Κομοτηνή: 13-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:46 13/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κορονοϊός- Υγεία

Θετικό στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ένα βρέφος μόλις 15 μηνών σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη χθες στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε οικισμό Ρομά στην περιοχή. Το θετικό κρούσμα αφορά 15 μηνών βρέφος και από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό «Ρομά».

Σύσκεψη στην Ξάνθη


Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσεπέλης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή. Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, από τα υψηλότερα στην Ελλάδα και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μαζικά τεστ στο Δροσερό

Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη από χθες και πραγματοποιούν λήψεις δειγμάτων σε συνολικά 300 άτομα. Την Τρίτη θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

700 δέματα δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Θα συνεχιστεί η διανομή
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν. Πρόσθεσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή .

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Χ. Μέτιου
Σε εξέλιξη βρίσκονται συνεννοήσεις με τους επικεφαλής του οικισμού του Δροσερού για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης  δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Ο οικισμός βρίσκεται στις παρυφές του αστικού ιστού της Ξάνθης και σ’ αυτόν κατοικούν 4.000- 5.000 άνθρωποι, ρομά στην πλειονότητά τους, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

3 κρούσματα κορονοϊου στο νοσοκομείο Ξάνθης
3 κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης. Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς.

Απολυμάνσεις και ενημέρωση στην Οδό Τέρμα Ανδριανουπόλεως
Ενημέρωση πόρτα –πόρτα έκανε το «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κομοτηνής» στους κατοίκους του συνοικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως . Ήδη διανεμήθηκαν από τον δήμο απορρυπαντικά και οδηγίες για την καθαριότητα, ενώ συνεργεία πραγματοποιούν απολυμάνσεις οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εργασίες καθαρισμού στον Δήμο Ιάσμου
Ο Δήμος Ιάσμου συνεχίζει τις εργασίες καθαρισμού, πρασίνου, απολυμάνσεων. Χθες
πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός ρέματος στον Μίσχο. Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν ανέφερε ότι θα συνεχίσουν, εργαζόμενοι και δημοτική αρχή, να μεριμνούν για την καθαριότητα του δήμου και την φροντίδα των δημοτών.

Αγορά
Σωματείο Οπωροπωλών Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας
Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (13/4) ως το Μεγάλο Σάββατο (18/4) από τις 8:00 ως τις 20:00 τα οπωροπωλεία θα είναι ανοιχτά . «Ευχόμαστε στο καταναλωτικό κοινό Καλό Πάσχα, Υγεία και δύναμη. Ψωνίζουμε από τον τόπο μας – ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Μένουμε σπίτι», είναι το μήνυμα του Σωματείου Οπωροπωλών Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας .
Αστυνομικό Δελτίο
Τέσσερις παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 75 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σκοπευτικές άδειες

Φωτο αρχείου

Τα αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης σκοπευτικών αδειών, μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 27-4-2020, χωρίς τη βεβαίωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.), με την προϋπόθεση (η βεβαίωση) να προσκομισθεί αμέσως μετά την παραπάνω ημερομηνία.
Καιρός Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 13-04-2020
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ στα υπόλοιπα, θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα