Κέρκυρα: Νέα εταιρεία αναλαμβάνει το Sandy;

18:50 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο SANDY, στο Περιβόλι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Με το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν εκφράζουν την ανησυχία και την έντονη αγανάκτηση τους για τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο που λαμβάνουν χώρα πίσω από την πλάτη τους και σε βάρος των δικαιωμάτων τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι ένα μήνα πριν την «μητέρα των μαχών» της 14ης Νοεμβρίου οι δύο εταιρείες τα είχαν ήδη βρει μεταξύ τους και το κρατούσαν κρυφό μέχρι την εκδίκαση. Ωστόσο συνέχιζαν να αναστατώνουν τους εργαζόμενους,

προσπαθώντας να τους κάνουν μέρος της διαμάχης. Ακόμη και όταν τελείωσε η διαμάχη επισήμως στο δικαστήριο δεν ενημέρωσαν.
Την αποχώρηση της AQUIS πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι επίσημα στο ΣΕΠΕ στις 16/1/18 και όπως φαίνεται κάποια νέα εταιρεία έχει αναλάβει τα ηνία του ξενοδοχείου για την οποία δεν είχαν καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα.
Την ίδια ώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι στο ξενοδοχείο εμφανίζεται κάποιος κύριος ως Σεφ με το επιτελείο του και ούτε λίγο ούτε πολύ , καλεί εργαζόμενους για να τους πει ότι θα κάνουν 2 ρεπό τον μήνα , ότι θα μειωθούν οι μισθοί , ότι θα εργάζονται 9-10 ώρες, ότι δεν έχει καλή σχέση με σωματεία και να απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, για τις θέσεις εργασίας.
Αμέσως μετά πληροφορήθηκαν ότι παραιτήθηκε ο Δ/ντης.
Ζητούν απο την ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο, να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τα σωματεία σχετικά με το όνομα και τα στοιχεία του νέου εκμεταλλευτή της ξενοδοχειακής μονάδας .
Να ανακαλέσουν η παλιά και η νέα εταιρεία όλες τις δηλώσεις που εμπεριέχουν σαφή αναφορά ή έμμεσο υπαινιγμό παραβίασης της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και των διαμορφωμένων όρων σύμβασης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Να διορθώσει και να καταβάλλει η ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ όλες τις μισθολογικές διαφορές που διαπιστώθηκαν το καλοκαίρι του 2017 και αφορούν λάθος υπολογισμούς από μη ορθή εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, του νόμου , της νομολογίας , καθώς και από παραβίαση της κλαδικής σύμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα