Κομοτηνή: 5-6- 2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:16 5/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Δειγματοληψίες στην Ξάνθη
Συνεχίζεται σήμερα η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για προληπτικούς λόγους.

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου
Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, καλωσορίζει την άφιξη στην περιοχή συνεργείων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και προτρέπει τους πολίτες μαζικά να προσέλθουν για να εξεταστούν. “Η διενέργεια μεγάλου αριθμού

δειγμάτων θα μας δώσει την πραγματική εικόνα της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή μας και θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε ενδεχόμενες εστίες. Την ευκαιρία αυτή που μας δίνεται πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να έχουμε το επόμενο διάστημα αναζωπυρώσεις με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία της περιοχής μας.” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο δήμο Τοπείρου
Στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα από 9:00 έως 19:00, στον οικισμό Εύλαλο, στο Αγροτικό Ιατρείο απέναντι από το Δημαρχείο, όπου θα υπάρχει συνεργείο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι δειγματοληψίες ενδέχεται να συνεχιστούν και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Πρωτογενής Τομέας
ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Κάναμε σε 10 μήνες όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια

Την ιδιαίτερη σημασία την οποία επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας μέσα από τη συνεχή στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέδειξε ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Ο κ. Βορίδης προανήγγειλε τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων με ένα δίκαιο σύστημα, των χοιροτρόφων, των φραουλοπαραγωγών και των παραγωγών σπαραγγιών καθώς και την καταβολή ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πράσινο τρύγο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δρομολογηθεί και το μέτρο της απόσταξης οίνου το οποίο θα αποφέρει στους οινοπαραγωγούς το ποσό των 15 – 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολιτική
Ο Ε. Στυλιανίδης για την ιστορία
Για την ανάγκη ανάδειξης της τοπικής ιστορίας ευρύτερα της Θράκης μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, αντλώντας ενώ επισήμανε πως «η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μας διευκολύνει να δούμε τι πρέπει να διεκδικούμε εμείς».
Ο κος Στυλιανίδης υπενθύμισε την απόφαση που είχε λάβει επί της θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας για την ονοματοδοσία των σχολείων με τοπικούς πρωταγωνιστές, ούτως ώστε αυτά να λειτουργήσουν ως υπενθύμιση της ιστορίας και του πολιτισμού κάθε περιοχής της Ελλάδας, «κινητροδοτώντας», όπως εξήγησε, «την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά κυρίως την μαθητική νεολαία, τα μάθει την ιστορία της ίδιας της της περιοχής». «Είναι σημαντικό πρώτα να ξέρουμε εμείς την ιστορία μας, και σε δεύτερο χρόνο να ζητήσουμε αυτή η ιστορία να αρχίσει να αναδεικνύεται, όχι μόνο από τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και γενικότερα από τις εκπομπές που γίνονται στις τηλεοράσεις, από τις εκδηλώσεις που γίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο κ.ο.κ.» επεσήμανε ο βουλευτής της Ροδόπης.

Παιδεία
Νέα απεργιακή κινητοποίηση
Την κάθετη αντίθεσή τους στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζουν για μια ακόμη φορά με απεργιακή κινητοποίηση οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης την Τρίτη 9 Ιουνίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη μία στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΠΕ και θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία της πόλης στις 13:30.
Κοινωνία
Μάστιγα τα τροχαία στη χώρα μας
39 κρούσματα τροχαίων τραυματισμών με εγκατάλειψη σημειώθηκαν στη χώρα μας το πρώτο πεντάμηνο του 2020 σύμφωνα με ανακοίνωση πανελλαδικού συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα. Καταγράφτηκαν 42 Θύματα εκ των οποίων 12 νεκροί. Οι 39 δράστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν Οδηγοί ΙΧ= 37 και οι υπόλοιποι 2 ήταν Οδηγοί μοτοσικλέτας. Τα 42 θύματα στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν: Πεζοί=20, Οδηγοί & επιβάτες μοτοσικλέτας=15 ενώ σε μικρότερο ποσοστό ακολουθούν οι Οδηγοί & επιβάτες ΙΧ=5 και οι Ποδηλάτες=2. Από τους 12 νεκρούς οι 8 ήταν Πεζοί, οδηγοί & επιβάτες μοτοσικλέτας=3 και οδηγοί ΙΧ=1.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άσκηση βολών πυροβολικού παρουσία του Α. Στεφανή
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή είχε
χθες, στο πλαίσιο της άσκησης βολών πυροβολικού στόχου στην Παραλία Πετρωτών, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.
Στη διάρκειά της οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές συνεργασίας του Στρατού με το Δήμο σ’ ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παρεμβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της παραλίας Πετρωτών, τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Κατασκηνωτικού Κέντρου Πετρωτών και την από κοινού αξιοποίηση.

Καθαρισμός και αποχορτόσεις από το δήμο Κομοτηνής
Ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων καθαρισμού και αποχορτόσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιείται έχει εκπονήσει ο Δήμος Κομοτηνής μέσω των υπηρεσιών της Αντιδημαρχείας Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου.
Έτσι, αυτήν την εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής εργασίες:
-Καθαρισμός ρέματος στον οικισμό των Σιδεράδων.
-Καθαρισμός δρόμου στην οδό Κουρτίδη.
-Καθαρισμός χώρων από μπάζα και σκουπίδια, καθώς και διευθέτηση και καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών στον οικισμό του Ηφαίστου.
-Καθαρισμός της Πλατείας Ομονοίας.
-Καθαρισμός της Πλατείας Τσούντα.
-Καθαρισμός και πυρασφάλεια οικοπέδων στις οδούς Πύργου, Άρδα και Αλβίνης Ιωαννίδου.

Μετακομίζει το Δημαρχείο Μαρωνείας Σαπών
Λόγω της έναρξης των διαδικασιών ανακαίνισης του Δημαρχείου Μαρωνείας Σαπών, οι Υπηρεσίες και το ΚΕΠ του Δήμου θα μεταφερθούν στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.. Η μετακόμιση θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα Τρίτη 09 Ιουνίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου και Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020. Το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες και το ΚΕΠ του Δήμου δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Συνάντηση εργασίας με τον Τοπική Αστυνόμο
Συνεργασία με τον Τοπικό Αστυνόμο της Μαρώνειας είχε χθες ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος στη Μαρώνεια. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του μέχρι σήμερα, τις δράσεις και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

ΕΛΤΑ
100 χρόνια ελεύθερης Θράκης σε γραμματόσημα
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποδίδουν φόρο τιμής για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωσή της Θράκης στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και δημιουργούν φιλοτελικά προϊόντα σε τρεις θεματικές: την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής (που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 1920) και την συμβολή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού. Για την απελευθέρωση της Θράκης σχεδιάστηκαν τρεις Ειδικές Αναμνηστικές Σφραγίδες με την ημερομηνία-ορόσημο, 14 Μαΐου. Όσοι επιθυμούν να λάβουν αποτυπώματα των τριών Αναμνηστικών Σφραγίδων μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς τα αντικείμενά τους μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, Αιόλου 100 (1ος Όροφος) – 101 88 ΑΘΗΝΑ.(η ημερομηνία αποστολής θα αποδεικνύεται από το χρονολογικό σήμαντρο).

ΔΠΘ
Διαγωνισμός για το logo της Κοινωνικής εργασίας
Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, θέλοντας να φτιάξει ένα πρωτότυπο logo, ξεκινά ένα διαγωνισμό με θέμα: «Το Logo της Κοινωνικής εργασίας». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 3 Ιουλίου και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις 10 Ιουλίου.

Αγορά
Κλειστά τα καταστήματα τη Δευτέρα
Όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ως κατ’ έθιμον αργία την Δευτέρα 8 Ιουνίου , εορτή του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Μητρόπολη
Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής. Και στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου στην ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. Σήμερα Παρασκευή στις επτά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού και θα αναγνώσει την συγχωρητική ευχή υπερ αναπαύσεως των κοιμηθέντων στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Αθλητικά
Επαναλειτουργούν τα τμήματα της ΑΕ Κομοτηνής
Από Τρίτη 9 Ιουνίου επαναλειτουργουν όλα τα τμήματα των ακαδημιών της Αθλητικης Ένωσης Κομοτηνής στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου λυκείου Κομοτηνής με το ισχύον προ covid 19 πρόγραμμα. Το τμήμα καλαθοσφαιρισης της Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ θα φροντίζει καθημερινά και διεξοδικά για την καθαριότητα του χώρου και την τήρηση του υγειονομικου πρωτοκόλλου από την Γ. Γ. Αθλητισμού.

Καιρός
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα
πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που
από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, υπουργείο παιδείας, άφιξη, ιουνίου, συριζα, βουλη, νεα δημοκρατια, κος, σχολεια, ελλαδα, νέα, sos, κεπ, δου, προσφορες, μαΐου, χιι, αθηνα, logo, δπθ, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, μετρο, απεργια μετρο, κλειστα επαγγελματα, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ξανθη, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, ημερομήνια, ιατρικος συλλογος, αφρικη, δου, δπθ, θεμα, ιονιο, κεπ, οικονομια, οροσημο, πλαισιο, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, αγιου πνευματος, άφιξη, βορεια, βοριδης, βραδυ, γινονται, γραφεια, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δωσει, εγκληματα, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, εγχειριδια, επτα, ζωη, ζωοδοχου πηγης, ιδια, υπηρεσιες, εικονα, κυβερνηση, κος, κτιριο, μαΐου, μακεδονια, μηνες, νεολαια, πεμπτη, πρωταγωνιστες, πρωι, σαββατο, συγκεντρωση, συγχρονο, σφραγιδες, τμημα, τριτη, τροχαια, ισογειο, φορα, χιι, ωρες, μποφορ, εκπομπες, ελληνικα, εμφαση, ευριπιδης, ηπειρωτικα, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κλειστο, logo, νεκροι, οδηγοι, sos, τηλεορασεις, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα