Κομοτηνή: Θα λειτουργήσει η ΕΝ ΚΛΩ μετά από 8 χρόνια αγώνων των εργαζομένων

08:25 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίτηση ενδιαφέροντος εξαγοράς της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ ΚΛΩ, από στρατηγικό επενδυτή, παρέλαβαν χθες οι συμμετέχοντες στο συμβούλιο των πιστωτών, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στην σύνδικο πτωχεύσεως.

Η αίτηση κάνει μνεία για την επαναδραστηριοποίηση μέρους των λειτουργικών εγκαταστάσεων της πτωχευμένης εταιρείας, με άμεση πρόθεση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, υπό νέο εταιρικό καθεστώς.
Η ομάδα εργασίας εξειδικευμένων πρώην στελεχών της εταιρείας και τεχνοκρατών που έχει συσταθεί, με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού

σχεδίου, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε το αίτημα ενδιαφέροντος να πάρει τη μορφή πρότασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των πρώην εργαζομένων που θα επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο τελευταίος Δ/νων Σύμβουλος της ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννης Μουσουλίδης, η διαδικασία θα προχωρήσει μέχρι κεραίας, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο κινείται στη βάση της Κοινωνικής Οικονομίας και προβλέπει την λειτουργία των εργοστασίων αρχικά σε Κομοτηνή και Νάουσα με περίπου 350 εργαζόμενους να επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια στις θέσεις εργασίας τους.
Σε δεύτερη φάση οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 600 περίπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα