Κόλαφος Τσόμσκι στον Ομπάμα για την πολιτική των Drones

12:33 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα 8 χρόνια διακυβέρνησης, του Μπαράκ Ομπάμα, μπήκαν στο πρίσμα κριτικής του Νόαμ Τσόμσκι και ο Αμερικάνος πρόεδρος «εισέπραξε» έναν αρνητικό απολογισμό από τον 87χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος παραμένει εκ των επιφανέστερων διανοητών της αριστεράς στη χώρα.

Ο πρώην καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Στην κατάταξη όλων των Αμερικανών προέδρων θα είναι από την θετική πλευρά, αλλά ο συνολικός απολογισμός δεν είναι πολύ θετικός», Ο Ομπάμα

ήταν πολύ αποτελεσματικός ρητορικά, «αλλά αν δούμε την πολιτική του, ένα μέρος της είναι πραγματικά φοβερό, αν λάβουμε υπόψη την παγκόσμια στρατηγική θανάτου«.

Με αυτήν ο Τσόμκσι εννοεί την πολιτική της χρήσης των τηλεχειριζόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της τρομοκρατίας, ένα κεντρικό στοιχείο της πολιτικής των ΗΠΑ εναντίον της. «Δεν περίμενα από αυτόν τίποτα, οπότε δεν μπορώ να έχω απογοητευτεί».

Το 2001 η ισλαμική τρομοκρατία ήταν περιορισμένη σε μια περιορισμένη περιοχή στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, «και πού είναι σήμερα; Διεσπαρμένη σε όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που χτυπάμε με τη σφύρα, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.»

Φυσικά της κριτικής του, δεν διέφυγε και η πολιτική στο πρόβλημα της Συρίας, λέγοντας : Όλοι γνωρίζουν καλά τι επιθυμούν. Το τέλος της βίας, διαπραγματεύσεις, ειρήνη. Αλλά πώς; Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι τρομερό. Θα έπρεπε ίσως να βομβαρδίσουμε τον Ασαντ;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα