Κομοτηνή: 23-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:36 23/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επικαιρότητα
Απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας

(EUROKINISSI)

Μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες επιτρέπεται η κυκλοφορία. Στο έκτακτο διάγγελμά του χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε τις μετακινήσεις που επιτρέπονται ακόμη. Έτσι, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης

κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα. Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Live | Έδωσα εντολή να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε από Δευτέρα 23/3 να ισχύσει η απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια. Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας Δημοκρατικής Πολιτείας που όμως πρέπει να γίνει εγκαίρως.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Υγεία-Κορονοϊός
12 συνολικά τα κρούσματα στη Θράκη
12 συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Θράκη. Από αυτά, 4 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, 5 νοσηλεύονται σε Κλινική και 3 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( Μ.Ε.Θ.) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Νίκος Τσαλικίδης: Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ροδόπη
«Δεν υπάρχει Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ροδόπη μέχρι στιγμής.» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και σημειώνει: «Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μικρή νίκη για την περιοχή μας, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και γι αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα ενάντια στόν Κορονοϊό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, Τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Νυμφαία
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Οχυρού Νυμφαίας αποφάσισε ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κος Χρήστος Μέτιος. Την απαγόρευση της πρόσβασης πολιτών και οχημάτων στο περιαστικό άλσος της Νυμφαίας, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή. Ομοίως, την απαγόρευση και σε άλλους χώρους αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση και παρουσία πολιτών, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές.

Σύσκεψη θεσμικών φορέων της Μειονότητας για τον κορονοϊό
Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία του Συλλόγου στην Κομοτηνή κοινή σύσκεψη των μειονοτικών δημάρχων της Π.Ε. Ροδόπης και της ΠΑΜ-Θ για την ενημέρωση των πολιτών της Μειονότητας σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται και εφαρμόζονται από τους τοπικούς φορείς στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. «Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς, μένουμε ψύχραιμοι στο σπίτι, δεν πανικοβαλλόμαστε, ακούμε την ενημέρωση και τις οδηγίες της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών για να βγούμε όλοι μας νικητές και υγιείς», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο ιατρικός σύλλογος Ροδόπης στρατεύεται στη μάχη κατά του κορονοϊου
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης θέλοντας να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού της Ροδόπης για τον κορονοϊό, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσει τα τηλέφωνα των ιατρών που επιθυμούν να δίνουν πληροφορίες στους κατοίκους του νομού σχετικά με τον κορονοϊό, ώστε όποιος κάτοικος επιθυμεί να απευθύνεται στους παρακάτω συναδέλφους για πληροφορίες. Τα στοιχεία των ιατρών είναι: 1. Αρχοντογεώργης Κωνσταντίνος, Πνευμονολόγος, τηλ. 2531030006 2. Γιαννακόπουλος Νικόλαος, Ω.Ρ.Λ., τηλ. 2531023690 3. Δουδουλακάκη Ζαφειρούλα, Ω.Ρ.Λ., τηλ. 2531082828, κιν. 69371776564. Ελευθεριάδου Παρασκευή, Παθολόγος, τηλ. 2531072900, κιν. 6944585072 5. Μεμέτ Χακάν, Ω.Ρ.Λ., τηλ. 2531101108 6. Παπαχρήστου Κοσμάς, Πνευμονολόγος, τηλ. 2531073675, κιν. 6932325724 7. Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος, Πνευμονολόγος, τηλ. 2531037997

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό στο δήμο Ιάσμου
150 δωρεάν γεύματα θα προσφέρει στους αδύναμους, μοναχικούς και ηλικιωμένους δημότες ο δήμος Ιάσμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Σε συνέχεια δε της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών ο δήμος Ιάσμου θα αγοράσει τα προϊόντα των παραγωγών μονίμων κατοίκων του Δήμου Ιάσμου με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες του δήμου.
Απολύμανση της δημοτικής αγοράς
Απολύμανση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο, με απολυμαντικά μέσα που υποδεικνύονται από τις κρατικές αρχές στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης. «Από εμάς εξαρτάται, από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, η αποτελεσματική καθυστέρηση της διάδοσης του ιού, στην κοινότητα.» τονίζει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της.
Εθελοντισμός
Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ
Συνεχίζεται σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, από τις 10:00 έως τις 13:30. «Μέσα στην πρωτοφανή αυτή πανδημία που απειλεί τη ζωή, ας μη διστάσουμε να δώσουμε ένεση ζωής προσφέροντας αίμα. Το αίμα είναι ζωή,είναι ελπίδα,είναι αλληλεγγύη!» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία.

Δ.Π.Θ.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ολοκλήρωσε τη φυτοτεχνική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των κτιρίων του στην Ξάνθη
Στη φύτευση χιλίων δενδρυλλίων προχώρησε το Τμήμα Πρασίνου του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων και στις εγκαταστάσεις του στο κέντρο της πόλης (ΠΡΟΚΑΤ), στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος φυτοτεχνικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου των κτιρίων του. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η οποία προέβη στην δωρεάν παραχώρηση των δενδρυλλίων.

Καιρός πρόγνωση ΕΜΥ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, ιλχάν αχμέτ, κος, τηλ, παπαχρηστου, νέα, καπη, συριζα, προκατ, καιρος, ΕΜΥ, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, ξανθη, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, αυτοδιοικηση, ιατρικος συλλογος, διαβατηριο, δημοκριτειο, δημοτικη αστυνομια, αιμοδοσια, αστυνομια, βημα, δωρεαν, εθνικη, εργασια, θρακη, νησια, πλαισιο, σθενος, υπευθυνη δηλωση, αιμα, αλσος, αχμετ, βορεια, γεγονος, γινει, γραφεια, δευτερα, δημος, δηλωση, δρομος, εγγραφο, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, υπαρχει, ελληνικη αστυνομια, ελπιδα, ενημερωση, εν λόγω, εφαπαξ, ζωη, ζωης, ιδια, ιλχάν αχμέτ, καπη, κινηση, κος, λιμενικο, μακεδονια, μητσοτακης, νικη, οπωσδηποτε, οχηματων, πρωι, συνεχεια, σπιτι, ταυτοτητα, τηλ, τμημα, φαρμακα, χρηστος, κωνσταντινος, ωρες, απο δευτερα, μποφορ, δημητρης, ηπειρωτικα, χωρα, κυριακου, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, 23-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις,komotini, 23-3-2020 ert eidiseis