Κομοτηνή: Ανήλικοι παραβάτες

07:36 5/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πληθαίνουν τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών με πρωταγωνιστές ανήλικους παραβάτες, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα δίκυκλα μοτοποδήλατα. Σε διάστημα ενός εικοσιτετραώρου τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη σημειώθηκαν δύο ακόμη κλοπές. Στην Κομοτηνή συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 16, 11 (άντρες) και 14 (γυναίκα)

ετών, διότι αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το αφαιρεθέν μοτοποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στην Ξάνθη συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 14 και 13 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από την πόλη της Ξάνθης.
Η εγκληματικότητα των ανηλίκων αποτελεί σήμερα ένα τραυματικό φαινόμενο που απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση. Όπως επισημαίνουν στελέχη της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων οι περισσότεροι από τους ανήλικους παραβάτες είναι αγόρια. Περισσότεροι από τους μισούς, αλλοδαποί. Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν κλοπές, ναρκωτικά προς ιδία χρήση, απόπειρα κλοπής ή συνέργεια, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβάσεις ΚΟΚ.

Από τις 16.09.2014 μέχρι και σήμερα στη Ροδόπη έχουν σχηματισθεί περισσότερες από 170 δικογραφίες σε βάρος ανηλίκων προσώπων για παραβάσεις του ΚΟΚ. Και σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις έχει επιλεγεί η εφαρμογή του άρθρου 45 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με την οποία επιβλήθηκε στους ανήλικους παραβάτες το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής

Στην Ξάνθη ανήλικοι διαρρήκτες
Ανήλικοι κατά συρροή παραβάτες. Όπως συνέβη προ καιρού στην Ξάνθη, όπου είχαν εξιχνιαστεί 6 κλοπές δικύκλων και 5 διαρρήξεις καταστημάτων με πρωταγωνιστές ανήλικους, οι οποίοι μέσα σε ένα τρίμηνο είχαν διαπράξει τις περιπτώσεις αυτές αφαιρώντας από τον νομό Ξάνθης, τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες και δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα καθώς επίσης διέρρηξαν πέντε (5) καταστήματα. Όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους ευρισκόμενοι άλλοι στα 15 και άλλοι στα 14 και 13 τους χρόνια έχουν ήδη στο βιογραφικό παρόμοια περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα