Κομοτηνή: Χορέψατε χορέψετε τα νιάτα να χαρείτε

20:35 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Μαρία Ουρεϊλίδου είναι χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Καλλίστης .Με μια θητεία 15 και πλέον χρόνων στο χορευτικό τμήμα μιλά με αγάπη για την παράδοση, τον χορό, τον πλούτο, όπως λέει, της χώρας μας. «Το πάθος μου για να διδάσκω χορούς από όλη τη Θράκη και από όλη την Ελλάδα στις γυναίκες του χωριού είναι μεγάλο» δηλώνει σημειώνοντας την αγάπη της γι αυτό που κάνει.

Η Κυριακή στο χωριό έχει ρυθμό

Κάθε εβδομάδα για δύο ώρες, 25 γυναίκες και 15 παιδάκια παρακολουθούν τη διδασκαλία της. Έτσι, η Κυριακή

στο χωριό έχει ξεχωριστό ρυθμό. «Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι κάθε Κυριακή έχουμε και καινούργιο κόσμο» δηλώνει καταγράφοντας κι εκείνη να σημειώνεται τα τελευταία χρόνια μια στροφή των νέων στους χορούς, στο τραγούδι και στην παράδοση. Όσον αφορά στις προτιμήσεις των μαθητών της; «Αρχικά η Θράκη, γιατί αυτός είναι ο τόπος μας, αυτά μας έλκουν και εν συνεχεία χοροί και τραγούδια από όλη τη χώρα».

Ο χορός, η καλύτερη ψυχανάλυση

Όσον αφορά στα οφέλη που προκύπτουν για την ίδια την ψυχολογία των συμμετεχόντων η έμπειρη χοροδιδασκάλισσα είναι κατηγορηματική πως τα οφέλη είναι πολλά. «Έρχονται αρκετά συχνά με κούραση, με απογοήτευση και όταν φεύγουν η ψυχολογία τους είναι στα ύψη» δηλώνει σπεύδοντας να προσθέσει πως το χορευτικό μάθημα αποτελεί συχνά κι αφορμή για μια μικρή έξοδο, όπου οι συζητήσεις, οι αστεϊσμοί και τα πειράγματα μεταξύ των μελών του χορευτικού συλλόγου συνεχίζονται.
Φώτο: Η Μαρία Ουρεϊλίδου στα αριστερά της φωτογραφίας με μέλη του χορευτικού συλλόγου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα