Κοινή δήλωση Φάμελλου – Πέρκα για την αναβολή έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ»

09:31 14/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην παράταση 14 ημερών που δόθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναφέρονται με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και αναπληρώτρια τομεάρχης ενέργειας, Πέτη Πέρκα.

Όπως αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους «η αναβολή κατά 14 ημέρες του ‘Εξοικονομώ – Αυτονομώ’ για τις Περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, δύο μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα

της πλατφόρμας, αποδεικνύει την προχειρότητα και απουσία σχεδιασμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτή είναι η κατάληξη, όταν η μόνη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας ήταν η επικοινωνιακή αξιοποίηση κάθε δράσης και όχι η εξοικονόμηση ενέργειας, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιστημόνων που σχετίζονται με το πρόγραμμα».

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν, «προτείνουμε στον κ. Σκρέκα αν θέλει πράγματι η αναβολή αυτή να έχει αντίκρισμα, να αποδεχτεί την πρότασή μας για αύξηση του προϋπολογισμού στο σύνολο των Περιφερειών, για όσους δικαιούχους είχαν μπει ορθά στο σύστημα και άφησαν ψηφιακό ίχνος, αποκλείστηκαν όμως λόγω χρόνου και προϋπολογισμού. Αντίστοιχα θετικά παραδείγματα είχαμε στο παρελθόν σε προηγούμενες προκηρύξεις από Περιφέρειες της χώρας, όπου κινητοποιήθηκαν πόροι των ΠΕΠ, τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΥΠΕΝ οφείλει να εξασφαλίσει στη συνέχεια τους όρους, ώστε το σημαντικό και ωφέλιμο αυτό Πρόγραμμα να παραμείνει ανοιχτό, με συνεχή χρηματοδότηση».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα