Τζ. Κέλι: Δεν θα απαγορευθεί και σε πολίτες άλλων κρατών η είσοδος στις ΗΠΑ

19:49 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να προσθέσει κι άλλα κράτη στον κατάλογο των επτά χωρών οι πολίτες των οποίων απαγορεύθηκε προσωρινά να εισέρχονται στη χώρα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι μιλώντας σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Κέλι έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα περί του ότι η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους ακόμη 12 κρατών.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη

ότι το εφετείο το οποίο εξετάζει τη νομιμότητα του διατάγματος για την μετανάστευση – η ισχύς του οποίου έχει αρθεί προσωρινά με δικαστική διαταγή – πρέπει να ταχθεί με το μέρος του, τονίζοντας πως πολλοί «κακοί άνθρωποι» θέλουν να πάνε στη χώρα.

Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Άντριου Πάτζερ, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας φαστ-φουντ CKE Restaurants που επελέγη από τον πρόεδρο Τραμπ για υπουργός Εργασίας, παραδέχτηκε ότι απασχολούσε ως οικιακή βοηθό μια παράτυπη μετανάστρια.

Τα εν λόγω ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πάτζερ σχετικά με την οικιακή βοηθό του, την οποία απασχολούσε επί αρκετά χρόνια. Υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι δεν γνώριζε πως η γυναίκα δεν είχε νόμιμη άδεια για να εργάζεται στις ΗΠΑ. «Τερματίσαμε (σ.σ. μαζί με τη σύζυγό του) αμέσως την απασχόλησή της και της προσφέραμε βοήθεια για να αποκτήσει νόμιμο καθεστώς» σημείωνε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κατέβαλαν τους ανάλογους φόρους, για την απασχόληση της οικιακής βοηθού, τόσο στην εφορία (IRS) όσο και στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Η δήλωση αναμεταδόθηκε από τη Huffington Post, τη New York Times και άλλα μέσα.

Παρόμοιες αποκαλύψεις είχαν οδηγήσει στο παρελθόν στην απόρριψη υποψηφίων υπουργών.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα