Κομοτηνή: O Δ. Παπαδημητρίου με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

19:58 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μας ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξουμε την παραγωγικότητα και τις Μικρό Μεσαίες Επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε.) της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης και όχι όλες να επικεντρώνονται στην Αττική.» τόνισε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Αν. Μ. Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.


Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη
Αρχικά στην έδρα της Περιφέρειας ο κος

Χ. Μέτιος ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια. Μια μέρα πριν άλλωστε, είχε ακούσει τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, να του θέτει ζητήματα, όπως της επιδότησης του κόστους εργασίας, της πάταξης του παραεμπορίου, της αναβάθμισης των τελωνείων και των μεταφορών γενικότερα, της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Όπως και η διευθέτηση της οφειλόμενης καταβολής της επιδότησης του κόστους εργασίας 12% για τις επιχειρήσεις της περιοχής, που τέθηκε στον κ. Υπουργό και κατά την επίσκεψή του στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Πρωτογενής τομέας, γεωθερμικά πεδία και υποδομές
«Οι δυνατότητες της ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα, ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης, ο σιδηρόδρομος, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Περιφέρειας είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης.» τόνισε ο Υπουργός. Οι συχνές επισκέψεις των Υπουργών άλλωστε στην περιοχή, όπως είπε ο κος Παπαδήμητρίου, δείχνουν το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις περιφερειακές ανισότητες. «Στόχος να εκλείψουν αυτές οι ανισότητες μέσα από ένα καινούργιο μοντέλο, περισσότερο εξωστρεφές, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προτροπή των εγχώριων επενδύσεων. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλά προγράμματα που έχουν να κάνουν με υποδομές και χρηματοδοτικά εργαλεία για τις Μ.Μ.Ε. που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της ενημερωτικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη. Στην συνάντηση ήταν επίσης παρούσα η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Ελένη Λαφτσή και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου. «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και κουβέντα με τον δήμαρχο. Μάθαμε για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου, που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές, τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της Κομοτηνής» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Παπαδημητρίου αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης και σε ερώτηση, αν ο ίδιος δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο απάντησε «Δεσμεύτηκα να κοιτάξω τα προγράμματα τα οποία είναι ώριμα και μπορούν ενταχθούν.»

Νέα επαφή με το δήμαρχο στην Αθήνα
Αρχές Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Κομοτηνής και ο Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης θα συναντηθούν εκ νέου στην Αθήνα έχοντας έτοιμες για χρηματοδότηση ήδη δύο προτάσεις. Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εργασίας των κ.κ. Παπαδημητρίου, Πετρίδη. «Του θέσαμε ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο του, του εκθέσαμε το σχεδιασμό μας για την τοπική ανάπτυξη. Εστιάσαμε στο χαρακτήρα της Κομοτηνής ως Διοικητικού Κέντρου κι έδρα του Πανεπιστημίου με όλα τα παρεπόμενα που συνεπάγεται αυτή η επιλογή.» δήλωσε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης σημειώνοντας «Μιλήσαμε για τις αναξιοποίητες υποδομές της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, όπου του καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες είναι σε φάση ωρίμανσης.» Από την συζήτηση δεν απουσίασε αναφορά στο θέμα των Τουριστικών Υποδομών του Φαναρίου. «Είναι γνώστης των προβλημάτων, κυρίως του θέματος που αφορά στην αξιοποίηση του camping» ανέφερε ο κ. Πετρίδης.
Φώτο:Γ. Πετρίδης, Δ. Παπαδημητρίου και Δ. Χαρίτου Ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα