Κομοτηνή: 2-6-2018 ΕΡΤ Ειδήσεις

22:33 2/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διανομή τροφίμων
Αρχίζει από την Δευτέρα 4 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη 07 τις ώρες 08:30 – 14:30 η διανομή τροφίμων, είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής, στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ. Η διανομή θα

γίνει στα ίδια σημεία όπως και τις προηγούμενες φορές.

Οικονομία
Μεταποίηση εξωστρέφεια

Εκδήλωση με θέμα: «Κύκλος Ημερίδων για τη Μεταποίηση, την Εξωστρέφεια και την Απασχόληση στην Αν. Μακεδονία-Θράκη: Στοιχεία και Δομές Ανάπτυξης» διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Υγεία
Συνεχίζεται η κοινωνική πρόσφορα του Δ’ ΣΣ
Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς του Δ΄ Σ. Στρατού, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις κατοίκων και μαθητών, σε διάφορα ιατρικά κέντρα και σχολεία της ΠΕ του Σ. Στρατού, κατά τον μήνα Μάϊο. Συνεχίζονται οι δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις και για τον μήνα Ιούνιο: Πιο συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού από ΙΑΕ (Ιατρός Άνευ Ειδικότητας). Στις 11 Ιουν στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού από Χειρούργο. Στις 18 Ιουν στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού εξετάσεις θα διενεργηθούν από ΙΑΕ (Ιατρός Άνευ Ειδικότητας), στις 25 Ιουν στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού από Νευρολόγο, στις 14 Ιουν στο ΚΥ Σταυρούπολης από Χειρουργική ομάδα. Εξετάσεις θα γίνουν στο δήμο Μύκης στις 7 Ιουν, στο ΚΥ Εχίνου, στο δήμο Αρριανών στο χωριό χ. Δροσιά από ΙΑΕ (Ιατρός Άνευ Ειδικότητας) και Οδοντίατρο και στις 12 Ιουν στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του χ. Άνω Δροσίνη από ΙΑΕ (Ιατρός Άνευ Ειδικότητας) και Οδοντίατρο.

Κινήματα
Εκδηλώσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης
Εκδηλώσεις με τίτλο «μια ζωγραφιά για την ειρήνη» διοργανώνει για Τρίτη χρονιά η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης , σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών – ομιλία – μουσικό πρόγραμμα από τους hip-hop live και από μαθητές με ποντιακή λύρα . Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής στις οκτώ και μισή το βράδυ θα ανέβει θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και μουσική από την Μαρία Κηπουρού (βιολί) και την Αλίκη Διαμαντίδου (πιάνο).

Κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών
Κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Σύγκλητο του ΔΠΘ διαμαρτυρόμενοι για μια ακόμη φορά για την μεταφορά στο χώρο του Αναγνωστηρίου (Προκάτ) το Τμήμα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ζητώντας την επαναλειτουργία του Αναγνωστηρίου που παραμένει κλειστό. Σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου: Εντός εύλογου χρόνου από την οριστική παραλαβή του έργου θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά του Αναγνωστηρίου-Βιβλιοθήκη στην πρότερη κατάσταση.

Πολιτισμός
«Τα ρούχα» στην Κομοτηνή
«Τα ρούχα» το βιβλίο της Ευσταθίας Ματζαρίδου θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Προλογίζει η Ευαγγελία Σεραφείμ, σχολική σύμβουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας.

Βιβλιοπαρουσίαση στην αυλή με τα χαμάμ Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας της Ιωάννας Καρακασίδου από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα-Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλιοπωλείο «Πυργελή» και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης αύριο στις οκτώ το βράδυ στην αυλή με τα χαμάμ στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Λουκία Ευθυμίου, Δικηγόρος και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ., η Κατερίνα Βουγιουκλή, φιλόλογος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Γνωρίζω την πόλη μου
«Γνωρίζω την πόλη μου. Αγαπώ τον πολιτισμό της!» είναι ο τίτλος της μεγάλης γιορτής που διοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την συμμετοχή ασκούμενων φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας την Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 10:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ)

Αστυνομικό Δελτίο
Επιμορφωτική ημερίδα σε θέματα διαπραγματευτικού ενδιαφέροντος
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (31-5-2018), επιμορφωτική ημερίδα σε θέματα διαπραγματευτικού ενδιαφέροντος στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά επτά (7) στελέχη – διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Αστυνόμου Β΄ μέχρι και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης ο ψυχίατρος (Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί της ειδικής εκπαιδευτικής ομάδας διαπραγματευτών. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων.

Νέο ΔΣ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης . Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος ΠΡΟΕΔΡΟΣ , ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Γεώργιος Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΖΙΑΡΑΣ Γεώργιος Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΠΙΤΖΙΩΝΗΣ Αντώνιος ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης ΤΑΜΙΑΣ. ΚΑΛΟΓΡΙΑ Σταματία ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, Παναγιώτης ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ, ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ και ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (31-5-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων
Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης ένας 39χρονος, διότι κατείχε 1 πιστόλι κρότου και 1 γεμιστήρα.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Γερμανίας οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη Χώρα στη Βουλγαρία σε δύο υπηκόους Πακιστάν

Συνελήφθησαν χθες (1-6-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας, ηλικίας 40 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους δύο υπηκόους Γερμανίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα μας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι υπήκοοι Γερμανίας επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο από την Ελλάδα στη Βουλγαρία στους υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, δύο (2) πλαστά δελτία ταυτότητας των αρχών της Κροατίας. Κατασχέθηκαν τα δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Καιρός:
Γενικά αίθριος αύριο. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιουνίου, κεα, προσφορες, σχολεια, ρομα, live, δπθ, βιβλιοπωλείο, νέα, κος, europe, συμμετοχή, κύτταρο, γεν, συλληψεις, ημεδαπός, ελλαδα, καιρος, ert, κλειστα σχολεια, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, δημοκριτειο, αυτοκινητο, αφγανισταν, βουλγαρια, δπθ, δωρεαν, εδρα, εθνικη, θεμα, θρακη, λυρα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, βιβλιο, βραδυ, γεν, γινει, δευτερο, δευτερα, διευθυνση, εκθεση, εξετασεις, εξωστρεφεια, επτα, επιτυχια, ετων, ευαγγελια, ευθυμιου, ζωγραφια, χαμαμ, ιδια, υπηρεσιες, ομιλια, ιστορικο, εκδοσεις, κελσιου, κύτταρο, κος, λιβανη, λουκια, μακεδονια, μαρια, ομαδα, οκτω, οχημα, πακισταν, πεμπτη, ρομα, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, σιδηροπουλος, συζητηση, συμμετοχή, σωμα, σχολειο, τμημα, τριτη, τιτλος, φορα, ωρες, αυλη, μποφορ, δημοτικα, ειδη, ενωση, europe, hop, χωρα, ιατρικα, ιουνίου, κλειστο, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα