Κομοτηνή: Αλληλέγγυοι πατεράδες

08:59 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Πατεράδων του Δήμου Μαρωνείας Σαπών με έδρα την Ξυλαγανή κλείνει την χρονιά με τον ίδιο τρόπο που την είχε καλωσορίσει, αλληλέγγυος πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Με τα «φρεσκοτυπωμένα» ημερολόγια στα χέρια ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα πουλώντας τα. Ο σκοπός των πωλήσεων «ιερός», όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Ήδη ένα χρηματικό ποσό δόθηκε σε ένα νεαρό παιδί από τους Αγίους Θεοδώρους που δίνει τη δική του

μάχη να κρατηθεί στη ζωή» δηλώνει ο δραστήριος Πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι ο σκοπός του Συλλόγου είναι καθαρά φιλανθρωπικός.Συμμετοχή είχε ο Σύλλογος Πατεράδων και στον χθεσινό τηλε-μαραθώνιο της ΕΡΤ για την ενίσχυση του έργου της Unicef. «Κάθε χρόνο παίρνουμε μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια».

Το «καμάρι» του Συλλόγου είναι η χορωδία του, που κλείνει ένα χρόνο παρουσίας. Στις 28 Δεκεμβρίου θα πάρει μέρος στο αντάμωμα χορωδιών του Ιάσμου. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ανήμερα του Αϊ Γιαννιού θα πει τα παραδοσιακά κάλαντα της Ξυλαγανής, τα οποία ακούστηκαν για τελευταία φορά το 1967 και μετά λησμονήθηκαν. Πέρσι έγινε η αρχή και φέτος τα μέλη της χορωδίας θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους ψάλλοντας τα δικά τους κάλαντα ζωντανεύοντας ξανά θύμησες κι αναμνήσεις.

Όσον αφορά στα πρώτα βήματα το 2017 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στις 18 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση, με γλέντι, χορό, τραγούδι και συγκέντρωση χρημάτων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έτσι, όπως, μόνο ο Σύλλογος Πατεράδων γνωρίζει.
Φώτο:Μέλη του Συλλόγου Πατεράδων

Keywords
Τυχαία Θέματα