Κομοτηνή: 20-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:54 20/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκκλησία
Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στο Φανάρι
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 19ης Απριλίου, ο Εσπερινός της Αναστάσεως. Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι.Ευαγέλλιον στα Ελληνικά και ακολούθως διαβάστηκε, από κληρικούς, σε διάφορες γλώσσες. Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος απηύθυνε λόγο παρηγορητικό και ενισχυτικό προς το πλήρωμα της Εκκλησίας που για πρώτη φορά, σε όλο τον κόσμο, τις Άγιες ημέρες της Μ.Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Κυρίου βρέθηκε μακριά από τους Ιερούς

Ναούς. «Τίποτε και κανείς, καμμία φυσική καταστροφή, καμμία πανδημία, κανένας πειρασμός, κανένα ανθρώπινο ή άλλο εμπόδιο, δεν είναι ικανά να μας χωρίσουν από την πίστη μας στον Αναστημένο Χριστό.» ανέφερε ο Παναγιότατος.

Ανάσταση στην Ξάνθη
Μακριά από τους Ιερούς Ναούς πέρασαν την Ανάσταση του 2020 οι Ξανθιώτες. Ο κόσμος λίγο πριν τα μεσάνυχτα βγήκε στα μπαλκόνια για να γιορτάσει την Ανάσταση. Απολύτως οικογενειακά και ανταλλάσσοντας ευχές με τους γείτονες.

Νίκος Τσαλικίδης: Φέτος βιώσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα
«Φέτος όλοι μας βιώσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Ένα Πάσχα που το μυαλό και οι καρδιές μας ταξιδεύουν στους αγαπημένους μας. Μια Ανάσταση που μας θύμισε την αξία που έχουν εκείνα τα μικρά καθημερινά που είχαμε ξεχάσει ή τουλάχιστον εκείνα που μας είχαν φανεί για λίγο δεδομένα.» ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ευχόμενος από το μπαλκόνι της οικίας του «χρόνια πολλά σε όλους με την ευχή και την ελπίδα του χρόνου να είμαστε μαζί!»

Λαμπάδες και πασχαλινά δώρα στην παιδιατρική κλινική
Λαμπάδες και πασχαλινά δώρα φτιαγμένα με μεράκι από μέλη και παιδιά του συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» προσέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης στο προσωπικό και στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Σισμανογλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής .

Πρωτογενής Τομέας
Αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Την ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφων, των αλιέων, μελισσοκόμων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών που ανεστάλη η λειτουργία τους, σε εφαρμογή των προληπτικών μέτρων διασποράς του covid 19 ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης επικοινωνώντας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . «Η στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής, συμβάλλει στην εξέλιξη της τοπικής μας οικονομίας. Την εορταστική περίοδο, δυναμώνουμε τους παραγωγούς κρέατος και τοπικών προϊόντων, για να συνεχίσουν να παράγουν και να προσφέρουν.» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας πως «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊου, οι συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών της περιοχής είναι βαρύτατες.»

Υγεία – Κορονοϊός
Γενέθλια στο νοσοκομείο της Ξάνθης
Τα γενέθλια μιας γιατρού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, η οποία έσβησε κεράκια στον διάδρομο του νοσοκομείου Ξάνθης δημοσιοποίησε στο Facebook ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το προσωπικό του νοσοκομείου, φορώντας, ιατρικές στολές, μάσκες αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν να πλησιάσουν ασθενείς με covid-19, στον διάδρομο του νοσοκομείου τραγούδησαν το «χρόνια πολλά» . «Στο Νοσοκομείο Ξάνθης, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη με εξαιρετικά αποτελέσματα. Και πάνω από όλα είναι μια οικογένεια» σημείωσε στη σχετική του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας.
Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας
40 σημαίες για τον στολισμό του Οδικού Δικτύου

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Στην απόφαση προμήθειας και τοποθέτησης σαράντα σημαιών της Ελλάδας για τον σημαιοστολισμό του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Ροδόπης προχώρησε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Αστυνομικό Δελτίο
Συστηματικοί έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις
6 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Μακεδονία Θράκη και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46.192) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, 20-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις,komotini, 20-4-2020 ert eidiseis