους, εκπρόσωπος της Φιλοζωικής, «δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να στειρώνει τα ζώα του, με αποτέλεσμα να τα αφήνουν να γεννούν ανεξέλεγκτα και να τα πετούν μέσα στην πόλη». Όπως εξηγεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβεβαιώσει κάποιος, αν το ζώο δεν φέρει ειδική ταυτότητα, αν το έχει εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του λόγω της Κρίσης.

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων η Φιλοζωική θεωρεί ότι μπορεί να δώσει μόνο η αυστηρή εφαρμογή των Νόμων. «Ο Νόμος αναφέρει ρητά ότι το ζώο πρέπει να φέρει ηλεκτρονική σήμανση. Όπως αναφορά γίνεται και στην στείρωση, αν δεν έχεις να προσφέρεις ασφάλεια στα κουτάβια που θα γεννηθούν, τότε απαγορεύεται ρητά η γέννηση νέων κουταβιών. Νόμος υπάρχει, απλά δεν εφαρμόζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα