Άυλη συνταγογράφηση: Αναλυτικά τα βήματα για να κάνετε το εμβόλιο κορονοϊού

Πλέον, με την άυλη συνταγογράφηση προσφέρεται η δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα embolio.gov.gr, καθώς στις 20 Ιανουαρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Μάλιστα, υπάρχουν τρεις τρόποι για να κλείσει κάποιος ραντεβού.

Καταρχάς, μπορούν κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία Τaxisnet στην ιστοσελίδα

https://emvolio.gov.gr.

Έπειτα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην άυλη συνταγογράφηση, με επίσκεψη για ραντεβού στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Παρόλα αυτά, η άυλη συνταγογράφηση απαιτεί τρία στοιχεία, ώστε να ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του gov.gr και της ΗΔΙΚΑ.

Έτσι, απαιτούνται τα εξής:

Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο TaxisnetΟ ΑΜΚΑ του πολίτη ή και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών τουΟ αριθμός του κινητού τηλεφώνου ή/και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), όπου θα έρχονται οι ενημερώσεις για την άυλη συνταγογράφηση

Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα από την ενότητα Ατομικά Στοιχεία που βρίσκεται στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Άυλη συνταγογράφηση: Αναλυτικά τα βήματα για να κάνετε το εμβόλιο κορονοϊού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα