Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη-Τρία βρέφη με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (live+video)

06:42 13/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε Νέα Μάκρη και Δροσερό Ξάνθης έχουν ρίξει το ειδικό βάρος τους οι συντονιστές κατά της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Στο ανατολικό προάστιο της Αττικής τέθηκε σε καραντίνα οίκος ευγηρίας, καθώς επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον, 12 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ήδη έχουν ληφθεί δείγματα, από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους. Στον οίκο ευγηρίας μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Στην Ξάνθη μετέβη ο υφυπουργός

Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδιαλιάς. Εν τω μεταξύ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται τρία βρέφη θετικά στον ιό, με το ένα εξ αυτών, να προέρχεται από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας, στη Νέα Μάκρη. Χθες, μετέβησαν επιτόπου τόσο ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκια ειδικών που έλαβαν δείγματα προς εξέταση από 122 άτομα συνολικά εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας. Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 12 βρέθηκαν θετικά. Πρόκειται για δύο εργαζόμενους και 10 ηλικιωμένους. Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας, 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» χωρίς όμως να υπάρχει άλλη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας τους.

335 στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν από συνεργεία του ΕΟΔΥ στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε βρέφος. Σε 24 ώρες θα είναι γνωστό αν θα τεθεί σε καραντίνα ο οικισμός στο Δροσερό ή θα παρθούν περιοριστικά μέτρα. Είναι ο μεγαλύτερος οργανωμένος οικισμός σε όλη την Ελλάδα με 8.500 κατοίκους, εκ των οποίων 3.000 είναι παιδιά.

Το πρωί βρέθηκε στο συνοικισμό του Δροσερού και στο Κέντρο Κοινότητας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα