Κλειστά θα παραμείνουν τρία σχολεία στην Ανατολική και δύο στην Δυτική Σάμο

00:06 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό την συζήτηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση και χιονόπτωση, συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο.

Τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως στα ορεινά της Σάμου όπου οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν ιδιαίτερη ολισθηρότητα σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε το κλείσιμο για αύριο Παρασκευή των σχολείων Πύργου, Παγώνδα και Βουρλιωτών. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν

σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου τα σχολεία Πλατάνου και Καλλιθέας.

Επίσης λόγω της έντασης του φαινομένου της ισχυρής χιονόπτωσης η Υπηρεσία Πολιτικής προστασίας εισηγήθηκε στην Αστυνοµική διεύθυνση Σάµου, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων που δεν θα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ιδιαίτερα συνίσταται η χρήση τους από τη διασταύρωση Πύργου προς Μεσόγειο, Πάνδροσο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στη Δυτική πλευρά του νησιού. Συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους, στον Πλάτανο, στους Κοσμαδαίους και στα Κοντακαίικα.

Όλα τα μηχανήματα των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί για να ανοίξουν δρόμους αν και εφόσον κλείσουν λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

 

 

The post Κλειστά θα παραμείνουν τρία σχολεία στην Ανατολική και δύο στην Δυτική Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα