Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:44 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

EΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 18-12-2017
Kαιρικό
Ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των Αμαράντων με τις πλημμύρες
Ώρες αγωνίας για την ζωή τους έζησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες χθες οι κάτοικοι του οικισμού Αμαράντων στη Ροδόπη, όταν εισέβαλε με ορμή το νερό στα σπίτια τους, καθώς έβρεχε ασταμάτητα σχεδόν από προχθές στις 12 το βράδυ.
Στην αγκαλιά τους έβγαζαν έξω οι άντρες της οικογένειας 30 περίπου σπιτιών τις γυναίκες με τα παιδιά για να σωθούν, καθώς το νερό έφτασε στις αυλές και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε

και το ένα μέτρο. Ηλεκτρικές συσκευές, ψυγεία, καταψύκτες, έπιπλα μέσα στο νερό και μέσα στην απόγνωση οι ιδιοκτήτες τους.
Η ΠΥ αμέσως έσπευσε να βοηθήσει και απεγκλώβισε περίπου 30 άτομα σε σπίτια και οχήματα, με απαντλήσεις υδάτων και με παροχή κάθε άλλης βοήθειας όπου αυτό χρειάζονταν.
Οι κάτοικοι μιλώντας στο συνεργείο της ΕΡΤ -που ήταν και μοναδικό που βρέθηκε στο σημείο-, απεγνωσμένα ζητούν από την Αυτοδιοίκηση και την πολιτεία να δρομολογήσει άμεσα ένα σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η γέφυρα της Εγνατίας που είναι δίπλα, αλλά και η Σιδηροδρομική Γραμμή, εμποδίζουν την κάθοδο των υδάτων στη θάλασσα και τα γυρνούν όλα προς το χωριό, κάνοντας τους κατοίκους να βλέπουν τα πλημμυρικά φαινόμενα αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, να εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς όμως λύσεις και με τις περιουσίες τους όμως να καταστρέφονται.
Οι οικογένειες που πλημμύρισαν τα σπίτια τους χθες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια φίλων και συγγενών. Από σήμερα περιμένουν την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση για το χαμένο βιος τους, ακόμα και σε ζωϊκό κεφάλαιο.
Σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Βάκο, Ίσαλο, Αμάραντα και το νηπιαγωγείο Αμαράντων

Πλημμύρες μικρότερης έκτασης σε Κομοτηνή, Πάμφορο και Καρυδιά
Μικρότερα ήταν τα προβλήματα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής γίνει 30 απαντλήσεις υδάτων και 4 διασώσεις ανθρώπων. Προβλήματα με πλημμύρες, μικρότερης έντασης όμως, αντιμετώπισαν οι οικισμοί Πάμφορο και Καρυδιά.
Η Γενική Αστυνομική Δ/νση ΑΜ-Θ έχει τοποθετήσει κώνους σε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις στη Ροδόπη, από τις οποίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Kυβέρνηση-Πολιτική
Στη Θράκη την Τρίτη ο Πάνος Καμμένος
Επίσκεψη στη Θράκη και στους τρεις νομούς Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο,θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί πρώτα το 4ο Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και ακολούθως θα επισκεφθεί για ευχές εν όψει των Χριστουγέννων σε Στρατιωτικά Φυλάκια, σε Ροδόπη και Έβρο.
Πρωτογενής Τομέας
Προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης
προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ
Την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός με τα σχέδια βελτίωσης θα ενισχυθούν σημαντικές επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα., με έμφαση στους νέους γεωργούς και με προτεραιότητα τους κλάδους της κτηνοτροφίας και ιδίως της αιγοπροβατοτροφίας, των οπωροκηπευτικών, των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και των ανθεκτικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή.
Περιβάλλον
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
σήμερα στις 11:00 π.μ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ανακοινώνει τη πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σήμερα στις 11:00 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις διατάξεις του Σχ. Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν το εργασιακό τους μέλλον καθώς αυτό έπειτα από 11 συνεχή χρόνια προσφοράς προδιαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο, σκορπίζοντας αγανάκτηση, οργή αλλά κυρίως απόγνωση στους Εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους .
«Λέμε ΟΧΙ στα 8μηνα, ΝΑΙ στη Νόμιμη Παράταση, ΝΑΙ στην Μόνιμη Εργασία, τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στους φορείς διαχείρισης.

Αυτοδιοίκηση
Έγκριση παραλαβής μελέτης για τη στατική επάρκεια για το Κολυμβητήριο της Ξάνθης
Με αρκετές κόντρες εγκρίθηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης , το θέμα της έγκρισης παραλαβής μελέτης για τη στατική επάρκεια και τις Ηλεκτρομηχανολογικες εγκαταστάσεις στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης καθώς και την έγκριση για τη δημοπρασία των εργασιών βελτίωσης και αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου προκειμένου να λειτουργήσει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τεχνικής υπηρεσίας, η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του εργολάβου δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από 10 μήνες ενώ η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ολοκλήρωση εργασιών θα απαιτήσει μίνιμουμ 1,5 χρόνο.

Πρόσληψη ενός παιδιάτρου στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ξάνθης
Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών ανακοινώνει την πρόθεση του Δήμου Ξάνθης να συνάψει σύμβαση μίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών του Δήμου με αντικείμενο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών ενός (1) ιατρού ειδικότητας παιδιάτρου στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως και 22/12/2017

Σύλλογοι

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης, ως εξής:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουρτίδης
Γραμματέας: Δέσποινα Γεωργαντζή
Ταμίας: Βασίλειος Αϊβαλιώτης
Μέλη: Αικατερίνη Μαυροδή, Αναστασία Νικολάου, Ευαγγελία Παντερμαλή και Βασιλική Καλέση.

Γιορτή στο ΚΑΠΗ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα μέλη του με χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ από έργα της ομάδας καλλιτεχνικών του 1ου ΚΑΠΗ θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 10.30π.μ. το 1ο ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής.
Στην εκδήλωση θα συμβάλλει μουσικά η χορωδία του 1ου ΚΑΠΗ.

Στρατός
Φιλανθρωπικό Παζάρι για ΑΜΕΑ
Από την ΧΧΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, γίνεται γνωστό πως, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί, ανοικτό για το κοινό, Φιλανθρωπικό «BAZAAR» υπέρ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Εθελοντισμός
Εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με επιτυχία διοργανώθηκε η απογευματινή εκδήλωση «Εορταστικό Τσάι», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στη Λ.Α.Φ. Ξάνθης, από το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά από την πρόεδρο κα Χρύσα Μαργαριτοπούλου για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δυνατόν πληρέστερη προσφορά του ΕΕΣ στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και όπου υπάρχει ανάγκη.
Υπενθυμίζεται πως συμπληρώνονται 140 χρόνια παρουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ιδρύθηκε το 1877, ενώ το τμήμα Ξάνθης μετράει 95 χρόνια προσφοράς.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 46, 45, 44 και 42 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Σομαλίας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν αποκρύψει τους μη νόμιμους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος του λεωφορείου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα