Κλίμα έντονης πόλωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

00:40 5/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αμιγώς προεκλογικά χαρακτηριστικά είχε η σημερινή συνεδρίαση του περιφεραικού συμβουλίου Θεσσαλίας, από την οποία δεν έλλειψαν οι εντάσεις και οι φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ του περιφερειάρχη και εκπροσώπων παρατάξεων, καθώς και μεταξύ περιφερειακών συμβούλων.

Εκφράσεις για κωλοτούμπες, για εκπροσώπους του «γκουβέρνου» με λαϊκίστικο στυλ και φραστικές αντιπαραθέσεις, μονοπώλησαν το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επερωτήσεων για το θέμα της

ΑΓΕΤ, αλλά και του λιμανιού στο Βόλο.

Η αρχή έγινε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πουτσιάκας για τον σταθμό του ΟΣΕ στον Ευαγγελισμό, η οποία αποτέλεσε αφορμή να στηθεί καβγάς μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων Γιαλαμά και Μπάρδα. Λίγο μετά την σκυτάλη πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος είχε έντονες πολιτικές αψιμαχίες με τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Σταμπουλή, τόσο για το θέμα της ΑΓΕΤ όσο και για το θέμα του λιμανιού του Βόλου. Στη συζήτηση παρενέβη και η κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία συνυπέγραφε την ερώτηση για την ΑΓΕΤ με τον κ. Σταμπουλή, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για εμπόλεμη κατάσταση και υπογραμμίζοντας ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι προέκταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Αγοραστός για το θέμα της ΑΓΕΤ επέρριψε ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο και τόνισε ότι η Περιφέρεια κινήθηκε προς κάθε κατεύθυνση για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, ενώ για το λιμάνι του Βόλου, τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το 2013 είχε εκφραστεί κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, καταθέτοντας πρόταση να αναλάβει τη διαχείριση του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα