Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:37 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ένας 15χρονος αλλοδαπός ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Θάσο χθες το βράδυ, Η διακομιδή έγινε με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ Ι».

** Να ενισχυθεί με επιπλέον δρομολόγια την χειμερινή περίοδο η πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας και να μην υπάρχει η δυνατότητα να απαξιώνεται κατά το δοκούν της κάθε ναυτιλιακής εταιρίας ζήτησε από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή

ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ κατά την επίσκεψή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα διευθετηθεί το θέμα των δρομολογίων, θεωρώντας το δίκαιο.

** Παραδίδονται αύριο (Τρίτη) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έξι εκχιονιστικά οχήματα-πολυμηχανήματα από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG). Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια.

** Το Επιμελητήριο θα είναι ο στυλοβάτης και συμπαραστάτης του επιχειρηματία, τόνισε ο νέος πρόεδρος του φορέα Μάρκος Δέμπας. Επίσης το Επιμελητήριο θα διεκδικεί για τους επαγγελματίες και για το Νομό Καβάλας ενώ ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του θεσμού θα ενταθεί και θα αναδειχθεί πλήρως, ανέφερε ο κ. Δέμπας.

** Από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιείται μπαζάρ στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καβάλας από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Οργανισμός και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του.

** Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Aβραάμ και Αριστοτέλης: Θεολογικοί και φιλοσοφικοί διάλογοι Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων» που θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια, της θεσμοθετημένης από την UNESCO, Διεθνούς Ημέρας για την Ανεκτικότητα, η οποία φέτος συνέπεσε και με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.
Η ομιλία θα είναι στην Ελληνική Γλώσσα και θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ιμαρέτ, Καβάλα.

** Ένας 39χρονος συνελήφθη στη Δράμα επειδή έκλεψε από την καρότσα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου δύο βενζινοκίνητα εργαλεία. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από περίοικο που ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα.

** Επίσης συνελήφθησαν στη Δράμα δύο άτομα, ηλικίας 43 και 40 ετών, επειδή εντοπίστηκαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 83 ζεύγη υαλοκαθαριστήρων, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας.

** Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην «ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ» (πρώην Τζαμί Χαλίλ Μπέη στην Παναγία), ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζουν το σύνολο μπαρόκ μουσικής από την Εσθονία FLORIDANTE ENSEMBLE.

** Μουσική εκδήλωση διοργανώνει στη Στέγη του ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια tango και waltz, που θα αποδώσουν ο Γιάννης Κεραμίδης στο βιολί και ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος στο ακορντεόν. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά μέλη του Συλλόγου Λατινοαμερικανικής κουλτούρας «Kavalatino»

** Νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς ανατολικοί εντάσεως έως 3 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα