ΚΚΕ: “Στα χαρτιά η απαγόρευση της κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο” (video)

21:05 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν σήμερα τη συμβολική συγκέντρωση για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκέντρωση έγινε στον ίδιο χώρο με την προηγούμενη χρονιά, στην πλατεία ΕΠΟΝ στη Ν. Ιωνία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και μία ώρα νωρίτερα από την προαναγγελθείσας στο παλιό δημαρχείο της Ν. Ιωνίας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Μήτσος Παπαρήγας, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση των αστυνομικών εναντίον της πορείας του ΚΚΕ

στην Αθήνα. Επιπλέον τόνισε ότι “απέτυχε η απαγόρευση των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση, γίνεται όχι για την προστασία της υγείας, αλλά γιατί την ενοχλεί το περιεχόμενό της, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό της μήνυμα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών όλους αυτούς τους μήνες αντιμετωπίζουμε την χωρίς όρια κοροϊδία της κυβέρνησης που συνεχίζεται και δεν έχει τελειωμό. Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας έχουν αφήσει πλήρως αθωράκιστο το λαό. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας”. 

Τέλος καταδίκασε το νομοσχέδιο που έρχεται για τα εργασιακά που χτυπά το ωράριο και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους.


www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, “Στα, Πολυτεχνείο”,kke, “sta, polytechneio”