Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 6-11-2017

09:42 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 6-11-2107

Αυτοδιοίκηση
Απολογισμός Περιφερειάρχη και Σχέδιο Ανάπτυξης ΠΑΜ-Θ
Με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος, θα παρουσιάσει το Σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στους φορείς της Περιφέρειας.
Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

«Γεώργιος Παυλίδης» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Δημοκρατίας 1, Τ.Κ. 69132, Κομοτηνή).

Κόμματα
Α Παπαρήγα: «Επίκαιρος ο Σοσιαλισμός όσο ο χειροτερεύει ο Καπιταλισμός»
Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση.
Η κ. Παπαρήγα αφού έκανε την ιστορική διαδρομή των γεγονότων, στάθηκε στη σημασία τους για τη σύγχρονη πραγματικότητα και κάλεσε όλους σε πανστρατιά, καθώς όπως είπε, « Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε, καθώς ο καπιταλισμός, γίνεται ολοένα και χειρότερος».
Αναφερόμενη στην Ελληνική Κυβέρνηση, την χαρακτήρισε κάλπικη πλευρά της Αριστεράς, ικανή για την πιο βρώμικη δουλειά.
Στεκόμενη στην περιοχή της Θράκης και ευρύτερα, τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή με οξυμμένα προβλήματα και με χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
« Οι ευθύνες μας απέναντι στο λαό και στον εργαζόμενο έχουν μεγαλώσει», τόνισε καταλήγοντας η κ. Παπαρήγα.

Ο Γ. Καμίνης : Έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη
Στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα και στους στόχους του για την ανάληψη της Προεδρίας του νέου φορέα. Μίλησε για την ανεργία των νέων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τις αναπτυξιακές διεξόδους για όλη τη χώρα, τη Δημόσια Διοίκηση και τον τρόπο που την προσεγγίζει. Διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά και στρατηγικά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος έδωσε βάση στις έννοιες της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΕΚ
Εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ στην Ξάνθη με νεκρό
Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κατέληξε εργαζόμενος της ΕΛΒΙΖ μετά από εργατικό ατύχημα, καθώς από άγνωστη αίτια έγινε ανάφλεξη προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του και λίγο αργότερα εξέπνευσε
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, σύμφωνα με την οποία,
«Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ατυχημάτων των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΛΒΙΖ, το σύνολο της εργατικής τάξης του νομού σε οργάνωση και αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Η «ανάπτυξη» τους τσακίζει τη ζωή μας.
ΔΠΘ
Η φοιτητές αντιδρούν και ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η Λέσχη Κιμμερίων
Για μια ακόμη φορά συμφώνα με την ανακοίνωσή του το «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» οι φοιτητές θέτουν ζητήματα βασικών αναγκών, αυτονόητων φοιτητικών παροχών και ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η Φοιτητική Λέσχη Κιμμερίων και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μεταφορές
Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του υπουργείου Μεταφορών που βάζει απαγορευτικό στην κίνηση φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων στα μεγαλύτερα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Στην απόφαση περιλαμβάνονται 111 τμήματα εθνικών οδών νέων και παλαιών παράπλευρες οδοί και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με την απόφαση, στους παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ τα οχήματα θα ακινητοποιούνται.
ΜΜΕ
Παράταση για δωρεάν δορυφορική πρόσβαση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου
Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δόθηκε στις αιτήσεις των μόνιμων κατοίκων του δήμου Μύκης για δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, μέσω του προγράμματος «Επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης». Η παράταση επίσης ισχύει για όλους τους δικαιούχους στη δράση «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης .

Αυτοδιοίκηση

Τρεις προσλήψεις με οκτάμηνη σύμβαση από τον δήμο Ξάνθης
Στην πρόσληψη τριών ατόμων (δύο Δ.Ε. χειριστών μηχανημάτων έργου και ενός Υ.Ε. εργάτη/εργάτριας κήπων) με οκτάμηνη σύμβαση προχωρά ο δήμος Ξάνθης. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερομένους στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης .

Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων από τον Δήμο Ξάνθης
Στην τοποθέτηση γραμματοθυρίδων σε όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου προχωρά ο δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και μετά την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Στόχος των αρμοδίων είναι η επέκταση του μέτρου και σε άλλες περιοχές όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να μετατραπούν οι οικισμοί σε σύγχρονες κοινωνίες.

Πρωτογενής Τομέας
Απαγόρευση Αλιείας πέστροφας 2017-2018»
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, γίνεται γνωστό, πως απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Επικράτειας, η αλιεία πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Η απαγόρευση αλιείας στα ιχθυότροφα ύδατα είναι επιβεβλημένη για την προστασία της αναπαραγωγής της πέστροφας, την αποτροπή πιθανού κινδύνου καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων και την διατήρηση των άγριων πληθυσμών.

Εκκλησία
Το πενταετές μνημόσυνο του Μακαριστού Δαμασκηνού
Σήμερα θα τελεσθεί μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνού, καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από την κοίμησή του.
Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριστός Δαμασκηνός, υπηρέτησε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, 38 συναπτά έτη.
Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελέημων θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επιμνημόσυνης δέησης που θα ακολουθήσει στον τάφο του, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού.

Σύλλογοι
Στην Τρίτη θέση η Ελλάδα στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται η Ελλάδα στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και παιδεραστία μετά την Αλβανία και την Αργεντινή τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στην Κομοτηνή σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός όπου καλεσμένος ομιλητής ήταν ο πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και καθηγητής Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σε ότι αφορά τους παιδόφιλους σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από ελληνικά πανεπιστήμια κακοποιούν παιδιά από 9 μηνών 12, 14 και 15 μηνών αγόρια και κορίτσια και συνήθως είναι άτομα του οικείου περιβάλλοντος όπως ο ίδιος ο μπαμπάς του παιδιού, ο αδελφός, ο ξάδελφος, η ακόμη και ο ίδιος ο παππούς.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 50 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πενήντα (50) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα (30) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δεκαεννέα (19) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι από τον τρόπο με τον οποίο ο 24χρονος διακινητής μετέφερε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο χώρο μεταφοράς φορτίων του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και δεκαοκτώ ανήλικοι, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, νεα δημοκρατια, αμθ, ΚΚΕ, ξανθη, ελλαδα, νέα, συριζα, παμε, διαυγεια, φεκ, δραση, ΕΛΤΑ, αθηνα, συλληψεις, ημεδαπός, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, καμινης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, Ημέρα του παιδιού, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, αλεκα παπαρηγα, ημεδαπός, αλβανια, αργεντινη, αφγανισταν, δημοκρατια, δουλεια, δωρεαν, ιρακ, μνημοσυνο, οκτωβριανη επανασταση, σοσιαλισμος, φεκ, ψυχολογια, ωρα, αιτησεις, αλιεια, αμθ, ανεργια, ατυχημα, αφορμη, βιοτικο επιπεδο, βρισκεται, γινει, γινεται, διευθυνση, δημος, διοικηση, δοθηκε, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ειπε, ερευνα, ερυθρος σταυρος, ερχεται, ετη, ζωη, ισχυει, καπιταλισμος, κυβερνηση, κινηση, κρατικο, λεσχη, οδοι, οχηματα, παιδια, παμε, πανεπιστημιο αθηνων, παρουσιαση, προβληματα, προσληψεις, σαββατο, σωμα, σχεδιο, τμημα, τριτη, υπηκοος, φορα, χρηστος, αγορια, ελληνικα, εμφαση, χωρα, ιδιαιτερα, νοσοκομειο, πληροφοριες, ποταμια, τριαντα, υγειας
Τυχαία Θέματα