Η Βάλια Βαγιωνάκη για την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου

07:51 19/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

“Με τον αναπτυξιακό νόμο, η χώρα δύναται να ολοκληρώσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση εξόδου από την κρίση. Κι αυτό γιατί ο νόμος που ψηφίσαμε στη Βουλή– σε αντίθεση με τους προηγούμενους – είναι ικανός να αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο με σαφές κοινωνικό πρόσημο, θέτοντας τις βάσεις για ένα βιώσιμο και ταυτόχρονα κοινωνικά δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπερψήφιση του αναπτυξιακού

νόμου στη Βουλή.

«Είναι πλέον σαφές, πως τα μοντέλα που στηρίζονται στη μείωση του εργατικού κόστους και στην εξάντληση του εργατικού δυναμικού, όχι μόνο απέχουν έτη φωτός από τη λογική μας, αλλά αποτελούν τροχοπέδη και για την οικονομία και για την ανάπτυξη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η κ. Βαγιωνάκης για να καταλήξει: «Για πρώτη φορά σε έναν αναπτυξιακό πέφτει το βάρος στην αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της πατρίδας μας και ιδιαίτερα στους νέους υψηλά καταρτισμένους.
Για πρώτη φορά δίνεται έμφαση στην ενίσχυση μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων. Αρκεί να σημειώσω πως το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανά επένδυση δεν μπορεί να υπερβεί τα 5 εκατ, στοχεύοντας έτσι στη διασπορά των επενδυτικών σχεδίων, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα κάλυψης της ίδιας συμμετοχής με δανεισμό, αναγνωρίζοντας έτσι τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους προηγούμενους νόμους μόλις το 4% των επενδυτικών σχεδίων απορρόφησε το 44% των πόρων. Με αυτό τον τρόπο ενισχύθηκαν οι ανισότητες και η υπανάπτυξη. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα