Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:21 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Από το πρωί του Σαββάτου εκτελούνται εκ νέου τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου με το φέρρυ μπόουτ «Παναγία», έως ότου αποκατασταθεί η μηχανική βλάβη στο φέρρυ μπόουτ «Άγιος Παντελεήμων». Τα δρομολόγια θα είναι δύο από κάθε πορθμείο σε καθημερινή βάση έως τις 31 Μαρτίου 2018.

** Με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος θα παρουσιάσει το Σχέδιο της Διοίκησής του για την

ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στους φορείς της Περιφέρειας.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο των Περιφερειακών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και τους Περιφερειακούς Σταθμούς Καβάλας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας.

** Έκθεση φωτογραφίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην οποία θα παρουσιαστούν έργα που χωροθετούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία κατά τις διάφορες Προγραμματικές Περιόδους θα λειτουργήσει σήμερα Δευτέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη από τις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Lucy, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου.

** Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την λειτουργία υδατοδρόμιου στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Ο τεχνικός φάκελος του αιτήματος ίδρυσης υδατοδρομίου έχει σταλεί στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και αναμένεται η έγκριση για να προχωρήσουν υπόλοιπες διαδικασίες. Επίσης, προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια των μηχανημάτων για τον έλεγχο και την ασφάλεια επιβατών και των αποσκευών τους.

** Στην Καβάλα θα διεξαχθεί το 44ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, από την Πέμπτη ως το Σάββατο, σε συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». Περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι, φιλόλογοι και ιστορικοί, αναμένονται να προσέλθουν στην Καβάλα απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στον «πατέρα της ιστορίας», τον Ηρόδοτο και το έργο του.

** Στην Καβάλα ταξιδεύει το WWF Ελλάς περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη. Το πρόγραμμα της WWF θα παρουσιαστεί στην Καβάλα αύριο και την Τετάρτη, στη Δημοτική Καπναποθήκη της πόλης, με τη συνεργασία του δήμου Καβάλας.

** Την 58η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας.

** Στο Χρυσοχώρι Καβάλας 26χρονος ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα, είχε διαρρήξει κατοικία στο Χρυσοχώρι, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό της μικρό χρηματικό ποσό και ένα μαχαίρι.

** Σε χωριό του Παγγαίου συνελήφθη 32χρονος ο οποίος αφού διέρρηξε κατοικία, στο Πυργοχώρι Καβάλας, προκαλώντας φθορές, αφαίρεσε από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά –κοσμήματα, δύο ρολόγια χειρός και ένα tablet.

** Στην Καβάλα, συνελήφθη 38χρονος γιατί παρέλειψε να εμποδίσει από την επαιτεία τους ανήλικους γιούς του, ηλικίας 14 και 15 ετών.

** Το βιβλίο του συνταξιούχου τυπογράφου, Παναγιώτη Αναστασιάδη με τίτλο «Βιωματικό 1935-1985» θα παρουσιάσει ο Δήμος Καβάλας σήμερα (Δευτέρα) στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κομνηνός Απότας, Ιστορικός-Ερευνητής και Νίκος Καραγιαννακίδης, Ιστορικός.

** Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τους καλλιτέχνες Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο) και Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο) παρουσιάζει απόψε (Δευτέρα) το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» του Ωδείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

** Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα