Η Ευρώπη συνεχίζει τον αγώνα-Ποιες χώρες βλέπουν το “φως” στο τούνελ (video)

00:38 20/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παγκόσμιο επίπεδο,τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται πλέον στα 2.350.000 και οι θάνατοι στις 161.000.  Η μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων είναι στην Ευρώπη, σχεδόν τα δύο τρίτα, καθώς ξεπέρασαν τις 101.000. Παράλληλα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται διαμαρτυρίες για τα περιοριστικά μέτρα και ανησυχία για τις επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχική υγεία των παιδιών. Σχέδια χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων επεξεργάζονται ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότερα από 2.334.130 κρούσματα μόλυνσης έχουν διαγνωσθεί επίσημα σε 193 χώρες και περιοχές από την έναρξη της επιδημίας.

Περιορισμός

των κρουσμάτων και μείωση του αριθμού των νεκρών, σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Αυστρία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 178.972. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.660. Παράλληλα, 47.055 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται σημαντικά (444 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 49 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι  εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 72 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο. Η κυβέρνηση της Ρώμης, όμως, προς το παρόν δεν εννοεί να δώσει «πράσινο φως» στην μαζική επαναλειτουργία επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών πριν από τις 4 Μαίου, λόγω και του ότι σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Τορίνο, τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη περιοριστεί με ουσιαστικό τρόπο.

Η Ισπανία κατέγραψε 410 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Είναι ο πιο χαμηλός 24ωρος απολογισμός που έχει ανακοινωθεί από τις 22 Μαρτίου, δηλαδή εδώ και τέσσερις εβδομάδες.
«Είναι ένας αριθμός που μας κάνει να ελπίζουμε», είπε ο επικεφαλής του Κέντρου έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν.

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι η κορύφωση της επιδημίας σημειώθηκε στις 2 Απριλίου όταν είχαν καταγράψει 950 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο δεν είναι έτοιμες να συστήσουν την άρση των μέτρων περιορισμού, που είναι από τους πιο αυστηρούς στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες πως θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο τη συνέχιση των μέτρων περιορισμού έως και τις 9 Μαΐου. Μοναδική προβλεπόμενη χαλάρωση: από τις 27 Απριλίου, τα παιδιά, που είναι κλεισμένα στο σπίτι από τις 14 Μαρτίου, θα επιτρέπεται να βγαίνουν υπό προϋποθέσεις που μένει να διευκρινιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρώπη, -Ποιες, “φως”,evropi, -poies, “fos”