Κομοτηνή: 12-2-2019 Πρωινή Ενημέρωση

07:37 12/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Υγεία
Δημόσιος Απολογισμός των Τ.ΟΜ.Υ.
Δημόσιος Απολογισμός των Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπικών Ομάδων Υγείας) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής επί της οδού Ελλή Παναγιώτη 6 . Στον Δημόσιο Απολογισμό θα παρευρίσκονται ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός.

Αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος Λάγους
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό είχαν οι βουλευτές Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης και

Χουσεϊν Ζεϊμπέκ προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στο νομό. Οι δύο βουλευτές ζήτησαν την αναβάθμιση του λιμενικού τμήματος Λάγους σε Λιμεναρχείο καθώς και την ίδρυση αλιευτικού καταφυγίου στον Δήμο Τοπείρου.

Σειρά επαφών είχε ο Στάθης Γιαννακίδης
Σειρά επαφών με φορείς και πολίτες σε Θαλασσιά και Μαγικό είχε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Συμμετείχε το Σαββατοκύριακο στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Θαλασσιάς καταγράφοντας με τους συνεργάτες του τα αιτήματα για χρονίζοντα ζητήματα εγγείων βελτιώσεων. Επίσης, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μαγικού σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής.

Στρατηγικός σχεδιασμός χωρίς παρωχημένες αντιλήψεις
«Πέρασαν δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών σε ένα άναρχο τοπίο, που στέρησαν από την περιοχή την ευκαιρία να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα» αναφέρει σε άρθρο του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα σημειώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την θεσμοθέτηση εθνικού προγράμματος ανάπτυξης στα πρότυπα του ΕΣΠΑ.

Εκλογές Μάιος 2019 Περιφέρεια
Η πρώτη επίσημη του Κ. Κατσιμίγα
Εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητάς του κ. Κωνσταντίνου Κατσιμίγα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve (3o χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης).

Στο πλευρό του Συλλόγου Ηλικιωμένων Αγίων Θεοδώρων η Ελένη Λαφτσή
«Αποτελεί χαρά και τιμή το ότι βρέθηκα ανάμεσα σε. ανθρώπους που,όχι μόνο κρατούν ζωντανούς τους οικισμούς,αλλά με τη δύναμη και την εμπειρία που απέκτησαν στην πορεία της ζωής τους,παραμένουν ακόμη και σήμερα μέσα στην κρίση,στυλοβάτες της οικογένειας και της κοινωνίας. Γι αυτό τους οφείλουμε πολλά και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε» ανέφερε η κα Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής μιλώντας στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Ηλικιωμένων Αγίων Θεοδώρων. Παράλληλα, σημείωσε «Ιδιαίτερα όσον αφορά τα αυτονόητα,όπως είναι το νερό,το οποίο στο συγκεκριμένο οικισμό,χρόνια τώρα,θεωρείται ακατάλληλο με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην κατανάλωση εμφιαλωμένων,με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα τους.» Για να καταλήξει η κα Λαφτσή λέγοντας «Ο Δήμος Κομοτηνής ,όχι μόνο κωφεύει,αλλά ,επιπλέον, θεωρεί το πρόβλημα ανύπαρκτο. Αυτό εισέπραξα ,όταν προ καιρού έθεσα το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.Τα συμπεράσματα δικά σας!».

Επιστημονικό προσωπικό προτείνει ο Α.Γραβάνης

Την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς του δήμου ώστε οι γονείς να βρίσκουν το δρόμο για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και αντιμετώπιση των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των παιδιών με ΔΑΔ, πρότεινε ο Αντώνης Γραβάνης μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ στην Κομοτηνή .

Υγεία
Σύλλογος στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών Ν.Ροδόπης.
Εκδήλωση τιμής κι ευγνωμοσύνης αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρό Δημήτριο Μιντίδη διοργανώνει ο Σύλλογός Στήριξης κι Αποκατάστασης Καρδιοπαθών Ν.Ροδόπης την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ, στο Ίδρυμα Παπανικολάου, Κομοτηνή. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής κ. Γεώργιος Μπουγιούκας. Θέμα της διάλεξης του: «Ραγδαίες εξελίξεις στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική». Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου.

ΔΠΘ
3 νέα μέλη ΔΕΠ στο ΔΠΘ
Διατίθενται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργείου Παιδείας 28 πιστώσεις για πλήρωση θέσεων μελών ΔΕΠ σε Ιατρικές Σχολές και Τμήματα Ιατρικής των Πανεπιστημίων. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δίνονται: 3 νέες θέσεις μέλη ΔΕΠ.

Περιφέρεια
Ακαδημία της Περιφέρειας
Με το Θέμα : «Παρατηρώντας έναν κόσμος που αλλάζει.» συνεχίζονται οι διαλέξεις στην Ακαδημία της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αύριο Τετάρτη στις 19:00-21:00 με ομιλήτρια την : Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ . «Τα απόβλητα ως νέος μαύρος χρυσός – Μετατρέποντας το «Άχρηστο» σε Ενέργεια» είναι το θέμα που θα αναπτύξει η κα Κατερίνα Σταματελάτου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου – Διοικητήριο, Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00 – 21.00.

ΔΕΔΔΗΕ
Κοπή βασιλόπιτας
Την ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας διοργανώνουν η Διευθύντρια Ανδρέου Γεωργία και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Π.Κομοτηνής την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ.

Πολιτισμός
«Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου»
Το βιβλίο του αναπληρωτή καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Ηλία Κ. Πετρόπουλου με τίτλο, «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 19:00, οι εκδόσεις «Κλειδάριθμος», το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.

«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» ταξιδεύει στον Ίασμο
Το παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ, θα παρουσιασθεί στον Ίασμο (Αίθουσα εκδηλώσεων νέου Δημοτικού Σχολείου), το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα. Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραµύθι με διαδραστικό τρόπο, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου.

Εθνικό Θέατρο απευθείας
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενεί τη δράση: Εθνικό Θέατρο απευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 με το έργο Τίμων ο Αθηναίος των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Ώρα έναρξης προβολής 8:30 (ώρα προσέλευσης 8:00)

Αθλητικά
Αγώνες με σκάκι
Ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής διοργάνωσε με επιτυχία τους Σχολικούς Αγώνες Σκακιού της Π.Ε. Ροδόπης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής . Στους αγώνες έλαβαν μέρος 130 μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 10/11-2-2019, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, 32χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ . Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, εκλογες, eve, χλμ, συγκεκριμένο, καιρος, νέα, δεπ, δπθ, δεδδηε, κλειδαριθμος, βιβλιοπωλείο, λιβανη, θεατρο, δηπεθε, δραση, βουλη, ουίλιαμ, σχολεια, ΕΜΥ, αιγαιο, ert, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, συλληψεις, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δεδδηε, βουλευτες, ελενη, δημοκριτειο, το θεμα, αυτοκινητο, δπθ, δωρεαν, εθνικη, εθνικο θεατρο, ηθοποιος, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, σχολες, ωρα, αγωνες, αρθρο, αλεξανδρα, βιβλιο, γεωργια, γονεις, γρηγορης, δεπ, διαστημα, δυναμη, δημος, δημοσιο, δηπεθε, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ελλη, εξελιξη, επιτυχια, ζωης, ιδιο, ιδρυση, ηρωες, υφυπουργος, ιδρυμα, εκδοσεις, λιβανη, μαιος, μαρια, νερο, ξενοδοχειο, ομιλος, ουιλιαμ σαιξπηρ, πεμπτη, πιτας, σαιξπηρ, σαββατο, συγκεκριμένο, συζητηση, σειρα, σχολειο, τιμη, τμημα, υπουργειο υγειας, χλμ, χαρα, ωρες, μποφορ, eve, εθνικο, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωνσταντινου, κυριακη, μαυρος, ουίλιαμ, παιχνιδι, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα