Κομοτηνή: Διακίνηση ναρκωτικών στην οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως καταγγέλλουν οι κάτοικοι

09:34 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά της Κομοτηνής, στην γειτονιά της Οδού Τέρμα Αδριανουπόλεως μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά της γειτονιάς, ο κ. Γιάννης Δημόπουλος. «Τα ναρκωτικά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε και σημείωσε ότι υπάρχουν δυο τρεις -ξένοι με τη γειτονιά και τους ανθρώπους της- που βρήκαν καταφύγιο εκεί και κάνουν εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

«Φοβόμαστε να τους διώξουμε. Φοβόμαστε τα αντίποινα» δηλώνει και τονίζει ότι ο ίδιος

πολλές φορές το κατήγγειλε στον Εισαγγελέα. «Να φύγουν αυτά τα αποβράσματα. Να φύγουν όσοι έρχονται, είτε να πουλήσουν, είτε να αγοράσουν ναρκωτικά» σημειώνει. Όσον αφορά στο πρόβλημα της εξάρτησης τονίζει πως δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των ντόπιων χρηστών. «Χρειάζεται προσοχή και βοήθεια από τους υπευθύνους για να τελειώσουμε μ’ αυτό το θέμα» προσθέτει ο κος Πρόεδρος.

Η κρίση «γονάτισε» τους κατοίκους της γειτονιάς

«Είναι γενικό το κακό. Η κρίση άγγιξε όλους κι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Δυστυχώς εμείς είμαστε η πιο ευάλωτη ομάδα» δηλώνει ο κος Δημόπουλος τονίζοντας πως η ανεργία είναι μεγάλος βραχνάς. «Δεν υπάρχει παιδεία σε μας και γι αυτό είναι πιο δύσκολο να βρούμε κάπου να εργαστούμε.» τονίζει σημειώνοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Η Υπόσχεση των σπιτιών μόνη ελπίδα

Στο ερώτημα αν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στην ζωή της γειτονιάς ο κος Δημόπουλος είναι κατηγορηματικός. «Δεν άλλαξε, αλλά ελπίζουμε. Ελπίζουμε να ζήσουμε κι εμείς σαν άνθρωποι. Ο Δήμαρχος μας το υποσχέθηκε. Καιρός είναι μετά από 150 χρόνια να αποκτήσουμε κι εμείς σπίτια με τουαλέτες και γειτονιά με παιδικές χαρές. Έχει αγοράσει ο δήμος 145 στρέμματα στο Κικίδιο και τώρα περιμένουμε. Μας είπαν ότι σε πέντε χρόνια το πολύ θα γίνουν τα σπίτια. Έχουμε αυτή την υπόσχεση κι αυτό είναι το όνειρο του κάθε Ρομά της γειτονιάς.» απαντά και αναφέρει ως παράδειγμα των άθλιων συνθηκών « Κλέβουμε φως από τις κολώνες κι αυτό είναι επικίνδυνο. Έτσι ζούμε, αυτή είναι η αλήθεια. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι κανονικές. Δεν ζούμε σαν άνθρωποι, αλλά σαν ζώα.»
Φώτο: Γιάννης Δημόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα