Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 5-08-2016

10:32 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουρισμός
Δ. Δολιανίτης: « Επείγει η αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θράκης»
Η Θράκη θα πρέπει να συνδεθεί ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με την υπόλοιπη Ελλάδα και με το Εξωτερικό. Θα πρέπει να επιδοτηθούν οι μεταφορές και το πρώτο βήμα για να σπάσουν τα μονοπώλια και να πέσουν οι τιμές μέσω του ανταγωνισμού, θα πρέπει να το κάνουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜ-Θ,

Δημήτρης Δολιανίτης, οποίος και εξήρε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, για τις συνδέσεις αεροπορικώς της Θράκης.
«Θα πρέπει επιτέλους στη Ροδόπη και στη Θράκη να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιπαλότητες και ασυνεννοησία και να προχωρήσουμε σε μια κοινή τουριστική πολιτική 10ετίας, όπου θα πρέπει να κάνουμε απολογισμό των αποτελεσμάτων και περιορισμό των λαθών και ενίσχυση των αδύνατων σημείων», υποστήριξε ο κ. Δολιανίτης.
Στηλίτευσε το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι τοπικές αρχές αλλά και η κοινωνία της Ροδόπης επιτρέπουν τη συρρίκνωση του ομορφότερου κέντρου κατασκήνωσης των Βαλκανίων στο Φανάρι. Επί πλέον πρόσθεσε πως η περιοχή θα πρέπει να βρει τρόπους, δράσεις και εκδηλώσεις να συγκρατεί τους τουρίστες και όχι απλά να περνούν από τη Ροδόπη για άλλους προορισμούς.
Τέλος στάθηκε και σε θέματα υπέρογκων τιμών που θα πρέπει να περιορισθούν, γιατί αυτά διώχνουν τους τουρίστες.

Κόμματα

Στάθης Γιαννακίδης: Μέχρι το Σεπτέμβριο θέλουμε να έχουμε περάσει τον κύριο όγκο των εξαγγελιών και των μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στρέφεται με παρά πολλές κινήσεις τον τελευταίο καιρό στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και για να αποδώσουν στο διάστημα του ενός έτους οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Επισήμανε δε πως η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες περνά δύο με τρία νομοσχέδια την εβδομάδα. Μέχρι το Σεπτέμβρη στόχος της είναι να περάσει τον κύριο όγκο των εξαγγελιών και των μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει, προκειμένου να αρχίσουν τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Από τους επτά πυλώνες που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανθρωπιστική κρίση. Στο δεύτερο πιο κομβικό σημείο της πολιτικής της, είναι το κομμάτι της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας, ώστε να μπορεί να βγει η χώρα από το τέλμα της κρίσης.
Για τον εκλογικό νόμο υποστήριξε πως η απλή αναλογική ήταν πάγιο αίτημα της Αριστεράς. «Ωστόσο πρόσθεσε πως στη συζήτηση αυτή ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε αρχικά καλές προθέσεις, τελικά επέλεξε μαζί με το Ποτάμι να είναι η ουρά της ΝΔ. Για την συνταγματική αναθεώρηση πρόσθεσε πως είναι μια διαδικασία που θα γίνει με την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

Αυτοδιοίκηση

Έργα οδοποιίας στις ιρλανδικές διαβάσεις στη Ροδόπη από εθνικούς πόρους (5.080.000€)

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την κατασκευή δύο νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016, ΣΑΕΠ 031.

1.«Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά».
2.«Αποκατάσταση βλαβών και εργασίες βελτίωσης της επαρχιακής οδού Ν. Καλλυντήριο – Οργάνη».

Συγκεκριμένα το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 4.900.000,00 € και προβλέπει την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνή – Κάλχας – Γρατινή – Φιλλύρα – Αρριανά, από εθνικούς πόρους της ΣΑΕΠ 031.
Η γέφυρα θα έχει μήκος 153,00 m και θα εδράζεται επί έξι βάθρων (δύο ακρόβαθρα και τέσσερα μεσόβαθρα).
Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με τη νέα χάραξη.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο (2) ετών από την υπογραφή της Σύμβασης.

Για το δεύτερο έργο ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 180.000,00 € και περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 14ης Ιουνίου 2016 στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Νέου Καλλυντηρίου – Δρύμης – Κάτω Δροσινής – Δρανιάς – Οργάνης, από εθνικούς πόρους της ΣΑΕΠ 031.
Η επαρχιακή οδός που διασχίζει αυτήν την περιοχή και συνδέει τους προαναφερθέντες οικισμούς, υπέστη αρκετές ζημιές.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων (4) μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα προκηρύξει άμεσα τους δύο διαγωνισμούς για την ανάδειξη Αναδόχου που θα εκτελέσει τα έργα.

Εκπαίδευση
Καλά νέα για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στην Αθήνα στον οργανισμό ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων – νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) με θέμα το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Παναγιώτης Κουτάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Ελένη Φωκίωνος και η Πρόεδρος ΚΤΥΠ Α.Ε Ιωάννα Κοντούλη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που εμπόδισαν την ανέγερση νέου κτηρίου για το μουσικό σχολείο.
Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής του Σύριζα Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, τόνισε ότι έγινε μια διεξοδική συζήτηση για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την ανέγερση νέου κτηρίου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε πως στις αρχές του Σεπτέμβρη ειδικό κλιμάκιο του οργανισμού θα επισκεφτεί την Ξάνθη για να δει το οικόπεδο που προτείνει ο Δήμος Αβδήρων για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.
Την προσπάθεια αυτή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στηρίζουν με επιστολές τους η Δήμητρα Γαλάνη, η Νένα Βενετσάνου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, πολλοί ακόμη τραγουδοποιοί και καλλιτέχνες καθώς επίσης και ο σύνθετης Μίμης Πλέσσας.

Πρωτογενής Τομέας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Την πικρία τους εκφράζουν οι Κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το γεγονός πως δεν μπορούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν πως «κάναμε προσπάθειες επί τρεις μήνες να οριστεί συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον υπουργό, Ευάγγελο Αποστόλου.
Στόχος μας, λόγω της πλήρους αδράνειας του ΥΠΑΑΤ για την κτηνοτροφία, η αμφίπλευρη ενημέρωση και η αφύπνιση του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου αλλά και η κατάθεση προτάσεων μας. Συνεχείς παλινωδίες, αναβολές και έλλειψη σοβαρότητας από το γραφείο του υπουργού, δεν έστεψαν με επιτυχία την προσπάθειά αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι Κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ούτε με τον Δ/ντη του Υπουργείου στον οποίο και παραπέμφθηκαν, δεν μπόρεσαν να συναντηθούν.

Εθελοντές
Πρόγραμμα αιμοδοσιών στην Ξάνθη
Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη», με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σήμερα Παρασκευή 18.00-21.30: Μύκη και Πάχνη
Αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου 18.00-21.30: Δημάριο και Κένταυρος
Κυριακή 7 Αυγούστου 10.00-14.00: Άνω Θέρμες και Κοτύλη.

Πολιτισμός
Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ του Μικρού Διάκοσμου
Oλοκληρώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στο Μικρό Διάκοσμο του Καραγκιοζοπαίχτη-Σκηνοθέτη, Γιάννη Βουλτσίδη.
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιά ποίησης, όπου ποιητές ερμηνεύουν έργα τους σε κοινή θεματολογία.
Θα προηγηθεί προβολή ντοκυμαντέρ με τίτλο: «Γιώργος Χρονάς επικούρειος μαθητής εκ Περάματος.
Αύριο Σάββατο θα παρουσιασθεί η παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στη Αργώ του Ιάσονα» , με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το 5ο Φεστιβάλ Νέων Σμίνθης
Το απόγευμα (18.00) της Κυριακής 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 5ο Φεστιβάλ Νέων Σμίνθης στο γήπεδο του οικισμού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα υπάρχουν, Μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί χοροί, θεατρικές παραστάσεις, κλήρωση τυχερών λαχνών, τηλεπαιχνίδι , συναυλία «Kings».
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Σμίνθης (Yer: Dolaphan st
Ώρα (saat): 18.00 το απόγευμα
Η Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 29χρονος που έκλεβε τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων
Συνελήφθη από την Αστυνομία ο 29χρονος ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Πρόκειται για το δράστη αρκετών κλοπών στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που βρίσκονται κοντά στο Δροσερό, ο οποίος εντοπίστηκε από τις αρχές μετά την τελευταία του επίθεση το βράδυ της Κυριακής στην αντιπροσωπεία της Peugeot, στην Ξάνθη.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι κλοπές από επιχειρήσεις και δύο κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 10-5-2016 έως 1-8-2016, στο νομό Ξάνθης.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Αθλητική Ενημέρωση
Πρώτος στην 8η Ρεγκάτα ο Βαγγέλης Δολιανίτης
Πρώτος ήρθε και φέτος στην 8η Ρεγκάτα, -Αγώνες Ιστιοπλοΐας -στην Αλεξανδρούπολη, ο 16χρονος Βαγγέλης Δολιανίτης από την Κομοτηνή, τη διοργάνωση των οποίων έχει ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης.
Ο ίδιος έχει επιστρέψει νικητής και σε παλιότερες διοργανώσεις Ιστιοπλοΐας στην Αλεξανδρούπολη, με μικρότερα σκάφη.
Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 11 χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Ρωσία, η Ιταλία κ.α, όμως ο 16χρονος Βαγγέλης σαν σύγχρονος Οδυσσέας, κατάφερε να τους νικήσει, έχοντας εφόδια την αγάπη του για τη θάλασσα και την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα.
Ο ίδιος θέλει να σπουδάσει σε τμήμα Φυσικής Αγωγής και να ακολουθήσει προπονητική, μεταλαμπαδεύοντας την αγάπη του και το μεράκι του στους νέους, τους οποίους και από τώρα καλεί να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα.
Μεγάλο του παράπονο το γεγονός πως δυστυχώς για νομικούς λόγους, δεν μπορεί να λειτουργήσει εδώ και τόσα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος στο Φανάρι Κομοτηνής, στερώντας πολλές ευκαιρίες άθλησης σε πολλούς, αλλά και έσοδα από την περιοχή, καθώς θα αποτελούσε πόλος έλξης για πολλούς.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ιωάννα κοντούλη, ελλαδα, ερα, συριζα, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, νέα, προυπολογισμος, ιουνίου, αθηνα, ξανθη, υπαατ, kings, συλληψεις, peugeot, αλεξανδρουπολη, ρωσία, συγκεκριμένο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ιωάννα κοντούλη, αποτελεσματα, βουλευτες, ελενη, κληρωση, τμημα φυσικης, χωρες, ρωσία, το θεμα, αστυνομια, βημα, γερμανια, θαλασσα, θανασης παπακωνσταντινου, θεμα, θρακη, ιταλια, προγραμμα, peugeot, αγαπη, αγωνες, απλα, βραδια, βραδυ, γεγονος, γεφυρα, δημητρα, γινει, γηπεδο, δευτερο, διαστημα, διευθυνση, δημος, δυστυχως, εγινε, ευρω, ελλειψη, ελξης, εβδομαδα, ενημερωση, εργα, εξι, επτα, επιτυχια, ερα, ερευνες, ετων, ιωαννα, κυβερνηση, μηκος, μιμης, μηνες, μιμης πλεσσας, μικρο, νενα βενετσανου, οδος, οδυσσεας, ομιλος, οχηματων, παπακωνσταντινου, παυλιδης, υπογραφη, προβληματα, κτηνοτροφια, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμένο, συζητηση, συντομα, σκαφη, σχολειο, τμημα, τρια, υπαατ, φαναρι, φεστιβαλ, αφυπνιση, δημητρης, χωρα, ιουνίου, κομματι, ογκο, ουρα, ποιητες, θανασης, θεματα
Τυχαία Θέματα