Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη

07:55 23/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα άνδρα στο Ηράκλειο και μια γυναίκα από το Μακρύ Γιαλό, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Αγίου Νικολάου αντίστοιχα.

Ο ασθενής στο Ηράκλειο

είχε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα, για τη γυναίκα στο Μακρύ Γιαλό, έχει μπει σε καραντίνα η οικογένειά της, ενώ ιχνηλατούνται όλες οι επαφές που είχε.

Στο μεταξύ ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης «Κορονοϊού» που έχει συσταθεί βάσει πρωτοκόλλου στο Δήμο Σητείας, μετά και το πρώτο επιβεβαιωμένα κρούσμα Covid- 19 στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, την επιτροπή συντονίζει ο Δήμαρχος Σητείας και απαρτίζεται από τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, των Ν.Π.Δ.Δ και Επιχειρήσεων του Δήμου, εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου, του Αστυνομικού Τμήματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΔΕΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.
Σκοπός της εν λόγω επιτροπής είναι η ενημέρωση, η καταγραφή και η εξέλιξη των υπαρχουσών αναγκών αλλά και της εφαρμογής των μέτρων προστασίας σε καθημερινή βάση. Η διαχείριση έκτακτων περιστατικών και η παροχή βοήθειας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω του προγράμματος, «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η επιτροπή συνεδριάζει καθημερινά μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς ο στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου.

Σε ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασία Δήμου Σητείας, συνιστά, «αφενός να εφαρμόζουν πιστά όλα τα επίσημα μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής ευθύνης που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον ΕΟΔΥ, και αφετέρου να δείξουν ψυχραιμία, ευσυνειδησία και αλληλεγγύη ως υπεύθυνοι πολίτες».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα