Έχουν μέλλον οι Κοιν.Σ.Επ. στην εποχή της κρίσης

08:59 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας, οργάνωσαν, χθες το απόγευμα, στην Τρίπολη, ενημερωτική δράση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Εξηγήθηκε ο νόμος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, υπήρξε ενημέρωση για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι προοπτικές ίδρυσης Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση.

Εξετάστηκαν όλα τα θέματα ίδρυσης αυτών των επιχειρήσεων. Ο νέος νόμος, περιέχει σημαντικές ευκαιρίες για όσους

θέλουν να ιδρύσουν αλληλέγγυα σχήματα με σκοπό την εργασιακή τους ένταξη. Σήμερα, υπάρχουν 841 Κοιν. Σ. Επ. σ’ όλη τη χώρα, με ποικίλα αντικείμενα δράσης και με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους.

Στην Πελοπόννησο, υπάρχουν πάνω από 55 Κοιν.Σ.Επ. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Στέλιος Κατωμέρης (Πρόεδρος Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής) και ο Παναγιώτης Καρυπίδης (Πρόεδρος Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. Δυτικής Μακεδονίας).
Δυστυχώς, την ημερίδα την παρακολούθησαν ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι. Χαιρετισμό είχε και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Μαντάς, ο οποίος και δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει και ενισχύει όλες αυτές τις προσπάθειες και τις ιδέες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα