Κομοτηνή: 10-11-2018 Ενημέρωση

18:42 10/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ
Είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής θα διανείμουν ο Δήμος Κομοτηνής, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης, καθώς και οι εταίροι Δήμοι: Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών, στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ. Η διανομή θα γίνει από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί

έως τις 14:30, την Τετάρτη 14/11/2018 και έως την επόμενη Τετάρτη 21/11/2018 ώρα 08:30 – 14:30.

Περιφέρεια
Πρόσκληση 14ης ειδικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης η : «Έγκριση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

Πρωτογενής Τομέας

Ανακοίνωση για τη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»»
Το ψηφιακό υποσύστημα μεταβιβάσεων-τροποποιήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δέχεται τυχόν αιτήσεις τροποποίησης ή διακοπής ή μεταβίβασης των τεχνικών τους δελτίων τήρησης των συμβατικών τους δεσμεύσεων έως και την Τετάρτη 14/11/2018 στις 23.59. Οι νέοι αποδέκτες της Δράσης που προκύπτουν από τις ανωτέρω μεταβιβάσεις πρέπει προηγουμένως να έχουν φροντίσει να εγγραφούν ως χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης 10.1.04 στην διεύθυνση εντός της ιδίας χρονικής περιόδου. Οι ως άνω δικαιούχοι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός των καθορισμένων προθεσμιών, διότι δεν θα δοθεί εκ νέου δυνατότητα διαχείρισης σε άλλο χρόνο (για το 1ο έτος εφαρμογής 2018) και επιπλέον οι ως άνω ενέργειες αποτελούν απαραίτητο στάδιο που προηγείται της τελικής πληρωμής της προκαταβολής της Δράσης.

Κατ’ εξαίρεση διευρύνεται η ποσότητα σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού ιδιωτικής κατανάλωσης
Ύστερα από την διερεύνηση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν από πολλές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, διαπιστώνεται από τον ΕΛΓΑ αλλά και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ότι κατά την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο, προέκυψαν έκτακτες περιστάσεις, oι οποίες επέφεραν επιπτώσεις στην παραγωγική κατάσταση των οιναμπέλων σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας τα σταφύλια των ποικιλιών οινοποιίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης προέβη σε Διευκρινίσεις σχετικά με την Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019. Σύμφωνα με αυτές, παρέχεται για φέτος η δυνατότητα στην προβλεπόμενη υποβολή ή και τροποποίηση των υποβληθέντων δηλώσεων συγκομιδής, οι παραγωγοί να καταχωρίσουν στην «οινοποίηση από τον δηλούντα», ποσότητα σταφυλιών άνω των 1700 κιλών, για την παραγωγή 10 εκατόλιτρων οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Συνεδριάζουν τη Δευτέρα στις επτά το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πολύ-λειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής . Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η έγκριση ή μη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2019 Αλλά και το θέμα της έγκρισης ή μη των όρων σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης ΟΤΑ ΑΕ για τη σύσταση και λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης του Δικτύου πληροφόρησης EUROPE DIRECT για την περίοδο 2019-2020 με τη συγχρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμεα
Σύσκεψη αναπηρικών φορέων στην Κομοτηνή για την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Προέδρευσε χθες σε σύσκεψη για τη διοργάνωση Παν-αναπηρικού Συλλαλητηρίου στις 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. «Η χώρα διανύει εποχές και ελλοχεύει ο κίνδυνος φτωχοποίησης, σκληρού αποκλεισμού και διακρίσεων» ανέφερε ο κος Πρόεδρος και μίλησε για την αναγκαιότητα το αναπηρικό κίνημα προκειμένου «να αναδείξει την μεγάλη σημασία ανάληψης ενεργού δράσης ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πρωτογενής Τομέας
Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο έως και την Παρασκευή 14/12/2018.

Εθελοντισμός
Ο προγραμματισμός της Φιλοπτώχου Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής
Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής στις 14 Νοεμβρίου από τους 5 έως τις 9 το απόγευμα θα διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της στη Λέσχη Κομοτηναίων στο Β’ όροφο. Θα προσφέρεται καφές με βουτήματα στο κοινό. Στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Διδυμότειχο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 27-11-2018.

Περιβάλλον

‘Εργαστήριο με θέμα: «Τα προϊόντα του τόπου μας»
Το ΚΠΕ Μαρώνειας διοργανώνει εργαστήριο με θέμα: «Τα προϊόντα του τόπου μας». Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 έως 15:00 στο χώρο του ΚΠΕ Μαρώνειας και απευθύνεται σε ενήλικες εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών μέσα από εργαστήρια παρασκευής εποχιακών παρασκευών. Συγκεκριμένα, θα παρασκευαστούν Τουρσί Λάχανο, Τουρσί Τουρλού (διάφορα λαχανικά) και γλυκό του κουταλιού καρότο, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ιμέρου. Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 45 εκπαιδευόμενοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην δράση θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά και να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη σχετική φόρμα έως την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στη διεύθυνση: [email protected] ή [email protected]sch.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο ΚΠΕ Μαρώνειας καθημερινά 9:00-15:00 στο 25330-22596 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kpemaronias.gr.

Πολιτισμός
Οι Φιλοτέχνες ξεναγήθηκαν στη στέγη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι»
Τη στέγη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» επισκέφτηκαν χθες τα μέλη του ΔΣ της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες». Μαζί τους ήταν η δασκάλα του τμήματος πλεξίματος, κυρία Βαρβάρα Κρητικού, καθώς και μέλη του τμήματος. Οι Φιλοτέχνες ξεναγήθηκαν στη στέγη, παρακολούθησαν το πρόγραμμα των παιδιών και συνομίλησαν μαζί τους, ενώ στο τέλος μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας «Άγιοι Θεόδωροι», τα οποία ετοίμασαν και αποτελούν δουλειά των μελών του τμήματος πλεξίματος.

Ξενάγηση στο μουσείο της Μέσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών επισκέφθηκε το Μουσείο Μέσης, στο οποίο ξεναγήθηκε από μέλη του τοπικού συλλόγου. Γνώρισαν έτσι μια πλούσια λαογραφική συλλογή που «μαρτυρά» ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου.

Οι «Φρουτοφίλοι» παρουσιάζουν

Το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Λεύκης Σαραντινού με τίτλο «Φρουτοφίλοι» παρουσιάζουν αυτή την ώρα στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Tales Quest». Την παρουσίαση του βιβλίου αλλά και την διαδραστική ψυχαγωγία των μικρών φίλων, θα αναλάβουν η συγγραφέας και ο εικονογράφος Στάθης Γκεβρέκης!

Βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Κωτούλα
Βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Κωτούλα διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστός στην αποστολή της ανάδειξης καλλιτεχνών πραγματοποιεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 και σε συνεργασία με το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης – Όμορφη Πόλη 89,9, μια βραδιά αφιέρωμα στον αξέχαστο Ξανθιώτη ποιητή Γιώργο Κωτούλα με τίτλο: «ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΟΥΛΑ – in memoriam».

Αστυνομικό δελτίο
Συλλήψεις μεταναστών
Στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης προχθές το απόγευμα πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό όπου ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 29χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, κεα, δραση, ελγα, αθηνα, διευκρινίσεις, εταιρεία, ΟΤΑ, europe, εσαμεα, θεσσαλονικη, κος, κπε, sch, αμεα, quest, καιρος, ert, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, τελος ακινητων, συλληψεις, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, αυτοδιοικηση, sch, sch.gr, το θεμα, αμεα, δουλεια, δωρα, εθνικη, ελγα, θεμα, κπε, προγραμμα, ραδιοφωνο, ωρα, αγροτικη, αιτησεις, αναπηρια, αξιοπρεπεια, βιβλιο, βοηθεια, βραδια, δημητρα, γινει, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωσεις, διδυμοτειχο, διευκρινίσεις, δοθει, δικτυο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγνατια, εγγραφη, αιθουσα, εποχες, επτα, εταιρεία, ετος, καφες, εκδοσεις, κελσιου, κυρια, κος, λαχανο, λειτουργια, λεσχη, μακεδονια, οδηγος, ομορφη, οχημα, παιδια, παζαρι, πανεπιστημιο αθηνων, παρουσιαση, πιστοποιηση, πρωι, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, τριτη, φυγη, φορμα, ψηφιακο, ιωαννης, μποφορ, ειδη, εκδρομη, europe, γλυκο, χωρα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κομματι, κυριακη, πληροφοριες, σημα, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα